Kollektiva bestraffningar skyddar INTE Israel

Att riva ner hus som kollektiv bestraffning, att döda oskyldiga, att kalla palestinier ”djur” och vilja bomba gaza ”to the last stone” är fascism. Om du inte reagerar mot det vill jag inte vara din vän.

Ja Hamas barbariska mord på tre judiska barn har Israel all rätt att försvara sig mot. Det vidriga Hamas som i sitt partiprogram öppet säger att de vill utrota judarna, har Israel all rätt att försvara sig mot. Men aldrig, aldrig, aldrig genom kollektiv bestraffning. Aldrig genom att använda samma metoder som barbarerna i Hamas använder.

En hel del pro-israel vänner börjar låta som rasisterna i hamas och palestina, samma hat, samma rop på mord på oskyldiga, samma kollektiva hat mot ”de andra”. 

Och tolererar du kollektiva bestraffningar som metod för kampen mot terrorism så ryker du som vän. Jag vill inte ens ta i dig med tång!

Bye bye!

/Israelvän, som hatar antisemitismen i regionen

PS

Israel brukade riva palestinska hus i mängder fram till för några år sen. Begick en person ett terrordåd, eller misstänktes ha gjort det, så kunde man riva ett helt kvarter. Denna sorts hämnd är barbarisk. Israel har tidigare hämnats genom att bomba på ett sådant sätt att oskyldiga dött. Nu har man börjat riva hus igen. Skrämmande! Det är exakt samma metod som Hamas använder, att slå mot oskyldiga och barn.

”””

Detta reagerade jag på. Tyvärr kryllar palestinska och israeliska facebooksidor just nu av sånt här hat. Palestinier ropar på hämnd, generaliserar om judar och sionister, ropar på attacker på civila och hyllar mordet på tre judar och försvarar kollektiva straff och ”collatoral damage”. Tyvärr låter ganska många israeliska debatter just nu på samma sätt. Det ropas på hämnd, palestinier beskrivs som djur, och man försvarar collatoral damage och kollektiva bestraffningar.

hernoth israel 1 hernoth israel 2 hernoth israel 3 hernoth israel 4 hernoth israel 5 hernoth israel 6

Annonser

2 thoughts on “Kollektiva bestraffningar skyddar INTE Israel

  1. Ping: Provokationer och rasism | Sverige är inte världens navel!

  2. Ping: Myten om provokationer och rasism | Motargument

Kommentarer inaktiverade.