”66 års ockupation”

Nu är det på modet att säga att Palestina ockuperats i 66 år.

Mehmet Kaplan, riksdagsman för MP, gjorde det för några dar sen. (Källa här. ”Demonstration i Sthlm. Mehmet Kaplan, ca 31:45, talar om “66 års ockupation”)

Samaa Sarsour, tillika talesperson för Ship to Gaza, säger samma i Internationalen.

Israel har i 66 år ockuperat det palestinska folket, fördrivit oss från våra hem och till följd av detta finns nu minst 6 miljoner palestinska flyktingar runtom i världen.

Jag misstänker att ni menar att det var 66 år sen de arabiska grannländerna anföll israel och som en konsekvens av det fick palestinier som flytt eller fördrivits inte återvända hem. Det som kallas Nakba. Dessutom fick vi samtidigt problem med  judiska flyktingar från arabvärlden eftersom arabvärldens ledare gjorde exakt samma sak som Israel.

Visst är det helt ok att tycka att Nakba var fel. Det gör jag också. Men säg det då!

Genom att säga att Israel ockuperat Palestina i 66 år säger ni samma sak som antisemiterna. Antisemiterna menar att HELA israel är ockuperat, att israel är illegitimt. Alltså att Israel från skapelsen har varit ont och ockuperat palestina. Israels existens är problemet enligt dem.

Ni vet. israel bildades ju 1948 också. Samma år som Nakba. Det vet ni väl? 2014-66=1948.

Tänk er för lite. OM ni nu anser att det är Nakba och inte Israels existens som är problemet så SÄG det, så ni visar att ni inte har samma åsikter som antisemiter, Hamas och nazisterna.

Och anser ni att HELA Israel är ockuperat… Då är ni riktigt, riktigt ute på hal is.

 

Annonser