Är Rebecca Weidmo Uvell vänsterextremist?

Det kan synas som om frågan om Rebecca Weidmo Uvell är vänsterextrem är absurd eftersom hon just nu gör sig känd som en riktig så kallad ”vänsterätare”. Hennes inlägg i debatten mot fackföreningarna och mot regeringen verkar i sig inte berättiga att man kallar henne vänsterextrem.

Men om man tittar lite närmare på Uvells metod, inte bara på hennes ord ser man likheterna. Det är som om en vänsterextremist hade skrivit det hon skriver, fast ”in reverse” då…

* Det är samma svart och vita syn på världen. Men om kommunisten skriver att företagarna och storkapitalet är de onda generaliserar Uvell istället om fackföreningarna. Där kommunisten skriver om den lilla människan som strider mot de stygga ekonomiska intressena skriver Uvell generaliserande om den ”små människor som inte haft en chans mot resurserna och styrkan fackförbunden har”. Främst syns det i hennes olika artiklar mot Livsmedelsarbetarförbundet i samband med debatten om Ingeborgs bageri.

* Det är samma raljanta stil med stora, vassa och svepande ord.

* Vänsterextrema är aldrig glada att låta personer med motsatt åsikt till dem komma till tals i deras artiklar. På samma sätt censurerar Uvell friskt i debattfältet i hennes blogg och låter ingen som talar VÄL om facket komma till tals.

* i kampen mot ”de styrande” är alla medel tillåtna anser ofta vänsterextrema skribenter som gärna utelämnar vissa viktiga fakta då de beskriver hur ”ondskans” maktmänniskor agerar. Samma med Uvell som man ser i hennes artiklar mot minister Mehmet Kaplan.

* Där kommunisten gärna hänvisar till att ”jag minsann är arbetare och är nere på golvet och därför vet jag bättre än du” hänvisar Uvell gärna till sin magistersexamen. Som om en examen eller att man arbetar ”på golvet” skulle vara ett bevis på att den tes man driver är rätt. Samma sak gör hon med antalet besökare på sin sida. Auktoritetsargument kallas det ibland. ”Jag har examen, därför har jag rätt”. ” ”Jag har X antal besökare på min hemsida, därför har jag rätt”. (Ska man följa det sistnämnda argumentet lär tutt-TVs hemsidor som Paradise Hotel ha fler besökare än Uvell. Betyder det att tutt-TV har mer rätt än Uvell?)

Mest allvarligt är det med hennes raljanta stil då hon kritiserar facken.

Ja jag har mycket kritik mot vad fackföreningar gör också även om jag är positiv till fackets roll. jag tar mer än gärna en debatt om det jag anser vara maktfullkomligt eller inkompetent i vad mitt fack, Kommunal, gör. Jag är dessutom en stark förkämpe för anställdas rättigheter och har mycket kritik mot vad arbetsgivare kan göra.

Men det är oroande när debatten kommer att handla om att alla företagare eller alla fackföreningar är onda. Vad vinner vi på ett generaliserande synsätt på tillvaron där vi inte ser nyanser längre, utan allt är bara antingen helsvart eller helvitt?

Men rent metodiskt är nog hennes spyor mot Mehmet Kaplan mest talande.

I vintras gjorde hon sig känd som Mehmet Kaplan kritiker. Om man granskar hennes raljanta artiklar ser man stora problem.

Den första artikeln, Vad gör Mehmet Kaplan, är så bisarr att det är konstigt att så många tycker om den.

Läs den. Ser ni vad problemen är?

* Hon utelämnar så långt det är möjligt att Kaplan är IT-minister och kallar honom bara stadsbyggnads och bostadsminister. Sen misstänkliggör hon Kaplan för att han deltar på en konferens om IT-frågor i Bryssel och raljerar över det.

* Hon gör en stor sak av att Kaplan besökt släktingar i Turkiet på en TJÄNSTERESA. För den som inte vet att företagare och ministrar alltid gör detta (säkerligen Uvell själv också) låter det suspekt och mystiskt. För den som vet att en politiker och företagare också är människa är det inte ett smack mystiskt. Varför förvränger Uvell medvetet detta så här?

* Att informationen om de exakta adresser där släktingarna i Turkiet bor är utelämnad från de dokument hon fått gör hon också en poäng av. ”Var Kaplan och gänget sedan spenderade kvällen är tydligen också hemligt som ni ser. Och givetvis finns inga kvitton med heller. Att jag begärde ut det verkar alltså igen en registrator med selektiv blick ”missat”. Märkligt va?” Helt bisarrt. Ja, när Löfven eller Reinfeldt besökt sin mammor står ALDRIG mammans hemadresser på de officiella resedokumenten. Inte heller står adresser till vänner de besökt och övernattat hos vid tjänsteresor. begär du kvittorna från resan får du INTE adresserna till mamman eller vännerna. Kan nån gissa varför det är så?

Ja Uvell väcker debatt. Men hon väcker debatt på samma sätt som mer ohederliga vänsterjournalister har väckt debatt om företagare och politiker. Det är svart och vita generaliseringar. Det är ohederlig journalistik.

Nej Uvell är inte vänster. Men hennes metod är samma som vänsterextremisters, eller ohederliga som ohederliga vänsterjournalister som målar företagande och företagsamhet i svarta färger och gärna förvränger fakta för att få dem att passa deras syfte.

Ja Uvell är därför att klassa som samma skrot och korn som vänsterextremisterna!

Annonser