Annika Borg praktiserar dubbeltänk

Annika Borg är en debattör som ibland i sin så kallade ”islamkritik” visar en ordentlig dos inkonsekvens. Dubbeltänk kallade George Orwell det i boken 1984. Attackera en sak men blunda för att det man attackerar är nåt man själv utövar och håller på med.

Idag har hon skrivit ett öppet brev till en minister: jämställdhetsministern. I det vill hon att regeringen granskar Ibn Rushd eftersom studieförbundet Ibn Rushd ibland har ”könssegrerad verksamhet”.

I direktiven för en sådan utredning bör även ligga en granskning av studieförbunden. Åtminstone ett av dem, Ibn Rushd, har haft könssegregerad verksamhet. Sådan information har Folkbildningsrådet fått, men inte agerat utifrån. Att se över deras uppdrag och ansvar är även det angeläget.

Hmmm… Borg är präst i svenska kyrkan. Svenska krkan har tusentals kvinnogrupper. Dvs könssegregerad verksamhet. Men det nämner hon inte utan en muslimsk organisation: Ibn Rushd.

Man kan fråga varför muslimska Ibn Rushds kvinnogrupper är fel medan hon inte alls nämner svenska kyrkans?!

Månne vissa fördomar mot islam?

Jaja. Vissa av oss minns vad hon bloggat genom åren. Tex detta om islam:

Inom vissa religioner ses depression i det närmast som en synd och ett intyg om att en flicka är deprimerad, kan göra att hon har svårt att bli ”bortgift” (ordvalet är inte mitt)…

Du verkar var påläst om islam. Då kan du vill inte vara okunnig om de diskussioner som finns om att depression ses som tecken på svag tro och synd (källa)

Lustigt nog i ett inlägg som gjorde en stor sak mot att svenska kyrkan inlett ett samarbete med en imam…

Annonser