Åsa Lindeborg och Sd enas i kritiken mot Vänsterpartiet

Åsa Linderborg är lustig. Hon skriver en artikel där hon kritiserar Vänsterpartiet för att jaga bort ungdomarna från partiet.

Endast åtta procent av ungdoms­väljarna la sin röst på V. Dubbelt så många valde Fi.

Förklaringarna är flera, men en är nog just detta, att V har en nervöst mästrande attityd till den anti­rasistiska rörelsen. Partiet uttalar sig om de felaktiga metoderna – knivens politik – men omfamnar heller inte hel­hjärtat allt det andra. Gatorna ­sjuder av finurliga antifascistiska ­upptåg, men V är rädd att där ska ­finnas nån medlem som skriker för högt och därmed ”skadar partiet” i den borgerliga pressen.

Bakgrunden till artikeln är denna. Vänsterpartiet har dragit igång ett utmärkt arbete för att rensa partiet från vänsterextremister. Det behövde de. De fann nämligen att stora delar av Ung Vänster höll på att alliera sig med Revolutionära Fronten. Ni vet de där som vill använda våld mot nazister, kapitalister, borgare och klassförrädare, som till exempel LO.

Tänk er att Moderaterna upptäckt att stora delar av  Moderata Ungdomsförbundet allierat sig med Svenska Motståndsrörelsen. Då skulle det behövts samma upprensningsarbete. Det hade påverkat det mesta M och Muf gjort i miljöer där nazister och moderater i det tänkta scenariot förenats.

Alltså måste V som försöker rensa bort vänsterextremister också mana till lugn i demonstrationerna mot Sd. Det är självklart. Det handlar om att frysa ut extremister som är långt farligare än Sd och som försöker infiltrera ungdomsförbundet Ung Vänster.

Vänsterpartiet gör ett bra arbete.

Det arbetet möter en hel del kritik. Jag har sett hur Revolutionära Frontens allierade kallat Vänsterpartiet ett ”odemokratiskt” parti. Nu förenar sig Åsa Lindeborg med vänsterextremisterna i kritiken. Samtidigt gnäller gnäll-liberalerna och Sd och extremhögern som alltid på Vänsterpartiet och kallar dem odemokratiska också. Som de alltid gör av gammal vana.

Det är en konstig värld. Nu när Vänsterpartiet gör ett jättefint arbete mot vänsterextremismen så förenar sig vänsterextremisterna och deras vänner med en del gnäll-liberaler och extremhögern (!) och förklarar att vänsterpartiet är ett odemokratiskt parti.

Mer läsning: antidemokratismen i Sverige, samt idag nazisterna, imorgon kapitalisterna och en artikel om vad Lenin stod för.