Sara Mohammad – stolt islamofob

Sara Mohammads arbete mot hedersvåld har diskuterats en hel del på sista tiden och frågan om hon är rasist eller inte har ställts. En hel del muslimer börjar tröttna på att hon postar skrämmande bilder på muslimer på sin Facebooksida och drar likhetstecken mellan islam och hedervåld (trots att de fall av hedersvåld vi haft i Sverige inkluderat sånt som ”kristet” hedersvåld).

Låt oss kika närmare på Sara Mohammad, hedersvåldsdebattören som stolt kallar sig islamofob.

Islamiseringen av Europa

Mehrtab Motavvas pekar på två saker i en artikel i Feministiskt perspektiv nyligen. Det ena att Sara Mohammad använder begreppet ”islamiseringen av Europa”.

debattartikeln”Kväv inte debatten – skydda förtryckets offer” 2009 påstår hon uttryckligen att det pågår en ”islamisering och radikalisering” av Sverige.

Det andra är att hon deltagit i en rasistisk film om ”islamiseringen av Europa”.

Mer påtaglig blir konspirationsteorin när Sara Mohammad medverkar i en obehagligt rasistisk ”dokumentär” som heter Islam in Europe, skapad av israelerna Zvi Yehezkeli och David Deri 2012. Även Lars Hedegaard, som tillsammans med Ingrid Carlqvist grundade Dispatch International och Tryckfrihetssällskapet, medverkar i filmen. Bland de som intervjuas finns en ung kvinna som ombeds att berätta om sina personliga erfarenheter av våld i namn av heder.

Mehratb drar slutatsen:

Det är ovärdigt att låta minnet av Fadime Sahindal kidnappas för antimuslimska agendor såsom Sara Mohammads. Fadime är en frihetssymbol för kvinnor och ska inte användas för att förtrycka muslimer.

Filmtajm

Filmen ska ni titta på. Den är bedrövlig och tydligt rasistisk. Sara Mohammad kanske lurades att delta i filmen, vad vet jag. Hon har själv inte sagt ett ord om det, eller fördömt filmen.

Jag håller med Mehrtab att något är verkligt fel med filmen.

Se bara på början, som är inspelad på Drottninggatan i Stockholm, där journalisten pratar om att det finn shariazoner i Stockholm dit polisen aldrig kommer. Sen visas bilder från AFA:s abotage mot polisbilar i Malmö (!) 2009 för att sen koppla skadegörelsen i shariazonerna i tex Stockholm (dvs bilderna på AFA i Malmö) med ”muslimerna”som kommer ”hit” i miljontals (nu pratar journalisten om Europa, men det framgår inte). Sen lite bilder på bedjande muslimer och prat om ”muslimska ghetton” som är ”farliga” och en bild från Rinkeby.

Det var första minuten av filmen. mer behöver man inte se för att se att den är rasistisk. Om man inte ser det kan man ersätta ordet muslim med jude och känna efter hur det känns. Det känns väldigt mycket som 30-tal då. ”Judarna invaderar, judarna styr, judarna är en fara”… ”Muslimerna invaderar, muslimerna styr, muslimerna är en fara”…

Varför deltog Sara Mohammad i den?

Sara Mohammad – islamofoben!

Det finns hur som helst et annat klart exempel som tydligare visar hur Sara Mohammad resonerar.

1 

2

3

3

Detta har hämtats från Sara Mohammas egen FB-sida. Sara Mohammad kallar sig alltså öppet islamofob.

Hon sällar sig alltså till de som anser att islamofobi är ett ”olämpligt” uttryck. Ett uttryck som skapats för att ”smutskasta” de som är som henne, dvs ”kritiker” av islam. Sen drar hon klara likhettecken mellan religionen islam och extremism som handhuggning och barnäktenskap.

Detta är avgörande!

Dels för att det visar att hon sätter likhetstecken mellan hela religionen och extremismen. Det är klassiskt rasistiskt att göra så.

Dels för att hon förringar ett begrepp som används av muslimer själva för att beskriva hatet mot muslimer i hela världen.

I ett ord

Det som är det tydligaste beviset på Sara Muhameds rasism anser jag vara att hon förringar begreppet islamofobi.

För att ni ska förstå allvaret ska jag jämföra med begreppet antisemitism.

Det finns folk som anser att antisemitism är ett ”felaktigt” begrepp. Ett begrepp som skapats bara för att smutskasta kritiker av ”judisk/sionistisk makt” eller vad man nu väljer att kalla det.

Antisemiten Ahmed Rami är en av dem. Han säger att antisemitismen skapats av den internationella sionistiska konspirationen för att ta över världen som ett sätt att komma åt ”kritiker” som ”ogillar judarnas/sionisternas/israels” makt. ”Även araber är semiter, därför kan inte muslimer vara antisemiter. Antisemitism är ett lögnaktigt ord som skapades av tyska rasister och sionister och är ett felaktigt uttryck.” Som han brukar skriva, och därmed trampar han på alla offer för judehat som valt det ordet som samlingsnamn för hatet mot sig.

