Sluta kalla terrorns flaggor för ”muslimska”

En debatt har uppstått kring att svensk polis använder Al Nusras partiflagga, en variant av den svarta jihadflaggan, i deras övningar. De övar sig i att bekämpa terrorister. En del anser att man pekar ut muslimer genom den flagga polisen använder som innehåller muslimska trosbekännelsen.

– Jag tycker att det är jättekonstigt att de målar ut just muslimer, när alla vet att terrorism inte har någon religion eller hudfärg, säger en muslimsk polisstudent.

Samma kritik  hittar man i sociala medier och olika experter påtalar det olämpliga i att man över mot vad som kallas ”muslimer”. Och… Samma sak skriver rasisterna på sina bloggar. De påstår också att polisen använt muslimer som måltavla pga flaggan.

Polisens kritiker och rasisterna är alltså rörande överens om att den flagga Al Quaida i Syrien, dvs Al Nusra, använder är ”muslimsk”. Det är flaggan Al Nusra viftar med på bilden här nedan. Al Nusras egna variant av Jihadflaggan.

alnusra

Det är flaggan som terroristen i Lyon satte upp då han halshögg sin chef och försökte spränga en kemfabrik i luften.

Lyon

Sverigedemokraterna och islamhatarna har fel. Jihadflaggan är inte muslimsk.

Jihadflaggan, speciellt Al Nusras ihadflagga, är en radikal islamistisk terrorflagga och inte mer muslimsk än Klu Klux Klans flagga är kristen. Precis som klu klux klans flagga innehåller ett kors innehåller Al Nusras flagga den islamska trosbekännelsen. Det innebär inte att Al Nusras flagga är muslimsk.

kkk

I Lyon använde terroristen en variant av flaggorna här nedan. Den vita kalifatflaggan och den svarta jihadflaggan. Al Nusras flagga är en variant av jihadflaggan. Att polisen använde Al Nusras flagga i övningen är bra. Det isar att man bemödar sig att lära ut hur de radikala jihadisternas symboler ser ut och det är bra!

11667120_829211730488881_940180933_n

Den andra flaggan i Lyon kan vara Jaysh al-Islams flagga. De är Al Nusras allierade. Den flaggan ser ut så här:

zahran alosh

Hur ska man tolka kritiken. Vill inte man att svensk polis ska öva sig att hantera al nusra. Jihadflaggan sattes upp vid platsen för terrordådet i Lyon och flaggan är INTE islamsk..

Om klu klux klan hotar med bombattacker, får man då öva mot kkk genom att låta personer flagga kkks flagga? Kkks flagga innehåller ett kors men är inte ett smack kristet.

Gör inte misstaget att kalla den radikala islamismens fana för ”muslimsk” för att trosbekännelsen syns på den. Då gör du samma sak som Sverigedemokraterna och islamofoberna som blandar ihop radikal våldsverkande islamism och islam.

(Sen struntar jag fullständigt i om en del sätter upp kkks eller al nusras flaggor för att de tror det är kristna eller muslimska flaggor. Mot dumheten kämpar gudarna förgäves! Postar man gillande hakorset, jihadflaggan, KKK:s flagga eller IS flagga hemma på sin Facebooksida. Säger man: ”Åh så religiös och fin flagga”. Då får man skylla sig själv om man blir tagen för nazist, klu klux klan-anhängare eller terrorist-sympatisör.)

Mer om flaggorna: IS flagga

Överst står det ”det finns ingen gud utom gud”. I den vita rundeln står det Gud, budbärare, Muhammed. Rundeln ska symbolisera profetens eget sigill från 600-talet.

Orden i sig är inte extrema. Det är hur flaggan ser ut som avslöjar att det är IS flagga. Ibland ser man den övre texten för sig och ibland den undre för sig. (Läs gärna mer om den flaggan hos TIME.)

flagga

Det finns varianter på denna. Oftast betyder symbolen att man stödjer IS men det kan betyda att man ”bara” stödjer Al-Shabaab eller Al-QuIda. Al-Nusrafronten, som denne svensk här nedan stödjer, är i tvist med IS men använder ibland samma symboler. Lägg märke till svettbandets text och ”sigillet”. Detta beror på att IS och Al Nusra en gång i tiden var samma rörelse. Fram till 2014 var båda Al Quaida i Syrien och Irak.

2konf2

En svensk IS-anhängare postade denna variant som vi ser här nere. På bilden nedan ser vi fler varningstecken. Lägg märke till jihadflaggan i ett foto. Bilden på ryttaren med jihadflaggan är också typisk för IS, jag återkommer till den senare. Bilden är på Al Quaidas sen 2011 döda propagandist Anwar Al-Awlaki i mitten och jihadflaggan syns också.

