Om att vilja stena homosexuella och hänga muslimer…

Imamen i Gävle, Abo Raad, som kritiserats bland annat för sin tidigare inblandning i en extrem radikal islamistisk hemsida, intervjuades nyligen för första gången. Raad har kritiserats av lokala media för att han stått som ansvarig för den extrema hemsidan muslim.se. Han anser sig förtalad. I detta brev som jag adresserar till Abo Raad vill jag förklara varför så många reagerat på just hemsidan muslim.se. Det gör jag genom att fråga: ”tänk om det stått om muslimer där”…. Jag menar dessutom att han borde stämma de extremister som skapade muslim.se (och påstod sig tala för alla muslimer) inte journalisterna.

Och med kritiken mot radikal islamism menar jag givetvis radikal islamism, och inget annat. Jag är EXTREMT mycket mot islamhat!

Kära Abo Raad!

Du verkar inte riktigt förstå varför många är upprörda över den gamla hemsidan muslim.se och över att du stod som ansvarig imam där. Du säger att du inte var ansvarig men medger att du samarbetat med hemsidan. Det är upprörande också i sig.

Om homosexuella stod det på den sidan:

Därför är det Islamiska straffet för den som hittas skyldig till denna synd (analt samlag) att dödas, oavsett om han är gift eller inte. Profeten sa: ”Den du finner som begår synden som Luts folk begick, döda dem, både den som gör det och den som får det gjort.” (källa)
Kan du förstå att många reagerar på detta?

Tänk dig att en biskop i svenska kyrkan varit ansvarig för en hemsida där det står att bör döda muslimer ”den som hittas skyldig till denna synd (att vara muslim) att dödas, oavsett om han är gift eller inte”? Tänk dig att en biskop hade stått som högsta ansvarig för Percy Rosengrens blogg, demokratbloggen? (Det är en vidrig man som anser att Breivik är en hjälte och Percy vill döda muslimer. ) Hade det varit förståeligt att man blivit en liten aning fundersam vad det kan vara för en konstig biskop som verkar stå som religiös rådgivare för detta besynnerliga projekt?

Du får ursäkta att jag blev lite putt på dig. Men jag ogillar islamofobi och homofobi lika mycket!

Stening

En hel del radikalt lagda islamister menar att det är rätt att döda homosexuella med stening i vad man kallar ”en islamsk stat”.  (Ofta vill deras dröm är att ett radikalt islamistiskt Europa ska styras av en kalif från Mellanöstern.)

Samma sak står i den judiska och kristna heliga skriften. Alla moderna tänkande och kännande muslimer, kristna och judar har vid det här laget slutat tro på nåt så vanvettigt som att stena homosexuella. Vare sig det står i nån helig skrift eller ej så så har man insett att det bara är skitprat och att det aldrig är rätt att stena homosexuella.

Men en del radikalt lagda islamister och kristna och judar anser att det som står i de heliga skrifterna är korrekt. Bokstavstroende sådana.

När det gäller de radikala islamisterna så har de många problem. De hatar demokrati, de flirtar med terrorism, de har en medeltida syn på kvinnor, de sprider hat mot ”icke troende” och de är ultranationalister som drömmer om ett världsomspännande kalifat. Också hatar de homosexuella. Dessutom är de fundamentalister och menar att man måste följa de heliga skrifternas ord till punkt och pricka.  Det gör att de t.ex. menar att i en ”islamsk stat” (tex ett framtida eller existerande kalifat) är det rätt att stena homosexuella, äktenskapsbrott och personer som lämnar islam för en annan tro.

Att förespråka stening av homosexuella är ett varningstecken. Det visar att den personen som säger detta delar den samma radikala islamistiska världsbild som IS, Islamska Staten, eller Al Qaida. Det är personer som skapar den radikala ultranationalistiska miljö där stödet till terror frodas.

Som du vet finns det ett gäng s.k. eurosheikher som är omåttligt populära idag. De turnerar runt och eggar upp hat och radikal fundamentalism i unga muslimer. Haitham al-Haddad, Said Rageah, Yusuf Chambers, Abdullah Hakim Quick, Yusuf Estes, Hamza Tzortzis, Shady Suleiman, t.ex. De har alla uttalat sig mot homosexualitet och försvarat döddstraff för det, inklusive stening. Som lösningen i en ”islamsk stat”. Islamqa stöder det och så gör islamnet.no, som vi strax ska se.

Dawahrörelsens stora namn Abdur Raheem Green stödjer det också.  I essän “Terrible and brutal Islamic punishments or wise and just guidance from Allah?” skriver Green att homosexualitet och ”äktenskapsbrott” är ”inexcusable, and justly punished with severity.” För det förordar han stening i vad han kallar en ”islamskt styrd stat” dvs  “a slow and painful death by stoning. It is indicative of just how harmful this crime is to society.”