Hat och rasism tar sig många olika former. Ett sätt är att man försöker beröva offren för hatet de definitioner och ord för att beskriva hatet som de tagit till sig. Så sker ganska ofta med ordet antisemitism och ordet islamofobi.

För mig är det mycket allvarligt, och rasistiskt!

Okänsligt

Först vill jag påpeka att det är extremt empatilöst att svara på någons berättelse om hat i någon form genom att börja med ordklyverier som Sara Mohammad gör.

Tyvärr har jag varit med om detta ganska ofta i debatten. Man berättar om något hemskt som sagts eller gjorts mot muslimer eller judar och får som svar att: “men lille vän, du vet väl att ordet antisemitism eller islamofobi är ord som är felaktiga…”

Det säger mycket om personen som uttalar sådant. Det är personer som inte bryr sig mycket om att bekämpa hatet.

Och i 99,9 fall av 100 har den som förringar begreppen antisemitism och islamofobi rasistiska fördomar. Vilket vi också sett att hon har, då hon drar likhetstecken mellan HELA religionen islam och  politisk fanatism som förs med muslimsk retorik.

Att ifrågasätta ordet antisemitism då man hör berättelser om judehat är rasistiskt, lika rasistiskt som att svara med ordklyverier kring ordet islamofobi då man hör berättelser om hat mot muslimer!

Men nu vill jag veta hur det kommer sig att hon deltog i en rasistisk film som sprider lögner så grova att de kan jämföras med nazisters ha mot muslimer från 20-talet och 30-talet.

PS

Så här svarar jag de som säger att ”men hon vill ju bara kritisera islam”:

Om nån skriver på Ahmed Ramis hemsida, postar artiklar på sin FB med skrämmande saker judar gör (du vet Goldman Sachs tex), pratar om ”judefieringen av europa” och blandar samman det extremister gör med judendomen i sig, OCH dessutom kallar sig stolt antisemit.

DÅ kan man börja undra om denne inte är liiiiiiiiite rasistisk. Liiiiite, en aaaaaning, så att säga.

Det är ingen skillnad med någon som sprider samma dravel och gör samma saker om islam.

Det spelar ingen roll hur fin människa denne är, och hur mycket denne bedyrar at hen minsann inte är antisemit/islamofob. Gör man sånt här får man liksom förvänta sig ett och annat.

20 tankar om “Sara Mohammad – stolt islamofob

 1. Pingback: Sara Mohammad stolt islamofob | saramohammadgapf

 2. Pingback: Lyckad utfrysning av Mohammad? | Häxanmexan

 3. Pingback: Sara Mohammads rasism (del 2) | Sverige är inte världens navel!

 4. Pingback: Sara Mohammads rasism (del 2) | saramohammadgapf

 5. Pingback: GAPFs Sara Mohammad trashar Ramadan och kallar det förtryck. | Politifonen

 6. Pingback: Lyckad utfrysning av Mohammad? | hexanmexan

 7. Pingback: Bär islamofobiska GAPF, och Sara Mohamed, få statliga stöd? | Sverige är inte världens navel!

 8. Pingback: Bör islamofobiska GAPF och Sara Mohamed få statliga stöd? | Sverige är inte världens navel!

 9. Pingback: Dani M, Sara Mohamed och icke-rasismens rasismproblem | Sverige är inte världens navel!

 10. Pingback: Rasismen bland antirasister | Motargument

 11. Pingback: Hedersmord och hatet mot kurder och muslimer | Sverige är inte världens navel!

 12. Pingback: Hur kan man kritisera islam utan att låta som ett rasistiskt asshole! | Sverige är inte världens navel!

 13. Pingback: GAPF ”Mer islamhat än heder” | Motargument

 14. Pingback: Kampen mot hijaben hotar kippan och korset | Sverige är inte världens navel!

 15. Pingback: GAPF, Devin Rexhed, Camilla Grepe och Avpixlat | Sverige är inte världens navel!

 16. Pingback: GAPF, Devin Rexvid, Camilla Grepe och Avpixlat | Sverige är inte världens navel!

 17. Pingback: Om inkonsekventa antirasister som försvarar eller kritiserar Amanj Aziz – Sverige är inte världens navel!

 18. Pingback: Vill Sara Mohammad och GAPF förbjuda barn gå i kyrka och moské? – Den arga sossen!

 19. Pingback: Om varför jag varnar för Sara Mohammad och GAPF – Den arga sossen!

 20. Pingback: Amanda Hansson e gli articoli un po’ ricamati |

Kommentarer är stängda.