Flaggans bakgrund är att den började spridas av Al Quaida i slutet av 90-talet. Runt 2010 var den Al Quaidas symbol och användes i alla deras operationer från Somalia (Al-Shabaab) till Afghanistan. Bilden nedan är från AL Quaidas tidskrift Inspire 2010. Flaggan som den ser ut idag har INTE använts innan Al Quaida började använda den. Elementen i flaggan är dels den islamska trosbekännelsen (”Det finns ingen Gud utom Allah, och Mohammad är Hans sändebud”), dels profetens stämpel. Delarna i sig är inte extrema. Men i kombination bildar det IS flagga.

Jihadflaggan /Kalifatflaggan

Jihadflaggan ser i sin rena, avskalade form ut så här.

Jihadflag

På den texten står samma som IS flagga. ”Det finns ingen Gud utom Gud och Muhammed är hans profet”. Denna flagga kallas ofta ”muhammeds flagga” och är tänkt att vara samma flagga profeten Muhammed använde då han drog ut i krig. Jihad-flaggan.

Färgen är svart med hänvisning till bland annat striden mot de otrogna och mot satan vid de yttersta dagarna. Och med hänvisning till profetens strider för att försvara islam mot dess fiender.

Samma sak gäller här. Texten i sig är neutral. Det är den svart vita utformningen och ”typsnittet” som tyder på intresse för jihadism eller stöd för det. Sammanhanget är A eller O.

Den svarta fanan som syns här ovan skapades av talibanerna och Al Quaida i Afghanistan på 90-talet: De tog profetens fana (helt svart) och la in texten ovan med just det typsnittet. När de tog makten 1997 blev fanan spridd utanför Afghanistan.På internet började den synas runt 2000-2001. Denna fana används av grupper som Hizb-ut-Tarir, Al-Qaeda, al-Shabaab, Khorasan, Jabhat al-Nusra, Jaysh al-Islams och ibland av IS idag.

Det finns en vit variant. Den vita flaggan är kalifatets flagga. IS använder aldrig den. Den vita flaggan står för att man vill SKAPA kalifatet och IS säger som bekant att de redan har skapat det.

isl-2f

Så här kan den användas på en FB-sida som tillhör en svensk våldsbejakande extremist. Lägg märke till den brinnande Davidsstjärnan. Det är en symbol för Israel och judendom och när den visas brinnande så här tyder det oftast på antisemitism. Detta är en variant av jihadflaggan.

Al Quaida har använt en egen variant av denna flagga.

Alq

Det finns en grön variant, som är äldre än den svarta. Men de tillhör inte Al Quaida. Det är flaggor som också är djupt problematiska. Saudiarabiens flagga med svärdet ser ut så här.

Saudi

Och så här ser Hamas flagga ut.

2000px-Flag_of_Hamas.svg

Det måste betonas att denna gröna flagga med texten inte alltid automatiskt är hatisk. Oftast fundamentalistisk, men inte tecken på terror i sig.

Är flaggan svart eller vit och har det ”typsnitt” som syns i exemplen ovan är det att betrakta som terrorflaggor. Är typsnittet annorlunda är det ibland är det oklart om en Bismillahirrahmanirrahim (som den ofta kallas) är jihadistisk eller inte. Denna här nedan tar jag som exempel. Lägg märke till skillnaden i typsnittet. Men är den svart, som i exemplet, är det ett STORT varningstecken.

Skärmklipp

De som inte är jihadistiska har oftast fler färger och är kalliografiskt sett mycket vackrare. Som denna.

Bism

Det finns inget som säger att någon som publicerar en bild som den ovan är religiös extremist. Färgerna talar för övrigt mot det. Extremister gillar inte sådana här färgglada symboler. Den färgglada bilden ovan är religiös, inget annat.

Trosbekännelsen i sig används överallt av muslimer och kan jämföras med korset i kristendomen. Det som gör korset eller trosbekännelsen till en terrorsymbol är HUR det utformats och VEM som utformat det.

Men om texten är vit på svart botten ska man se upp. Det är ofta ett tecken på extremism. Och svart på vit botten är också ett tecken på extremism.

Till sist ett ord till polisen

Håll ett öga på den muslimska polisstudenten som citeras i artikeln. Om man förknippar jihadflaggan med islam och muslimer är det lika illa som om man förknippar KKK.s flagga med normal kristendom eller Svenska Motståndsrörelsens runor med ”intresse för svensk historia”. Ni har en fundamentalist på halsen.

Hjälp mig!

Det jag gör mot rasism och radikal islamism i Sverige gör jag ideellt. Jag är undersköterska. Har inga miljoner för att arbeta med det heltid. Swicha gärna nåt stöd till mig 0706501785, Så jag kan fortsätta. Men ni får ta mig som jag är. Jag går mot både islamofobi och radikal islamism.

Läs och sprid mina andra artiklar om radikal islamism.

(Med tack till land annat Jaafar Al Jabirir, imamen XXXX, Magnus Sandelin och Abso1ute Banana.)