Nej underläge och underklass rättfärdigar inte hat!

Ofta får jag höra folk som försvarar rasister och vänsterextrema våldsverkare säga att ”men de talar bara ett språk som underklassen begriper”, de är i underläge maktmässigt och uttrycker bara sin frustration.

Otaliga gånger har jag hårt det sägas om våldsverkare i förorterna. ”Men ungdomarna är bara frustrerade. De reagerar för att samhället skiter i dem. De är inte sedda och hörda och tvingade in i utanförskap. De är utsatta för diskriminering och rasism och detta är deras sätt att svara.”

När det var kravaller i Husby förra året vägrade Megafonen ta avstånd från kravallmakarna, trot att de visade sin frustration genom att bränna sina grannars dagis, pizzerior och försöra deras bilar och cyklar. Det var ju från underläge de slog.

Sebbe Staxxet och Kartellen försvaras på ett liknande sätt. Tex av David Sallström:

Det känns alltid lika pinsamt varje gång det sker. När den vita medelklassen, i synnerhet medelålders män, ger sig på den omoraliska ungdomen. Det blir extra pinsamt när dessa vita medelålders män kastar sig över människor som är sprungna ur gatan, som levt med gatans regler och passerat, forcerat gatans problematik med kriminalitet och missbruk. Som om de vita medelåldersmännen, ur medelklassen, vet hur det är att sitta djupt ner i skiten, som om medelklassen ska sätta agendan för hur man bör bete sig, vad man får säga och hur man ska föra sig…

Tyvärr är det den så kallade goda sidan som sysslar med sånt här. Grabbarna jag skriver om, som drabbas,  är Kartellen. Kartellen har aldrig hymlat om sin bakgrund, men vi som följt Kartellen under åren märker dramatiska skillnader mellan musiken nu och musiken då. Att det skett en utveckling i både sättet att föra sig (från videor med skällande kamphundar och vapen), till videor som utmanar makten, etablissemanget där de skapar debatt och riktar udden mot orättvisorna i klassamhället. Kartellen med Sebbe Staxx i spetsen, har vandrat från ett gäng kriminella unga män, till att bli seriösa musiker vars musik spelar roll i ett allt mer splittrat samhälle.”

Att Kartellen använder bög och hora som skällsord sägs vara uttryck för att ”de pratar så på gatan, det är gatans språk”, det betyder egentligen inte så mycket. Samma sak säger en del om att ”svennehora” används som skällsord av några.

Det slående är att alla som försvarar näthatet från höger uttrycker sig på liknande sätt.

”Men näthatarna är bara frustrerade. De reagerar så  för att samhället skiter i dem. De är inte sedda och hörda och tvingade in i utanförskap. De är utsatta för diskriminering och rasism och detta är deras sätt att svara.”

Hur ofta har jag inte sett folk säga att ”de flesta menar inget illa” med att använda neger som skällsord, till exempel. Och när näthatarna i Sd:s svans använder bög, hora, neger och romjävel som skällsord säger en del högerfolk att ”de menar inget illa, de är bara frustrerade, för övrigt är det folkets språk., så pratar vanligt folk, verklighetens folk”.

Ja jo, nog pratar Sd ett språk ”som folk förstår”, eller hur. Låter inte Birro ganska lik David Sallstrom, t.ex.?

 Medan den övre medelklassen håller valvakor på Söder Mälarstrand och applåderar sig själva som den nya goda kraften i svensk politik, röstar underklassen på Sverigedemokraterna, om de röstar överhuvudtaget…

Mot denna något självgoda medelklass ska då ställas en allt mer marginaliserad underklass. Det går fortfarande utmärkt att skylla på bostadsområdet, på skolan, på samhället när allt egentligen handlar om att ägna lite tid åt att sätta sig in i hur världen fungerar.

Morgondagens förlorare är inte förfördelade kvinnor i storföretag, eller ens de som inte kvoteras in i mansdominerade bolagsstyrelser. Morgondagens förlorare är redan här och det är unga män på landsbygden som halkar allt längre efter i skolan, som blir kvar i småstäder utan jobb och framtid medan kvinnorna söker sig till högskolor och städerna.

Vem lyfter då de unga männens frågor? Vem tar deras tystnad på allvar?

Nej det där med underklass rättfärdigar ALDRIG hat, rasism eller sånt som att använda bög och neger och hora som skällsord, där har Birro och Sallström fel.

När man pratar med en av kravallmakarna i Husby, eller med en sverigedemokrat eller med Sebbe Staxx bör man säga rakt upp och ned till dem att de har RÄTT i att de inte blir sedda och hörda. Att samhället har problem som leder till utanförskap. Men att detta ALDRIG, ALDRIG rättfärdigar hat, rasism, homofobi eller att man gör kravaller och bränner sin grannes pizzeria eller bil.

Man kan ha två tankar i huvudet samtidigt. Man kan både göra nåt åt problem som finns och ta folks oro och verklighet på allvar, och samtidigt säga LÄGG AV JÄVLA RÖVHÅL; då de beter sig som svin!

För övrigt är Kartellen och Sebbe Staxx rövhål. Och ordet hora är inte ett antirasistiskt motargument!

Annonser