Jag är vänster och liberal och för privatiseringar!

Jag läser ytterligare en artikel i som påstår att fascism och nazism och kapitalism eller borgerligheten är samma sak. Denna gång i Feministiskt Perspektiv som lyckas med konststycket att säga att EGENTLIGEN är nazistdådet i Malmö kapitalisternas fel. Kapitalismen är alltså ett större än än nazismen.

Detta har jag sett så mycket av på sista tiden att jag fysiskt mår illa just nu. Man buntar ihop Sd och alliansen, man säger att Sd är ett borgerligt parti. Man säger at egentligen ligger kapitalisterna bakom alla problem i världen och är ett störra problem än. På allvar går mängder av människor omkring och kan inte se skilnad mellan kapitalism och nazism, eller mellan borgerlighet och fascism.

Också vänder man sig till högern. Som om det skulle hjälpa. Det finns mängder av debattörer som gör exakt samma sak, men från högerperspektiv. Allt vänsterut klassas som ont. Man jämför V med Sd. Man klassar vänster som kommunism och stalinism. Feminism beskrivs som något ont och kollektivt av många också, och därmed vänster och därmed ett steg närmare stalin.

Och så har vi de i högern och vänstern som agerar som om förtalet är sant. Vänsteraktiva som gärna hoppar i säng med extremistiska politiker som gillar Stalin, Lenin eller Mao eller som förespråkar våld mot kapitalister. Högeraktiva som flirtar med Sverigedemokraterna eller som bagatelliserar högerdiktaturer eller tycker att ”lite fascism skadar inte vår liberalism”.

Samtidigt pågår debatter lite varstans på nätet om problemen med att överbrygga misstron mellan högern och vänstern i det antirasistiska arbetet. är nån förvånad att problemen finns?

Ska det vara så svårt att sortera ut den lilla klick som är extremister och hålla dem stången?

Från och med idag har jag beslutat att kalla mig vänster. Tidigare såg jag mig som liberal, varken höger eller vänster. Jag är vänster och jag är liberal. Arbetarrörelsens arbete mot nazism på 30-talet är en förebild för mig. Jag är för arbetarrätt. Jag är feminist. Jag är för starka sociala skyddsnät och vill i praktiken privatisera nästan allting i ekonomin.Jag har Hayek och Milton Friedman som ekonomiska förebilder.

Jag hatar innerligt smutskastningen som så många i vänstern och högern bedriver mot ”motståndarna”. Jag hatar blockpolitiken. Därför ser jag mig som vänster och liberal från och med nu.

Annonser