Vi håller på att ge Sd rätt.

Sd kommer troligen snart att bli landets största parti bland manliga väljare, enligt Aftonbladet. Redan idag röstar över 21% av alla män på Sd. Det belyser återigen det här med Sd.s tillväxt. Ungefär lika många är positiva till Sd:s ledare, Mattias Karlsson och Jimmy Åkesson, enligt vad jag läste för nån vecka sen. Det betyder att Sd:s kår av potentiella väljare är 40% eftersom det då är ca 40% som är positiva eller neutrala till Sd.

40%… 40% är inte rasister, så varför röstar de på Sd, då?

Ett av svaren är att det beror på ekonomin. För att beskriva det mer i detalj. Jag läste denna sak som skrevs hos en Facebookvän i veckan:

Jag lyssnar på ropen från Medelhavet. Ytterligare 700 drunknande. Italien och fattiga Grekland tar primärt mot många flyktingar.

Det frågas varför inte fler länder tar emot fler flyktingar. Svaret är vi har inte råd!  Vi måste hand om våra egna innan vi kan ta emot och ta hand om andra. Tänk så logiskt majoriteten av EU:s 28 medlemsländer tänker.

Som pensionär med öppna ögon, ser jag många pensionärer och ensamstående oftast kvinnor som skulle behöva hjälp långt före alla hitkommande lycksökare.

Det inlägget sätter fingret exakt på varför så många stödjer Sd.

De ser att det inte finns jobb och bostäder, att pensionerna enligt alla beräkningar kommer att bli låga i framtiden, att det är nedskärningar i äldrevården, att det är stress bland sjuksköterska, att en undersköterska som jobbar häcken av sig ofta har bara nån tusenlapp högre lön efter 15.20 år än ingångslönen. Etc, etc.

Samtidigt ser de på samhällets kostnader för flyktingmottagning och de ser att man kan skjuta till pengar till statsbudgeten för Migrationsverket med 20 miljarder utan att blinka.

Varje gång en minister säger ”vi har råd” att ta emot flyktingar, att ökningen på 20 miljarder är ”ok”, men samtidigt förordar nedskärningar i t.ex. vården, ser de det och reagerar.

Jag håller inte med om detta. Jag är nämligen naiv nog att mena att samhället både kan ha en hög flyktingmottagning och lösa de problem som finns i välfärden

Men jag är inte korkad. Om det skulle vara så att det inte går. Att jag har fel. Att vi inte kan lösa problemen och ha en hög flyktingmottagning samtidigt. Att vi MÅSTE spara på vården, skolor, löner, pensioner, etc. Då betyder det faktiskt, hur mycket jag än hatar tanken, att det är Sverigedemokraterna som har rätt, och alla andra har fel.

Så länge vi fortsätter att spara på sköterskors löner, så länge vi säger att pensionerna kommer att vara skit i framtiden, så länge vi drar ner på sjukvård, äldrevård och liknande, och så länge för få bostäder byggs OCH man lägger in mer och mer pengar till flyktingmottagning och liknande kommer Sveriedemokraterna att öka. För det sticker i ögonen på folk på ett sätt få av oss anar. Och när någon debattör säger att ”men vi får offra lite av vår välfärd, för att flyktingarna är ännu värre ute” så ses det som en spottloska i ansiktet på fattigpensionärer, tex.

Och det är min poäng. Det ÄR en spottloska i ansiktet på folk.

Därför måste vi som vill ha en hög flyktingmottagning genast börja bry oss om allt detta. Om vi på sikt ska kunna fortsätta att ta emot flyktingar som idag måste löner för offentliganställda ökas drastiskt, arbetsmiljö och stress försvinna, pensionerna räddas, bostäder byggas snabbt som fan och bra, och arbetslösheten minska.

Annars kommer det inte att gå. Antalet som blir arga för att det dras ner för dem och ökas för flyktingmottagningen kommer att öka.

Och det spelar ingen roll hur mycket vi än deklarerar att det är en falsk motsättning. Det är det, på ett plan, men då på långt sikt. Budgetar funkar på det sättet. 20 miljarder dit är 20 miljarder som skulle kunna satsats på något annat.

Jag är glad att det finns antirasistiska rörelser som börjat ta tag i de här frågorna. Tillsammansskapet driver just nu frågan om ”lansbygdsslakten”. Det är en viktig fråga.

Men det kommer att krävas mer. och vi i de politiska partier som suttit vid makten, eller som stött regeringar, de sista decennierna kommer att få problem. Hur ska man t.ex. kunna vända Socialdemokraterna, mitt under en pågående regeringsperiod, så de drastiskt förändrar landets ekonomi och skapar de resurser som krävs?

Går det ens?

Och hur gör man?

Men som jag sa. Antingen löser vi de problem som finns i Sverige, snabbt som fan, med en fortsatt generös flyktingpolitik, eller så lämnar vi walkover och då kommer troligen Sd att vara landets största parti 2018. Och det är scary som fan! Om det sker kommer vi knappt att ta emot någon, så det är enormt viktigt om vi anser att Sverige ska fortsätta vara öppet för flyktingar.

Vi håller med vår politik på att ge Sd rätt, och det är, om något, korkat!

Annonser