Rondellhundar, homosexualitet och att kränka religioner

En viktig påminnelse till alla som anser att Lars Vilks kränker religioner. Att vara för homosexualitet eller att anse att profeten Muhammed eller Jesus skulle försvarat homosexuellas och transpersoners rättigheter om de levt idag, och kanske själva varit det, är i mångas ögon att kränka Gud, tro och profeter mer än att rita rondellhundar.

Det är många nu som anser att Lars Vilks går för långt och kränker medvetet religionen och de religiösa. Så skulle de aldrig göra, anser de. ”Att kränka religioner är improduktivt.” Det ironiska är att de flesta som jag sett som säger så är försvarare av homosexuellas rättigheter. Därmed kränker de också religiösa, eller iallafall religiösa extremister, lika mycket som Lars Vilks kränker dem.

När Elisabeth Wallin Ohlsson avbildade Jesus med högklackade skor ansåg många att hon spottade på religionen. ”Att antyda att frälsaren var transvestit eller att han skulle tyck om homosexuella är att spotta på min tro”, som många då ansåg.

Det är hat o kränkning mot en del människors tro att försvara transpersoners eller homosexuellas rättigheter.

Jag debatterar ofta öppet mot Is sympatisörer och muslimska extremister på Facebook. En av de ABSOLUT VÄRSTA saker man kan säga till dem är att det finns likheter mellan böghat, transfobi och muslimhat. Att jämställa hat mot homosexuella och hat mot muslimer är att spotta på deras tro, profeten, koranen och Allah själv. Och säger man till någon som gillar IS, eller en fundamentalistisk muslim, att profeten Muhammed hade försvarat transpersoner och homosexuella idag anser de att jag kränker profeten mer än Vilks. MER ÄN VILKS.

Så innan du alltför lättvindigt kastar skit på Lars Vilks för att han avbildat profeten på ett dubbeltydigt sätt, som hund och rondellhund och slår dig för bröstet att du minsann aldrig skulle medvetet kränka genom att häda. Så fundera över om du är för sådant som demokrati, homosexualitet, kristendom, tolerans, mångkultur och dialog mellan muslimer och kristna. Om du är för det och öppet visar det så spottar du lika mycket på en del människors tro som om du skulle ritat och spritt rondellhundar med profetens ansikte på. Iallafall i deras ögon.

Jag har sen 2010 haft världens toppidé. En idé som i all korthet går ut på att visa likheterna mellan homofobi och transfobi och islamofobi. En som skulle reta gallfeber på homofober och muslimhatare och nog bli ganska stor. Men den idén förutsätter att jag gör som Elisabeth Ohlsson Wallin, att jag avbildar profeten Muhammed i högklackade skor och behå.

Trots min fina idé genomför jag inte projektet. Och enda anledningen är rädsla för religiösa extremisters hat.

Därför behövs rondellhundarna!

Så skäms inte för att du försvarar homosexuellas rättigheter eller rondellhundar, trots att några anser att du hädar och kränker vissa personers religion. Kränkningen ligger i det fallet i de ”kränktas” ögon, inte i ditt försvar av t.ex homosexualitet.