Kollektivskuld, Israel, Hamas och nazityskland…

En israelisk general, Major General Giora Eiland, påpekade nyligen att det inte finns några civila i Gaza. Att därför attacker på barn och civila är berättigade.

You probably have two questions now. First, why should Gaza’s residents suffer? Well, they are to blame for this situation just like Germany’s residents were to blame for electing Hitler as their leader and paid a heavy price for that, and rightfully so.

Sällan blir jag så arg som när jag hör ideer om kollektivskuld. Speciellt då man jämför med kriget mot nazityskland. Att brandbomba barn i Dresden, bara för att barnen föddes tyska, är faktiskt barbariskt.

”Det finns inga civila gazabor”… ”Det finns inga civila tyskar…”

Men de som stöttar denna israeliska general bör komma ihåg att fler resonerat som han.

Hitler och nazityskland gjorde så till exempel. De ansåg att de var i krig mot judarna och därför rättfärdigade nazitysk retorik judiska barns lidande med att ”det inte finns några civila judar”.

För övrigt har jag pratat med några Hamasanhängare som rättfärdigar raketattacker mot Israel med orden: ”det finns inga civila judar/israeler”. Det är inte konstigt för terrorister brukar rättfärdiga mord på civila så.

Sorgligt att israeliska generaler vill använda samma terroristiska metoder som Hamas, tycker jag!

PS

Svar till en som undrar om inte nazisterna dödade judar för att de var judar.

”Rasism utgår alltid från att det inte finns nån ”oskyldig eller civil del” av gruppen man hatar, Artur. man drar ALLA över en kam.

Det är så Hamas och nazisterna rättfärdigat dödade judiska barn. Ja både för att de är judar och för att judar klumpats ihop till ett kollektiv och man uttalat att det inte finns några civila, eller oskyldiga, judar.

Jag har inte tid just nu men man ser det klart i Der Sturmer. Och i rapporteringen i Völkische Beobachter kring den sk ”judiska krigsförklaringen mot Tyskland” som nazzarna använde mycket i sin retorik.”

 

Annonser