Azzam Tamimi och myten om ”liberalerna i Hamas”

Azzam Tamimi har bjudits in till Sverige flera gånger och suttit i fina paneler med fina svenska debattörer. Han har varit gullgris bland en del mer okritiska pro-palestina aktivister här och ansetts tillhöra en ”liberal falang av Hamas”.  

Att Palmecentret, islamska förbundet och andra respektabla organisationer bjudit in honom har kritiserats, av bland annat Svenska Kommittén mot Antisemitism.

Han har bjudits in trots att han öppet stöder Hamas, som än idag har inskrivet i sitt partiprogram att de vill utrota judarna. Detta trots att han i sin bok om Hamas, försvarar att många palestinier använder ordet den rasistiska formuleringen ”judarna” då de beskriver vilka de har som fiender och hatobjekt. Detta trots att tamimi stöder Hamas självmordbombare.

Det kanske kan bli slut på det. Nu har det  avslöjats att han förberett en hyllning till Abdelwahab Elmessiri, en känd förintelseförnekare från Egypten som skrivit en encyclopedi om de elaka judarna där det bland annat påstås att judar styr USA, världsfinanserna och förklarade nazisterna krig 1934(att nazister därför försvarade sig själva).

Där gick myten om Tammimi och ”Hamas liberala falang” åt helskotta.

Annonser