Hizb Ut tahrir kommenterar terrordådet i Köpenhamn

Det finns en del som gillar de radikala värderingar som rörelser som IS och Al Nsura står för men som anser att IS och Al Nusra är lite FÖR extrema, lite för blodiga. De gillar ofta Hizb Ut Tahrir istället. Men grundideerna är desamma. Det är hat mot demokrati, babblande om judar och otrogna och samma idé om det världsvida kalifatet.

De har kommenterat terrordådet i Köpenhamn på ett intressant sätt. De vill nämligen att INTE man tar avstånd från terrordådet.

Ja som muslimer behöver de givetvis inte ta avstånd, men som människor bör alla ta avstånd från det. Men Hizb Ut tahrir är inte för att man tar avstånd från terrordådet på något sätt.

Istället är det offren för hatet som ska utpekas som de som bär skulden. Det är väst som bär skulden, det antyds att Vilks och judarna bär skuld för attackerna mot dem.

Dessutom gör de samma misstag som alla extremister. De drar likhetstecken mellan deras extremism och islam i stort. Därför anser de att danska regeringens beslut att bekämpa radikal jihadism handlar om att bekämpa islam. Samma felslut som om man påstått att det är kristendomsfientligt att bekämpa Klu Klux Klan.

Skärmklipp

I Allahs, Den Nåderikes, Den Barmhärtiges, Namn

Dags att stå fast

Under de senaste dagarna har Danmark drabbats av en rad uppseendeväckande händelser. Det har rapporterats om att den misstänkta gärningsmannen har dödats, så omständigheterna kring handlingen tros förbli oklara. Ändå har det kommit ett antal uttalanden om att detta är ett angrepp på de danska värderingarna – demokratin, friheterna och sammanhållningen i samhället.

Detta fall kommer utan tvekan att uppta medierna och den politiska debatten den kommande tiden, då politiker kommer att överbjuda varandra med lagförslag och retorik. Vissa kommer att kräva att muslimer måste ta avstånd. Andra kommer mer eftertänksamt förespråka att inte alla muslimer är extrema, utan att de däremot är en del av det danska samhället, så länge de är för sekularism och yttrandefrihet. Båda reaktionerna har i grund och botten samma ändamål. Muslimer måste tvångssekulariseras, och varje muslim som vägrar, och istället vidhåller de islamiska värderingarna och lagarna kommer att betraktas som ett potentiellt hot mot säkerheten.

Det danska folketinget har nyligen valt att avsätta 60,9 miljoner kronor till en så kallad anti-radikaliseringsplan, som framställer de islamiska värderingarna och muslimerna som ett våldsamt hot, och därför vill att muslimerna tvångsmatas med de västerländska värderingarna. Det är dock ren lögn och manipulation att framställa demokratin och friheterna som absoluta motsatser till våld och konflikt, när man under den senaste tiden inte har sett mer död och förstörelse än den som har orsakats av västerländska trupper i demokratins och liberalismens namn.

Danska politiker och yttranden har för övrigt ingen moralisk rätt att peka ut vare muslimer som våldsamma eller islam som våldsam, om man betänker hur mycket blod som de har på sina händer. När vissa politiker säger att det är irrelevant att diskutera orsakerna till denna typ av händelser, så är det mest troligt på grund av att den diskussionen just kommer att avslöja att de själva bär en stor del av ansvaret.

Under de senaste 15 åren har man på alla möjliga sätt försökt undertrycka muslimerna både genom en blodig utrikespolitik, där tusentals och åter tusentals muslimer har dödats i försöket att exportera demokrati till den islamiska världen, men också genom en hård linje mot muslimerna internt i Danmark och Europa, med lagskärpningar, stigmatisering och misstänkliggörande, som kompletteras av en hatisk retorik som har lett till större samhällssplittring och flera verbala och fysiska attacker mot muslimerna. De har lyckats med att ta allt från muslimerna, förutom deras islam. Därför har man envisats, under en värderingskamp som förevändning, för att kunna kränka det allra heligaste i Islam och därefter kunna tvångssekularisera muslimerna. Man upprepar dessa kränkningar gång på gång för att döda muslimernas starka känslor för islam.

