val 2014, vad gör vi nu?

Med sorg inser jag att jag fick rätt 2010. Om inget görs får Sd 12-15% 2014. Jag skrev också att sen får Sd 30% 2018. Så blir det om man fortsätter att försöka bemöta Sd genom att skrika RASISTER högre och högre och högre. Vi har testat det sen valet 2002 nu, det suger.

Så här skrev jag i maj i en artikel om hur man kan stoppa Sd utan vuvuzelor.

Jag vet redan att delar av antirasisterna tänker använda Sverigedemokraterna som slagträ för att vinna valet. S, arbetarrörelsen, V och Alliansfritt Sverige kommer att göra sitt bästa att kalla Sd ett borgerligt parti.. igen. Och borgarna lär säkert gnälla om folkhemmet och Sd… igen… som tjuvnyp från höger mot vänstern. (S och arbetarrörelsen på 30-talet undvek sådana tjuvnyp.)

Jag sa 2010 att om inget görs får Sd mellan 12 och 15% av rösterna 2014. Det är min prognos ännu. Och ju mer vi saboterar Sd.s möten, ju mer vi försöker tuta bort Sd  och ju mer man försöker göra sånt som att säga att borgarna och Sd är ungefär samma skrot och korn, ju högre blir valresultatet för Sd.

Så nej, jag tror inte att partierna kommer att göra jobbet.

Det får vi göra!


Valet är över. 
Sverigedemokraterna får höga siffror. Skrämmande höga siffror. Många av oss frågar vad politikerna ska göra nu. Svaret är : skit i dem, VI får göra jobbet!

En del skriker på mer av det som alla gjort de sista åren. De vill tuta mer i vuvuzelor, störa Sd:s möten mer, ville boch bekämpa Sd genom att skrika FASCISTER ännu högre.

Jag tror inte på den modellen. Jag tror på den modell som användes på 30-talet i Sverige för att bekämpa nazismen och kommunismen.

Den modellen, som både liberaler och Socialdemokrater och LO använde hade två ben.

Det ena benet var massorganiseringen mot nazisterna och kommunisterna. Man ville bemöta nazisters och kommunisters argument överallt. man såg till att varje arbetare var en representant som arbetade för demokrati och mot hat och intolerans. Det var mobilisering för att visa att samhället kunde lösa problemen TILLSAMMANS, utan söndring i vi och dem.

Det andra var ett massivt arbete från politiker, i synnerhet Socialdemokraterna och arbetarrörelsen för att ta fram lösningar på krisen. Fokuset låg på demokrati, demokrati och mer demokrati. Att få folk att känna sig sedda, hörda och uppskattade,

Det blir vår utmaning inför 2018. Sd:s potentiella väljarbas är över 30%. 2018 kanske de får 30%, om vi inte ser upp.

Jag stödjer Tillsammansskapet. Det behövs en mobilisering mot rasism. Gå med där. Det är ena benet av den kamp vi måste föra inför 2018.

Men det är inte nog.

För att kunna stoppa Sd måste politikerna förstå varför Sd vinner stöd på att vården och omsorgen i kommunerna skurits ner. Politikerna måste förstå varför utförsäkrade i hög utsträckning gillar Sd. De måste förstå varför Sd VINNER på att som enda parti lägga sin valvaka utanför Stockholm, och de måste förstå hur SMART det var. De måste förstå varför ett klumpigt plakat med en långbent Jimmie Åkesson gick hem hos många.

Men Sd:s lösning är falsk. Det är att sätta vi mot dem. Det är att skuldbelägga invandrargrupper och muslimer.

Kan vi visa i praktisk handling, att samhället vinner på att lösa problem TILLSAMMANS, inte genom att ställa ”vi” mot ”dem”. Kan vi hitta sätten att INKLUDERA Sd:s väljare i det och få dem att bli sedda och hörda. Kan vi få andra som känner sig utanför och som lider av krisen att bli sedda och hörda och inkluderade. Då kan vi få ut Sd ur riksdagen 2018.

Vi har en STOR utmaning. 30-talets arbetarrörelse fokuserade på att få de som stödde nazisterna att känna sig INKLUDERADE. Väldigt mycket arbete gick åt att inlemma dem i demokratin och samhället. Att bygga bort utanförskapet på ALLA plan, även det fascistsympatisörerna upplevde.

Men ska vi få politikerna att göra det får vi vrida om tumskruvarna på dem! Vi börjar meddetsamma!

Annonser

One thought on “val 2014, vad gör vi nu?

  1. Ping: Dags att byta strategi mot Sd? | Sverige är inte världens navel!

Kommentarer inaktiverade.