Sd:s likheter med NSDAP

En Sverigedemokrat jag känner frågade mig varför jag är så mycket mot Sverigedemokraterna. Hen tyckte det kändes tufft att jag ofta gör liknelser mellan SD:s muslimhat och nazisterna. 

Jag ska berätta.

Det är när nationalismen slår över i vad Roger Griffin kallar ultranationalism som det uppstår problem.

”Fascism är en typ av politisk ideologi vars mytiska kärna — i dess olika gestaltningar — är en folklig ultranationalism inriktad på nationens återfödelse.”7

Fascismen är en extrem form av nationalism med andra ord. En där man skapar FIENDEBILDER och delar in världen i ”vi” och ”dem”. Det är här man ser fascismen och det naziliknande i Sd:s politik.

Sd:s fiendebild

Läs Sd:s principprogram om nationalism. Kombinera det med det extrema muslimhat som de sprider och tolererar. Och de ofta generaliserande uttalandena om invandrare och romer, etc. Det är vad som skrämmer mig!

Det islamhat och det muslimhat som Sd tolererar och sprider är ett hat som är så allvarligt att det bara kan jämföras med de mest extrema varianterna av judehat. Som det NSDAP, nazisterna, spred på 20-talet och 30-talet i nazityskland.

Man kan titta på parlamentariker som Toralf Alfsson. Han är inte unik. Kent Ekeroth, Richard Jomshof och de andra i partiets ledning sprider samma sorts hat, men Toralfs hat kan tas som ett praktiskt exempel.

Toralf har spridit myter om muslimers lägre IQ, om att  islam leder till att muslimer våldtar mer. Muslimer knullar mycket och föder många barn för att islamisera världen, anser han. Myter om att islam förtrycker kvinnor, ord om att islam kan jämföras med parasiter. Han sprider öppet Eurabiamyten om en ”islamsk invasion av Europa”.

Det är då inte svårt att förstå hur situationen är för israeler i Malmö där muslimerna mer och mer försöker att ta över den ena stadsdelen efter den andra i Sveriges tredje största stad.  (källa)

Muslimer ljuger och alla muslimer anser att icke muslimer är ”otrogna hundar” anser han.

Hur många av de muslimer som framträtt den senaste veckan i tidningar och TV har någonsin kritiserat de muslimska länderna där det inte råder religionsfrihet. Dessa hycklande imamer och musselmaner har bara varit upprörda över att det schweiziska folket sagt ”NEJ, TACK” till islam. Dessa muslimer som finns i Sverige är av samma skrot och korn då de innerst inne anser att alla som inte delar deras religion är ”otrogna hundar”. (källa)

Egentligen vill alla muslimer döda ickemuslimer, skriver han. (Toralf sprider ofta muslimska blodsmyter om ”blodtörst” hos muslimer.)

Nu borde det dock vara omöjligt för Svenska kyrkan att anställa en muslim med tanke på att kristna betecknas som ”otrogna hundar” bland troende muslimer.Och att kristna antingen skall konvertera eller dödas. Att en troende muslim skulle kunna tänka sig vara anställd borde därmed vara uteslutet. (källa)

Han sprider myter om islamska slaktmetoder, sprider förvrängda citat och tolkningar av koranen, sharia och jihad  (som utgår från att extremisters tolkningar är sanna).

Kort sagt vill han förbjuda islam och antyder att alla muslimer är nekrofiler:

Det andra lagförslaget visar på islams rätta ansikte. Farvälsamlag skall tillåtas till 6 timmar efter hustruns död. Är det något som även ingår i sharialagarna? Är islamister även nekrofilerFrågan är om det inte är dags att förbjuda islam i Sverige. (källa)

Detta hat ser vi mycket av idag. Men vad hade ni sagt om det var judarna, judendomen, sionismen, Torah och det judiska han hade pratat om, inte om muslimer?

Toralf Alfsson, en riksdagsman värdig NSDAP

Toralf Alfsson är utan tvivel inte nazist, men han förespråkar en naziliknande politik. Det han säger tolereras av ledningen som ofta sagt exakt samma saker.

* Vad hade ni sagt om Toralf Alfsson hade pratat om Sions Vises Protokoll och hänvisat till att judarna genom att föda barn, genom ingifte och genom en internationell konspiration håller på att försöka ta över Europa? Vad hade ni sagt om han pratat om ”judarna i massmedia” och pratat om att ”judarna försöker ta över massmedia”?

* Vad hade ni sagt om Toralf repeterat myterna om att judar ”programmerats” att ljuga, speciellt mot otrogna. Och att egentligen vill varje jude döda alla ickejudar?

* Vad hade ni sagt om Toralf hade sagt at alla judar är korkade och förtrycker kvinnor och att judendomen är en religion som föraktar otrogna och mänskliga rättigheter? Vad hade ni sagt om Toralf citerat Talmud och påstått att judarnas heliga skrifter gör judar aggressiva så de vill döda otrogna och se blod spillas (judiska blodsmyter)?

* Vad hade ni sagt om han försökt utmåla judar som nekrofiler?

Vad hade ni tyckt om nån som sprider samma sorts hat mot judar, som Toralfs hat mot muslimer, som Ahmed rami, Hamas eller Svenska Motståndsrörelsen hade suttit i Sveriges riksdag?

Ni hade blivit rädda, jätterädda!

Så rädd är jag för Sverigedemokraterna. De är inte nazister. De är tydliga fascister och det bästa beviset för det är hur de sprider och tolererar ett hat mot t.ex. muslimer som är nazi-liknande.

Ja inte bara naziliknande. Det ÄR samma sorts myter som nazisterna använde på 30-talet. Att läsa Toralfs blogg och att läsa nazilitteraturen på 30-talet ger känslan av deja vu. Det är samma myter och samma hat. Precis som jag skrivit om i mina artiklar om ”folkhatet”, om hur rasistiska stereotyper används i hat mot olika grupper.

Sd:s Toralf Alfsson hade passat som riksdagsman åt NSDAP i Tyskland på 30-talet.

Jimmie Åkesson

Och inte nog med det. Tänk er om Jimmie Åkesson hade pratat om judar. Då hade det låtit så här:

”Detta är också anledningen till att dagens mångkulturella svenska maktelit är så totalt blind för farorna med judendomen och judendomens utbredande. Man utgår från att judar inte vill någonting hellre än anpassa sig till ett västerländskt levnadssätt och västerländska normer, liksom att judendomen i grund och botten är samma sak som kristendom, med den enda skillnaden att judarna har ett annat namn på gud.”

Det är inte nazism, men Hitler hade varit stolt över Jimmie Åkesson och Toralf Alfsson.

Så jag är rädd, mycket rädd för Sd. Den ultranationalism de sprider är lika mycket en fara som om det hade varit judar de hade hetsat mot.

Antisemitismen är långt från utdöd, den växer och frodas. Islamofobin lever. När ska vi lära oss att det är livsfarligt att släppa loss rasismens gift i samhället?7

Ah, och ja, till sist. Thoralf är rädd för muslimska skägg också. Tänk vilken slump att NSDAP hetsade mot judarnas skägg på 30-talet?!

Läs dessutom:

Samma argument som mot judarna (2010)

Förvridna generaliseringar om islam (2010)

Samma retorik som mot judarna (2010)