Hade Veronica Palm polisanmält Charlie Hebdo?

Jag läser att Veronica Palm anmält Björn Söders inlägg på Facebook om att ”islam är fredens religion”.

”Fredens religion har visat sitt ansikte.”

Ja Björn Söder är rasist och ja uttalandet skuldbelägger alla muslimer precis som när Ahmed Rami rapar upp ord om ”judendomen är fredens religion”. Men betyder det att polisen bör stoppa uttalandet eller att man ska kunna dömas till fängelse eller böter för det?

Uttalandet visar problemet med lagen mot hets mot folkgrupp. Lagen är så luddig att en massa saker som är religionskritik skulle löpa risken att stoppas också. Om detta uttalandet är hets mot folkgrupp och olagligt, vad sker med alla de som kritiserar kristendomen med samma sorts ord? Ska vi förbjuda John Lennons musik och sånger och polisanmäla alla som sprider Charlie Hebdos teckningar?

I Palms värld hade charlie hebdos tecknare dömts för hets mot folkgrupp.

Det finns en berömd bild av den skjutne tecknaren char på en muslim, en jude och en kristen med automatvapen. Överskriften: ”fredens religioner”. Hat?? Om jag minns rätt är det med en rasande Muhammed, en rasande Jesus och en rasande Moses med maskinvapen.

Nu hittar jag inte den. men denna är också bra. ”Gud finns inte”. De svarar ”jo”.

gud

Men både Cabu och Char är skjutna nu, så Veronica Palm behöver inte oroa sig för fler sådana teckningar av dessa herrar.

Ja Björn Söder är rasist. Att dra alla muslimer över en kam är rasistiskt. Men vi måste vara EXTREMT restriktiva med att använda polis och lag mot yttranden som är rasistiska. I synnerhet om de ligger på gränsen, som detta, så att både John Lennon och svenska Mad och Charlie Hebdo hade kunnat anmälas för det uttalandet.

Bekämpa Söders och Sverigedemokraternas rasism utan att ta till lagar som riskerar att stympa vår yttrandefrihet, tack!

****************

PS

Och om nån skulle anse att generaliseringar mot kristendomen inte ska behandlas EXAKT lika som generaliseringar mot islam. Vet ni… Det allra värsta som finns är när lag och rätt blir inkonsekvent. Om inte hat mot vita och svarta, mot män och mot kvinnor och mot kristna och muslimer och judar och ateister som grupp behandlas EXAKT lika har vi en lag som är inkonsekvent. och det är farligt. När IS hetsar mot vita europeer och kristna och ateister måste det givetvis ses av lagen på EXAKT samma sätt som när SD hetsar mot muslimer eller Hamas och Svenskarnas Parti hetsar mot judar.

En tanke på “Hade Veronica Palm polisanmält Charlie Hebdo?

  1. Pingback: Charlie Hebdo och den s.k. ”rasistiska bilden” på invandrarkvinnor | Sverige är inte världens navel!

Kommentarer är stängda.