Valerie Kyeyune Backström och nazisterna

En svart kändis gifter sig med en mörkhyad kvinna som verkar vara ett resultat av det som förr kallades ”rasblandning”. Det får inte nazisterna att gå i taket, svart som svart liksom, men däremot har grundaren till det antirasistiska ”Rummet” gått i taket.

Det rör sig om en amerikansk debatt. Kendrick Lamar ska gifta sig med Whitney Alford. Whiney är inte helsvart. Det har fått rasisterna bland de svarta amerikanerna att gå i taket. Kendrick är rasförrädare, är inte en ”äkta svart”, etc, etc. Nivån på skitsnacket är i absoluta botten.

Valerie Kyeyune Backström har också gått i taket och presenterar en rasistisk drapa i Nöjesguiden om hur fel det är att gifta sig med ljushyade. (Eller hur förståeligt det är att folk går i taket över det.)

Kendrick rappar om svarthet, att omfamna den, bära den med stolthet. Kendrick är en av få artister idag som använder mörkhyade tjejer i sina videos, som insisterar på det. Det är en så stor grej att det till och med blir en nyhet…  Därför ilsknar folk. Kendricks tjej är det som man kan kalla för racially ambigious. Kendricks tjej ser ut som de svarta tjejer man oftast ser i offentligheten. De kanske är svarta, men de skulle lika gärna kunna vara något annat. Därför ilsknar folk.

Samhället är sånt att svarta måste gifta sig vitt för att få respekt, är poängen.

Ja det finns en poäng i att fördomar ännu finns. Men hur bemöter man dessa fördomar? Med ännu fler fördomar och ännu mer rasism, men åt andra hållet så att säga?

Det är väl lite symptomatiskt att vi än idag har debatter där man anser att rasblandning är fel. Det mest symptomatiska är att det är nazister, vita rasister och en del svarta så kallade antirasister som pinkar på sig av ilska över att nån gifter sig över så kallade rasgränser.

Ja svartas strukturella problem i USA måste belysas, NEJ det är ALLTID hatiskt och rasistiskt att hetsa mot ”rasblandning”.

För övrigt bör man inte skriva att få artister använder mörkhyade i videos då det räcker att kolla MTV för att motbevisa det. Dessutom formligen kryllar det av svarta par i Hollywood för den som bemödar sig att googla lite.

Annonser

One thought on “Valerie Kyeyune Backström och nazisterna

  1. Ping: Identitetspolitik, rasism, nazism och de livsfarliga generaliseringarna | Sverige är inte världens navel!

Kommentarer inaktiverade.