Antisemitismen i socialdemokraternas systerparti Fatah

Socialdemokraternas systerparti i Palestina är Fatah. De har ett  ”propagandaministerium”, myndigheten för mobilisering och organisation,  med en facebooksida och hemsida. Där sprids regelbundet propaganda för terrorism och grov judehat samt olika rasistiska myter fulla med överdrifter om vad sionister gör och har gjort. Här kommer jag att lägga upp en del av den rasismen för framtida behov.

Det är inte helt lätt att som icke arabisktalande tolka vad om står på hemsidan. Men inte omöjligt. Bilder på terrorister som mördat judiska barn, eller antisemitiska teckningar är lättolkade. Har man dessutom arabisktalande i sitt nätverk som kan bekräfta det som står är det en kuslig bild man får.

Detta är en sida där jag lägger upp rasismen jag finner då jag tittar på deras propagandaministeriums sida. Till en början lär inläggen vara ganska få, men det beror på tidsbrist, inte på brist på antisemitiskt material. Alltså mer en faktasamling än en upplysande artikel.

*****

I juni 2014 kidnappades tre israeliska (judiska) tonåringar då de liftade. Så här avbildade Fatah det. Läs gärna artikeln i instagramkontot Judehatet om just hur antisemiter jämfört judar med skadedjur genom åren.

fata 

Med hänvisning till VM i fotboll avbildas denna teckning på tre händer som tar tre judiska ungdomar. Samma bild har spritts i palestinska media.

fatah2

På hemsidan för propagandaministeriet kan man läsa en artikel om myten att dagens judar ”inte är semiter” och inte har rätt att bo i ”Palestina”. Kazarmyten sprids numera bara av antisemiter (läs mer om den här).

fatah4

I en annan artikel påstår Faisal Abu Khadra, kolumnist i Al Quds, att Israel idag följer samma politik som nazisterna, säger att Palestina är nazismens indirekta offer och inleder med att ifrågasätta antalet mördade i förintelsen.

fatah3Faisal är ganska ökänd för att generalisera om judar.

”Europe today is like someone who stands between two fires: the fire of America which continues to threaten Europe and reproach it for what America has done for it during the Second World War, and the fire of Israel which relies on the enormous Jewish capabilities that operate the machine of production, money and all of the European societies” /Faysal Abu Khadra, ”What Will the Palestinian Authority Choose – Principle or Reality?”, al-Ahram, April 23, 2005

Detta är några exempel som kommer att fyllas på allt eftersom. Dessutom bör det noteras att Fatah regelbundet pratar om ”judarna” och alternerar ”judar” med ”sionister” och ”israeler” då de pratar om fienden. Det finns många som rättfärdigar sådant med att ”det är lokalt språkbruk och betyder inte så mycket”. men givetvis är det lika illa att nån vräker ur sig att en jude är ett problem som om en rasistisk sverigedemokrat vräker ur sig otidigheter om ”smutsiga neeeegrer”. Här är några exempel på detta: judaisering och judar.

PS

Och inget jag skriver här rättfärdigar israelisk extremism. jag är varken för bosättningar, extremister inom Likud, Yisrael Beitnu och dess ledare Avigdor Lieberman, eller israeliska flygbombningar där man dödar civila. Det sista oavsett om Hamas använder civila som mänskliga sköldar eller inte, man BOMBAR INTE BARN. Jag är inte heller för kolllektiva bestraffningar, Jag tar inte heller ställning mellan Palestina och Israel. Detta handlar om att belysa en vit spridd rasism: judehatet. Det största problemet i regionen är för övrigt Hamas rasism: de vill öppet utrota judar, så alliansen mellan fatah och hamas är problematisk i sig.

Annonser

One thought on “Antisemitismen i socialdemokraternas systerparti Fatah

  1. Ping: Villkora eller stoppa biståndet till Palestina omedelbart! | Sverige är inte världens navel!

Kommentarer inaktiverade.