I många kränktas ögon är Lars Vilks, en jude och RFSL lika hemska

”Vad är bra med att kränka en religion”? Så heter det ofta i debatten om Lars Vilks.

Jag har sett många välmenande debattörer genom åren som säger att det alltid är fel att kränka en religion. Som säger att hädelse är galet. Som gärna vill ha lagar mot att kränka religioner.

Sista Måltiden, Elisabeth Wallin Ohlsson, 1998.

Sista Måltiden, Elisabeth Wallin Ohlsson, 1998.

De menar väl.  De vill stoppa den rasism mot muslimer och demonisering av islam som grasserar just nu. ”varför ska det vara tillåtet att rita en bild på Muhammed som hund, vad finns det för självändamål i att kränka miljoner religiösa och göra dem arga. Det borde vara självklart att det som gör många religiösa arga och ledsna inte ska publiceras hur som helst.” Så skrev en av dem till mig i en tråd på Facebook nyligen.

Problemet är bara det att det är den kränkte som avgör vad det är som är hädelse, inte du och inte jag och inte den som ”kränker”. För en del är rondellhundar kränkning, ja. Men för andra är sådant som homosexualitet, sex, demokrati, islam, kvinnors rättigheter och judendom kränkning av religion och religiösa.

Omars vänner

Köpenhamnsterroristen har många vänner.

Ni vet Omar, mannen som försökte mörda Vilks och sköt en fotograf. Mannen som också mördade en jude utanför synagogan i Köpenhamn?

Han har många vänner. Om man surfar runt bland de radikala islamisternas sidor på Facebook ser man vad de som tycker bra om honom säger. Man ser att de menar att Omar bara reagerade mot att hans religion, islam, var utsatt för kränkning och hån.

Ja, jag vet vad ni tänker nu. ”Rondellhunden”… Ja, men inte bara. Fotografen kränkte muslimer, kränkte islam och spottade på profeten för att han deltog på mötet med Vilks. Dessutom var han homosexuell, anser sig Omars vänner veta. Och det är ju en allvarligare kränkning av islam än att rita rondellhundar. ”EN HOMOSEXUELL SOM SER PÅ RONDELLHUNDAR; SKJUT HONOM!!!” Och juden? Ja, han provocerade också profeten och Gud och koranen, och islam och allt heligt. Juden kränkte islam genom att vara jude.

Muhammedtecknare och jude är samma sak. Lika mycket medveten kränkning mot tro och religion.

abo

Dagen innan han sköt juden och fotografen (för deras påstådda kränkning av islam) hölls ett möte mot interreligiös dialog på Hizb Ut Tahrirs moske i Köpenhamn. Där kunde man höra så vitt skilda saker som bilder av profeten, judendom, homosexualitet och demokrati samt intereligiös dialog är att anse som kränkningar av profeten. Ja att vara kuffr (otrogen) är i sig en kränkning av profeten eftersom man inte är muslim ju… Omar var troligen närvarande på det mötet i moskén.

Vid begravningen av Omar deltog flera hundra från Hizb Ut tahrir och andra anhängare till radikala jihadister. Abo Abo Adnan var där och gjorde segertecknet vid hans grav.

Hädelse

Det de glömmer som säger att det alltid är fel att medvetet kränka en religion är att en del anser att det är att medvetet kränka en religion att inte tillhöra den religionen, att vara homosexuell, att vara jude, att vara kvinna och  vilja gå utan hijab eller burka.

IS mördar homosexuella, det vet de flesta. De kastar ut homosexuella från hustaken. Men få vet varför de mördar homosexuella. Jo, för att de homosexuella hädar, smutskastar islam och religionen. Skulle Lars Vilks fångas av IS och dödas av IS skulle de döda honom med hänvisning till samma religiösa ideer om kränkning och hädelse som när de kastar homosexuella från hustaken.

Jag har en idé, som jag inte berättar här. Den går ut på att jämföra hatet mot homosexuella och hatet mot muslimer. Rasistiskt islamhat och homofobi har extremt många likheter.

Min tanke är inte bara att jämföra utan att provocera. Att provocera muslimhatare och homofober bland muslimerna genom en och samma bild.

Muhammed i högklackat med behå. profeten Muhammed som homosexuell.

Men jag gör det inte. Jag vågar inte.

Jag kan inte…

Det visar vad hela hatet mot Vilks och andra på grund av deras teckningar ställt till med. Men det visar också hur illa ställt det är. Jag vågar inte av rädsla för religiösa fanatiker.

Vad gör vi den dag religiösa extremistiska nötter hotar Sverige för att vi stödjer homosexuellas rättigheter? Kommer vi att behandla homosexuellas rätt på samma sätt som vi behandlar yttrandefriheten idag? ”Nähä, RFSL vill ha ett möte på Karlstads universitet, men nej det vågar vi inte hålla för nötterna hotar att anfalla RFSL och göra massmord på alla som stödjer homosexuella. Nej RFSL får allt finna sig i att inte få tala, de kränker ju medvetet religiösa. Och nej vi kan absolut inte visa bilder på homosexuella i massmedia.”

Nästa gång du antyder att Vilks inte ska få skydd eller att Vilks inte ska ha rätt att kränka och häda, kom ihåg att du i samma andetag antyder att RFSL inte bör få skydd, eller synagogorna, eller riksdagen, eller kristna kyrkor, eller du eller jag.

Den som är beredd att hata och hota för att någon ritat en teckning på profeten är också beredd att hata och hota för att någon är jude eller homosexuell.

EXTRAMATERIAL

En random anhängare av massmördaren Omar!

Ado Ado Adnan.  Givetvis är han antisemit. Den jude han pratar om är juden som Omar sköt ihjäl.

Omar

adna5.

Lägg märke till att det är ungefär samma sak för Adnan att rita Muhammedteckningar och att vara jude. I både fallen kränker man Adnans religion.

adnan3

Omar var en hjälte anser Adnan.

adnan2

Att vara jude och teckna muhammedbilder är att kränka religionen, att HÄDA: Samma anser Adnan om att vara homosexuell. Och att vara homosexuell muslim är enligt Adnan och hans vänner att verkligen skymfa deras tro och syn på Allah.

adnan4

homosexualitet Adnan

Exakt: ”haram”!

Och till sist. Hizb Ut Tahrir har upptäckt att om man är mot demokrati i Danmark blir man behandlad som terrorförespråkare. 🙂

HIZB