I skenet av allt detta, är det viktigt att vi som muslimer inte tar avstånd, utan snarare sätter saker i det rätta sammanhanget. Det är de danska politikerna och medierna som borde ta avstånd från den politik som har skapat omständigheter som leder till hat, hot, våldsamma överfall och i värsta fall mord, oavsett vem offret må vara. Vi som muslimsk gemenskap får under inga omständigheter ge vika för påtryckningarna och acceptera premissen om att islam är på de anklagades bänk.

De västerländska värderingarna är bland orsakerna till problemet, och politikerna är väl medvetna om att deras värderingar är under press. Inte på grund av en våldshandling i Köpenhamns mest centrala stadsdel, eftersom kulor inte kan rubba det minsta av värderingar och övertygelser. Nej, de västerländska värderingarnas motsägelsefullhet och oförmåga till att skapa ett harmoniskt samhälle har blivit tydligt för många människor, och det har också blivit tydligt att västerländska värderingar och system har orsakat mänskligheten enorma umbäranden och katastrofer – häri ligger deras största kris. Tankar utmanas med tankar, så vi muslimer ska fortsätta med att bära de islamiska tankarna och utmana västvärldens falska värderingar och omänskliga politik.

Junes Kock
Medierepresentant för Hizb ut-Tahrir Skandinavien

Extramaterial

demokrati

Mer läsning

Hur man känner igen en IS-krigare eller radikal jihadist

Plus

Hizb Ut Tahrir kommenterar terrordådet i Köpenhamn

Svensk IS terrorist intervjuas av Uppdrag Granskning

Svor Köpenhamnsterroristen trohet till IS?

Terrorhot mot Frankrike och Danmark på Alla Hjärtans Dag

Är det islamofobiskt att jämföra IS och IS flagga med nazismen?

Nätverket runt en svensk IS krigare

Islamska staten i deras egna ord, del 1

Islamska staten i deras egna ord, del 2. Dabiq nr. 1.

Ett falskt IS flygblad i Knivsta

Märsta Unga muslimer bjuder in judehatande islamist,

Hotet från IS och radikal islamism.

IS på svenska.

Hur en svensk IS sympatisör tänker.

Svensk IS sympatisör pratar jihad på TV.

Svenska sexslavar åt IS.

Hur man bäst bekämpar radikala jihadism.

Hur man INTE bör bekämpa radikal jihadism.

Radikala jihadister på twitter.

Hizb ut tahrir (2012).

Hizb Ut Tahrir (2014)

Plus Gudmundsons blogg

18 tankar om “Hizb Ut tahrir kommenterar terrordådet i Köpenhamn

 1. Pingback: Hur man känner igen en IS-anhängare eller radikal jihadist | Sverige är inte världens navel!

 2. Pingback: Terroristens begravning: IS anhängare och antisemiter | Sverige är inte världens navel!

 3. Pingback: Radikal jihadism och moskén i Halmstad | Sverige är inte världens navel!

 4. Pingback: Tyck inte synd om jihadisternas kvinnor | Sverige är inte världens navel!

 5. Pingback: Varför dras svenskar till IS? | Sverige är inte världens navel!

 6. Pingback: Därför publicerar jag namnen på radikala islamister | Sverige är inte världens navel!

 7. Pingback: Vad anser Solidaritetscenter om IS? | Sverige är inte världens navel!

 8. Pingback: Hatpredikanten Said Rageah på Sverigeturne | Sverige är inte världens navel!

 9. Pingback: Danmark: ännu en radikal islamist begravs | Sverige är inte världens navel!

 10. Pingback: IS vill ha en reformation av islam | Sverige är inte världens navel!

 11. Pingback: Omar Elturk | Sverige är inte världens navel!

 12. Pingback: Hat mot kuffar (otrogna) är också rasism och hets mot folkgrupp! | Sverige är inte världens navel!

 13. Pingback: IS och argumenten för att återinföra slaveriet | Sverige är inte världens navel!

 14. Pingback: Radikal islamism: exemplet Örebro | Sverige är inte världens navel!

 15. Pingback: Säpo hjälpte att frige Al-Nusra kopplad terroristmisstänkt | Sverige är inte världens navel!

 16. Pingback: Hizb Ut tahrir och terrordådet i Köpenhamn | Sverige är inte världens navel!

 17. Pingback: Hizb ut-Tahrir och terrordåden i Stockholm 2017 och Köpenhamn 2015 | Sverige är inte världens navel!

 18. Pingback: Rakhmat Akilovs meningsfränder i Köpenhamn: ”döda judarna” | Sverige är inte världens navel!

Kommentarer är stängda.