När IS och Al Qaida-anhängare arrangerade möte i Malmö

Salih Tufekcioglu som nämns i denna artikel menar att han var naiv som bjöd in Muslimska Aktivister, och betonar att han är mot extremism. (som han menar här) Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om Salih. Han vet mycket väl vilka personer Muslimska Aktivister drev kampanj för. Att Salih på mötet kallade dem oskyldiga, är ganska smaklöst. Jag börjar tröttna att se hur blind han är för mindre trevliga fenomen bland personer som kallar sig muslimer men lutar ännu mot att han bara är naiv.

Ett svenskt möte för kvinnor i Malmö i vintras. Arrangerat av en Facebook-aktivist som postar mötesinbjudan på IS och Al-Nusras hemliga debattforum på svenska: Ummah Nyheter. På mötesinbjudan finns en bild på en dömd terrorist med Al Qaida kopplingar som numera är IS, Islamska Statens, stora kvinnliga idol

Om man kikar i IS- och Al Nusra (al Qaida) anhängarnas hemliga Facebookgrupp, Ummah Nyheter, ser man en hel del intressanta personer och namn. Här är ett exempel.

DELA muslimska aktivister inlägg med UMMAH nyheter

Ett möte den 21/3 i år i Malmö.

Låt oss kika på denna postning.

Postaren går under namnet Aafia Siddiqui (Muslimska aktivister). Det är ett konto på FB som man ofta stöter på när man surfar runt bland radikala islamister på nätet.  Det är ett alias. Aafia Siddiqui själv är en fängslad Al-Queada aktivist som numera blivit en av IS, Islamska Statens stora idoler. Varje gång IS eller Al Queada vill byta fångar med USA föreslår de att Siddiqui ska friges.

De extremistiska åsikterna dolde den riktiga Aafia Siddiqui aldrig:

She was outspoken, demanding that anyone of Jewish origin be excluded from the jury. “If they have a Zionist or Israeli background…they are all mad at me,” she told Judge Richard Berman, who had to ask her to leave the court room at some points because of her outbursts. “They should be excluded if you want to be fair.… This is a verdict coming from Israel, not America, and that is where this anger belongs. I can testify to this, and I have proof.”

Att ha det som profilnamn säger en hel del. (Det finns även som Muslimska Aktivister.)

DELA muslimska aktivister inlägg - vem är MA siddique Hen har flera profiler med samma namn. I den ena har Mattias Gardell med fru blivit vän med hen.

A garde
I Ummah Nyheter har alltså en person med samma nick som en känd terrorist postat en annons om en temadag för kvinnor, ”The essence of Ummah”.  Ett möte denna person arrangerar.

Vad är då Ummah Nyheter? Jo en hemlig grupp som samlar både Al-Nusra och IS anhängare. En av de som postar där är Skråmo, som nyligen uppmanade svenska IS-anhängare att göra terrordåd i Sverige. Men det finns andra. Jag ger ett exempel nedan, Wa Islamah.

Skråmo i ummah gruppen
kuffr strike hard

”slå till hårt mot de otrogna”… Jaja. Wa har inte mycket på sin profil, men skriver att han stödjer IS mot ”korsriddarna”.

crusaders

I en annan postning på Ummah Nyheter ger Muslimska Aktivister/Aafia adressen för eventet den 21/3. Lägg märke till vem som är på affischen och bilden för eventet. Jo samme RIKTIGA Siddiqui som sitter i fängelse för närvarande.

DELA muslimska aktivister inlägg2På platsen finns en moské. Al-Rahma moskén. Det var där man höll till.

Det här stod på Facebooksidan då man kikade på den.

DELA muslimska aktivister MÖTE närvarande

DELA muslimska aktivister MÖTE närvarande REKLAM FBPå Muslimska aktivisters sida står det en hel del om mötet.

DELA muslimska aktivister MÖTE närvarande REKLAM FB2

Det intressanta är samarbetspartnern, TAHARA. Tahara är en av de mest kända muslimska nätaffärerna.  En av de drivande i Tahara är Salih Tufekcioglu, som företagets webbadress är registrerad på. Som också är Sveriges mest kända fängelseimam. 

SalihMuslimska Aktivister/AAfia postar en bild på Salih.

Salih 

Varför sponsrade det företag Salih är drivande i Tahara mötet som annonserades på Ummah Nyheter? Ja, bra fråga.

Vilka anmälde intresse att komma på mötet? Jo dessa personer. De flesta är säkerligen inte IS- eller Al-Nusra anhängare. Det märks på det de skriver och hur de klär sig. Men de deltar i ett event som pryds med en bild av en terrorist, som är en av IS stora idoler. Ett möte som grundaren prominent annonserat om på Ummah-Nyheter. 

Minst en person med kopplingar till radikala jihadister anmälde att hon skulle delta. Aleksandra Kreslen.

Hon dyker alltid upp bland radikala islamister på FB. Hon postar även i Ummah Nyheter. Här är ett inlägg om hur synd det är med alla som inte inser hur bra grupper som IS och Al-Nusra är.

Alexandra KreslenHun postade, av en slump, även mitt inlägg om IS- och jihadisternas kvinnor på Ummah Nyheter.

Kreslen om Jerlerup

Rambolina Swediah sa också att hon skulle delta. En av hennes söner dog som jihadist nere i Syrien förra året, Abdelkarim Khsassi. En annan son, Anas Khsassi, är där ännu, och lever, så vitt jag vet.

Rambolina Khassi

Det får räcka. Frun till en känd socialdemokrat i Malmö och en del andra, lämnar jag därhän för ögonblicket. De kanske klickade fel igen som de ”brukar”…

Jag har sökt Salih för att få veta varför hans företag sponsrade Ummah-eventet i mars. Jag har inte fått svar ännu. Jag lovar att lägga in hans svar här.

Salih svar

Salih svar2

Extramaterial

Muslimska aktivister stöttar sheikh Khalid Rashid.

Muslimska aktivister
One such lec­ture by Saudi cleric Sheik Khalid al-Rashid, who is cur­rently serv­ing a 15-year prison term because of crit­i­cism of the Saudi gov­ern­ment, glo­ri­fies Pales­tin­ian ter­ror­ism and tells the story of a Pales­tin­ian sui­cide bomber who attacked “the ene­mies… the Jews, who are the sons of apes and pigs.” The sheik weeps emo­tion­ally as he describes how the sui­cide bomber then ascended to par­adise. The lec­ture is titled “Khaiber Khaiber Ya Yahood,” which refers to an Islamic story of an allegedly vio­lent bat­tle between the prophet Muham­mad and the Jews of the town of Khaibar, which resulted in the sub­ju­ga­tion of the Jews of Arabia.

 /ADL

Läs och sprid mina andra artiklar om radikal islamism.