2013 arrangerade islamnet i Norge en stor konferens. I denna video sitter Haitham al-Haddad, Said Rageah och Yusuf Chambers från IERA. Islamnets ledare Fahad Qureshi  tar mikrofonen och håller ett brandtal om att stening av homosexuella är rätt. Han frågar publiken, på 1500 radikala islamister, om att de straff koranen och sunnah föreskriver, som kommer från Allah, är korrekta, och de bästa och straff som vi borde tillämpa ”över hela världen”. (Dvs dödsstraff för homosexuella med stening.) Alla 1500 deltagarna räcker upp handen.


(Det bör påpekas att de flesta muslimer hatar allt som islamnet.no står för, så påståendet att ”alla muslimer håller med” är falskt. Men det vet du. Förhoppningsvis tillhör du också de som också hatar norska islamnet och ger rådet till folk i din moske att sky islamnet som pesten.)

Ja homosexualitet kan vara ”värre än mord” enligt panelisten i videon, Haddad…

“Now they want to define marriage between the same sex. A man to get married to a man and a woman to get married to a woman. Ibn Qayyim Ibn Qayyim Rehmatullah Alaih, look at this, he said (Arabic) the homosexual activities is one of the most evil sins that Allah (jalla wa ala) hates the most. And he said that, after shirk, this homosexual activity might be the second biggest sin. Even he said it might be worse than a murder, this homosexual activities.”

Varför gör detta mig upprörd.

Ja tänk dig ett parti. Vi kan kalla dem Sverigedemokraterna som exempel. Tänk dig att de hållit i en stor konferens där 1500 sverigedemokrater räcker upp handen vid frågan om det är rätt att hänga alla utövande och troende muslimer i en framtida sverigedemokratisk stat. Hur hade det känts? Bra?

Tänk dig att ledande Sd:are hade rest land och rike runt och hållit tal och skrivit artiklar om att i en framtida sverigedemokratisk stat skulle alla muslimer hängas. Alla som bär slöja ska stenas. Och alla som lämnar kristendomen eller ateismen för att bli muslimer ska skjutas. Tänk dig att de menar att det är värre att uttala den islamska trosbekännelsen än att mörda någon.

Det hade känts ganska ruttet, eller hur Abo Raad?

Därför reagerar jag mot allt prat om att hänga muslimer eller stena homosexuella. Det spelar ingen roll hur många fina citat i heliga skrifter man drar fram, det är hat och ska betraktas som samhällsfarligt hat!

Då kanske du också förstår att jag på min blogg hänger ut varenda en som pratar väl om dessa hatpredikanter. Det spelar ingen roll vad de pratar om. Om man vill döda homosexuella (som Haddad eller Abdur Rahman Green) eller muslimer (Som Percy Rosengren) ska man ALDRIG ses som en förebild, i något sammanhang!

Du får ursäkta att jag blev lite putt på dig då jag såg ditt namn som ansvarig för den sidan. Men du förstår säkert nu när jag jämför med islamhatet!

Kuffar

Pratet om kuffar, icke troende, i muslim.se reagerade jag också mot. Jag reagerar på samma sätt där.

Att prata om att det är förbjudet för muslimer att bli vänner med ”kuffar”, dvs icke troende, är också en sak de där eurosheikherna driver. Det vet du bättre än de flesta, eftersom du har jättemånga vänner omkring dig, inklusive släktingar och anhöriga,  som älskar och gärna sprider dessa eurosheikhers alster. (Det måste kännas ganska bittert att se folk nära dig sprida hatpredikanters videos som om det var gudomliga sanningar de sprider. De verjar int ha lärt något av dig, ju.)

I muslim.se stod det att det är förbjudet att bli vän med kuffarna ”och tycka om dem”.

Allah säger: ”Du kan inte finna [sådana] människor som tror på Allah och den Yttersta dagen och som [samtidigt] söker vänskap med dem som trotsar Gud och Hans Sändebud…” [al-Mujaadilah 58:22]… Att ta dem som vänner i allmänhet, att ta dem som hjälpare och som stöd och att slå ihopa sina påsar med dem. Allah förbjuder allt detta, eftersom Han säger: ”TROENDE! Välj inte judar och kristna till era bundsförvanter – ’ (vänner, beskyddare, hjälpare, osv),de stöder och skyddar varandra…” [al-Maa’idah 5:51]… Att be om förlåtelse för dem och be Allah att ha barmhärtighet med dem. Allah säger: ”DET ANSTÅR inte Profeten och inte heller de troende att be om syndernas förlåtelse för avgudadyrkare, även om de hörde till deras nära anförvanter, sedan det klargjorts för dem att Elden är sådana [människors] arvedel.” [al-Tawbah 9:113]
(källa)

Detta är grov rasism. Tänk dig att nån, tex från nåt politiskt parti som gillar blåsippor, hade sagt att det måste vara förbjudet för alla kristna eller ateister att ha muslimer som vänner eller att be för muslimer. Ja du förstår själv. Hatiskt värre.

