Sd och islamofoberna gör samma misstag som väst 1932!

När man pratar om rasismen på 30-talet är det mest nazisternas rasism man pratar om. Men det fanns en rasism mot tyskar också, som fick omvärlden att inte skilja mellan nazister och andra tyskar.

När nazisterna växte sig starka i Tyskland på 20-talet och 30-talet väckte det många olika känslor i utlandet. Många reagerade på nazismen och försökte bygga ett motstånd mot den. Andra reagerade på nazihotet genom att sprida ohejdad rasism mot tyskarna.

Tysken som våldtäktsbenägen apa. Krigspropaganda från Frankrike, första världskriget.

Före, under och efter första världskriget pågick ett rasistiskt propagandakrig mellan olika länder. I Tyskland spreds rasism om fransmän och engelsmän, i västeuropa rasism mot tyskar.

Ture Nerman har kartlagt denna rasism i sin bok om Folkhatet från 1918.

När tyskarna började återhämta sig från kriget under 20-talet började man prata om ”hotet från revaschismen” lite varstans i väst. När sen nazisterna blev starka och kom till makten bekräftades denna syn på tyskarna.

Tyskarna var kort och gott ett underlägset, våldtäktsbenäget och ociviliserat folk. Ett folk som marscherar i takt till preussiska marscher och där ingen vågar gå mot strömmen…

Det fick konsekvenser.

Det var många som inte kunde se skillnad mellan ”goda tyskar” och ”onda tyskar”. Om man kikar på engelska parlamentsdebatter från 30-talet ser man ofta parlamentariker när de säger att ”det finns inga goda tyskar, bara onda tyskar, lita aldrig på dem”.

Samma i Frankrike.

När nazisterna kom till makten frågade man sig ”varför är alltid tyskar så våldsbenägna”.

1932 hade den demokratiska regeringen i Tyskland behövt allt stöd den kunde få mot nazihotet. Men just då beslöt det internationella samfundet att bojkotta Tyskland. Man kunde inte lita på någon tysk, god eller ond, hette det. Detta trots att majoriteten av tyskarna hatade nazisterna.

Senare då nazisterna kom till makten tvekade västeuropa att stödja motståndsrörelsen i armen av samma orsak: rasism! Att nazisterna massmördade tyskar fick dem inte att ändra sin åsikt: det fanns ingen ”god” tyskl.Tysken var våldsbenägen och farlig.

Sverigedemokraterna beter sig exakt som de som de som på 20-talet och 30-talet reagerade på hotet från nazismen genom att hata hela Tyskland och alla tyskar.

Det finns ett definitivt hot från sådana extremister som IS, Islamska Staten. Ja jag som har studerat nazitysk retorik från innan 1933 slås av att IS offentliga retorik till och med är extremare än nazisternas. Men på det hotet svarar Sd och rasisterna med hat mot alla muslimer, inte mot IS och radikala extremister.

Trots att IS hotar och mördar mängder av muslimer, kurder, och hatar shiamuslimer sätter rasisterna likhetstecken mellan islam och IS, muslimer och terriorister.

IS vill att vi sätter likhetstecken mellan IS och islam. Det är allt de går och hoppas på och längtar efter.

Dumskallarna i Sd ger IS rätt och gör exakt det de vill.

Nazisterna ville samma sak runt 1932. De ville att omvärlden skulle sätta likhetstecken mellan nazipartiet och Tyskland. En del dumskallar gav dem rätt.

Rasisterna som drog alla tyskar över en kam, gjorde nazisterna en tjänst. På samma sätt gör Sd och islamofoberna IS en tjänst genom att påstå att IS, eller IS symboler som deras flagga, representerar hela islam.

Fransk rasistisk propaganda mot tyskar. Första världskriget.