Rossana Dinamarca: ”varför ska vi skuldbelägga nazismen”

Rossana Dinamarca är tydligen Vänsterpartiets kronprinsessa. Vilket parti hade tolererat någon som skrivit en artikel med rubriken ”varför ska vi skuldbelägga nazismen”. Hon sa: ”varför ska vi skuldbelägga kommunismen”.

Det där med skillnaden mellan demokrati och diktatur och ett uns av förståelse för offren för den grymmaste ideologin i mänsklighetens historia verkar hon sakna helt.

Noll förståelse för att hennes parti har sina rötter i ett parti som stödde massutrotningar i kommunistländerna och som även 39-41 stödde Adolf Hitler.

V har tagit bra och viktiga steg bort från den kommunistiska galenskapen, det är idag utan tvivel ett demokratiskt parti, ett parti jag sympatiserar med i mycket idag. Det de gör för att rensa bort vänsterextremister, som Revolutionära Fronten är underbart och bra..

Men det är inte ok att en del företrädare relativiserar kommunismens vidrigheter.

PS

Ogillar ni att jag skrivit om rubrikcitatet citat lite? Bra! Då reagerar ni mot ordet ”nazismen”. Läs artikeln. Varje ord i det hon skriver hade kunnat användas av en nazist som velat få skolan att sluta motarbeta nazismen.

Annonser