Antisemit inbjuden till Syriendagar i Malmö 15 mars

För en månad sen var det stor debatt om att judehataren och homofoben Rateb Al-Nabulsi skulle bjudas in till Muslimska Familjedagarna. Arrangörerna tog tillbaka inbjudan efter att debatt uppkommit om det lämpliga att bjuda in honom.

SVD.s Per Gudmundson skrev då:

”Homosexualitet involverar en smutsig plats, och genererar ingen avkomma. Homosexualitet leder till undergången för den homosexuelle. Det är därför, bröder, som homosexualitet straffas med döden.”

Så predikade Sheikh Mohammad Rateb Al-Nabulsi i tv-kanalen Al-Aqsa, som drivs av Hamas i Gaza, i slutet av april 2011. Al-Rabulsi är en välkänd islamiskt lärd som har skrivit ett tiotal böcker, framträtt i rader av tv-program och har en egen websajt som heter Nabulsis encyklopedi över islamisk vetenskap. Videoklippet ifråga finns på Youtube.

Synen på homosexualitet och dödsstraff är inte den enda kontroversen som har uppstått kring Al-Nabulsi. Hans fatwa om det legitima med självmordsbombningar mot judar, från 2001, väckte uppståndelse så sent som i höstas när Al-Nabulsi var på föreläsningsturné i USA. ”Hela det judiska folket är kombattanter”, hette det i fatwan, och ”Gud har gjort det till en plikt att bekämpa dem och bedriva jihad emot dem”.

Nu läser vi att han bjudits in till Malmö i ett projekt som ABF står som medarrangörer till.

1187029_10151910198470064_993634296_n 

Det är mannen längst till vänster i bild.

Som om inte det var nog har Malmö Stad sponsrat det med 25000 kronor.

Det är mycket olämpligt att Malmö stad och ABF är med och sponsrar ett möte med en ledande ökänd antisemit. Det som gör det extra opassande är att det är  samma dag som Kippavandringen mot antisemitism i staden.

Hoppas affischerna har fel och att arrangörerna INTE bjudit in honom. Men det tror jag inte är fallet eftersom man i ABF-Malmö har Adrian Kaba i styrelsen, mannen som pratade om judiska världskonspirationer för något år sen.

PS

ABF i Maömö förklarade på sin FB sida att de inte har något med eventet att göra.

”Vi har blivit uppmärksammade på att vi finns med som medarrangörer i ett evenemang, ”Syriens Barn Galan”, den 15/3 på Moriskan, där en av de medverkande inte står för ABFs värderingar. Vi vill gärna klargöra att vi inte tackat ja till att samverka kring detta arrangemang och vår logga har lagts till utan vår vetskap.”