Nej varken Dan Park eller Sebbe Staxx förtjänar fängelse!

Nej jag tycker absolut inte att samhället ska fängsla Dan Park. Det är vansinne att han hamnat bakom lås och bom.

Det betyder inte att jag gillar vad han gör. Jag blir äcklad av hans rasism och arbetar mot honom. Men fängelse? Nej!

Eftersom rasism idag anses vara värre än alla andra ideologier och vansinnigheter ett samhälle kan utsättas för så stänger en del människor av hjärnan då de funderar över rasism. Men rasism är bara en av många olika galenskaper i samhället. Ska vi fängsla alla konstnärer som gör nåt galet? Ska vi tillämpa lagen om hets mot folkgrupp för att komma åt de andra galenskaperna i Sverige?

Ska vi fängsla poeten Johan Jönsson som stod på dramaten och sa sig vilja torka sin ”herpesbubblande kuk på familjens, också barnens, handdukar” i lverklasfamiljer? Det är ju ,mordhot mot barn?

Ska vi fängsla alla som gör, säljer och bär T-shirts med bilder på blodiga massmördare, som dessa? Varför ska det vara annorlunda än bilder på en leende Hitler på T-shirt? Lenin var en lika stor massmördare som Hitler.

Mn pratar faktiskt om att mass-slakta män i SCUM manifestet. Ska vi ta och fängsla alla som köper det eller gör teater av det?

Och vad gör vi med radikala islamister? De som vill massmörda judar? Ska vi fängsla alla som gillar Hamas?

Ni som känner mig vet att jag inte har nåt till övers för Sebbe Staxx. Jag har varnat för att han verkligen VILL se blod och jag tycker att festivaler bör bojkotta honom och hans Kartell. Det är vidrigt att han kunnat bli så stor. Men skulle någonsin han hamna i finkan för att han i sin konst vill mörda Sverigedemokrater, borgare, Reinfeldt, homosexuella och säkert många fler (kvinnor?) då skulle jag protestera mot det.

Eller Ken Ring.

Men samhället idag betraktar rasism som vidrigare än allt annat hat. Därför kan det anses ok att sätta Dan Park i finkan, medan man aldrig skulle ens komma på tanken att sätta konstnärer som sprider lång värre hat, som Sebbe Staxx, i finkan.

Jag håller med Henrik Alexandersson. Vi har fått ett samhälle där vissa former av hat bedöms om värre än andra former. principen om att folk ska dömas lika har åtsidosatts:

Lagen om hets mot folkgrupp är problematisk. Den framställer vissa kollektiv som mer skyddsvärda än andra. Vilket är ett avsteg från principerna om allas lika rättigheter och allas likhet inför lagen. Dessutom tror jag att den är kontraproduktiv. Samma regler skall gälla för alla.

Konsten, litteraturen och journalistiken måste få vara fri. En stat som censurerar kultur och fängslar konstnärer är samhälle i intellektuellt förfall. Det är en stat som sluter sig och fjärmar sig från mångfald och öppenhet. Det är en stat som är farlig.

Yttrandefriheten måste försvaras. Antingen får man säga vad man vill. Då har vi yttrandefrihet. Eller också får man inte säga vad man vill. Då har vi, per definition, inte yttrandefrihet

Jo, vi skapar ett samhälle där vissa vidrigheter anses ok, och andra inte. Vi skapar ett samhälle där staten ska styra åsikter.

Det känns inte bra att man idag vill förbjuda nazism och rasism på samma grund som man för 90 år sen förbjöd homosexualitet.

Jag är inte mot att man försöker via lagen skydda folk mot hat. Men det måste ske på annat sätt än idag. Det måste vara en lag som är lika för alla, där inte rasistiskt hat döms hårdare än tex kommunisters hat. Någon form av kombination av lag mot förtal och lag mot dödshot och liknande.

För övrigt funkar Lagen om hets mot folkgrupp uselt eftersom man i domsluten pratar om begreppet ”kränkning”. Och som bekant kan alla kränkas över precis allt. Ska vi sätta folk i finkan för kränkningar blir det inte en enda människa kvar utanför fäneglsemurarna.

Det skrämmande är att samhället säger att kränkning är fel, men i bara ETT fall: rasistisk kränkning. Som om den formen av kränkning var värre än alla andra former. Men ni vet, slippery slope, lutande plan. Om man kan sätta Dan Park i finkan för kränkning är steget minimalt till att också sätta Sebbe Staxx och Johan Jönsson i finkan. Vill vi verkligen ha ett sådant samhälle?

Annonser