Det värsta är att det också står i muslim.se att det är rätt att bedriva krig mot dessa kuffar också. Kuffarna konspirerar mot islam och det är därför rätt att slåss mot dem. Vi skall göra så att [blodet i] förnekarnas ådror isas av skräck för att de gjorde Shirk. (källa)

Ja som en lärd man känner du givetvis genast igen detta. Det är extremt likt vad massmördaren och terroristen Breivik skrev om muslimer. Osmakligt, eller hur?

Muslim.se

Tänk dig en hemsida som anser att kristna inte får bli vän med muslimer. som säger att det är grov syn att tycka om en muslim, att det bör vara olagligt att önska ”eid mubarak” till någon. Som antyder att en kristen som blir muslim begår svår synd. Som anser att kvinnor med hijabs och muslimer bör hängas. Som antyder att muslimer är i krig mot västvärlden.

Ja om det hade stått ett namn som ansvarig för en sådan sida hade du nog, liksom jag, undrat lite hur tusan den personen kan vara rådgivare och religiös mentor åt en sådan hatsida.

Jaja. Nu säger du att du inte var det. Bra! Men du medger att du samarbetade med den. Det gör inte att man får ett speciellt positivt intyck av dig, men du kanske inte läste vad som stod på den sidan? Du kanske bara lite naivt svarade på frågor på en random hemsida. Typ… Naivitet är inte ett brott.

Jag tycker att du svarar lite konstigt på reporterns fråga om homosexualitet bör bestraffas med döden. Men det får jag väl leva med. Journalisten var dåligt påläst. Det som är problemet är ju att man med stening menar stening i den islamska stat man har som slutmål att skapa. Här och nu godkänner få muslimer mord på homosexuella. Dessutom är det mindre intressant om homosexuella får besöka moskén. Det intressanta är om UTÖVANDE homosexuella får det.

Det som har uppmärksammats mest är att det stod på hemsidan att homosexualitet ska straffas med döden. Hur ser du på homosexualitet?

– Vad gäller homosexualitet inom islam, är det en religionsfråga, det är ingen åsiktsfråga. Homosexualitet inom islam är en synd, precis som när man dricker alkohol, när man äter gris, när man röker, eller när man har sex utanför äktenskapet.

Han menar att var och en får stå för sina handlingar.

– Så synder är synder inom islam, men det är upp till var och en att välja. Vi straffar inga människor, säger Abo Raad.

Så homosexuella skulle vara välkomna i alla moskéns aktiviteter?

– Alla är välkomna i moskén, oavsett religion eller sexuell läggning. Det som jag som imam har ansvar för är rådgivning, i vilka frågor som helst.

Men men. Jag får ta dina ord för sanna. Men som sagt. Vi hade all anledning att vara lite bekymrade då vi såg ditt namn som ansvarigt namn på muslim.se. Eller hur? Så stäm dina kollegor som skapade sajten, inte journalisterna.

Och sen om du undrar. är det ok att anse att det är synd att vara utövande homosexuell?

Ja. Det är helt ok att vara mot homosexuella eller muslimer. Och att anse att både muslimer och homosexuella ska brinna i helvetet och begår grisiga synder. Vi lever i ett fritt land. Jag kommer liksom inte att rekommendera dig som en bra person, om du förstår. islamofober och homofober har jag inte mycket till övers för.

Men jag kommer att begära att du håller dina fördomar för dig själv. Gör du inte det får du finna dig i att jag kommer att se dig som ganska fördomsfull och bemöta dina fördomar och din rasism vart än du luftar dem så andra människor hör det.

Det jag skulle ogilla vore att du inte skulle behandlar muslimer eller homosexuella lika då du möter dem, och utan hat.. Eller om du väljer att inte arbeta för att garantera att muslimer och homosexuella får lika rättigheter.

Minoriteter är ganska utsatta. Om homosexuellas rättigheter hotas kommer muslimers rättigheter också att vara i fara. Därför är det i homosexuellas intresse att försvara rätten till hijab, moskeer och böneutrop. Och det är i muslimers intresse att försvara rätten till pridetåg, bdsm-klubbar för de som är gay, och transpersoners föreningsrätt.

Du behöver inte gilla varken muslimer eller homosexualitet och du behöver inte anse att det är moraliskt rätt att vara utövande muslim eller homosexuell. Men du måste skydda både muslimens och den homosexuelles rättigheter. Och du måste undvika att möta muslimer eller homosexuella med hat.

 MVH

Torbjörn Jerlerup