Vill ni att Sd ska få 15% 2014…

… så gör ni det som max Gustafsson och sajten Sd-citat gjorde idag. Ni använder Sd som knölpåk och dänger dem i huvudet på motståndarna till vänster eller höger. Precis som valet 2010 då framför allt S gjorde detta genom att säga att Sd och Alliansen är samma skrot och korn. Använd inte Sd som partipolitiskt vapen.

Sd

Jag såg det i valet 2010. Som Expressen avslöjade var S strategi att så ofta de kunde säga att Sd var ett BORGERLIGT PARTI, ett HÖGERPARTI och stödparti åt Alliansen.

Det här är citaten från det Socialdemokratiska materialet 2010:

S-ledningens punkter för att möta SD i debatter:

* SD är ett högerparti som grundar sig på främlingsfientlighet, en rasistisk människosyn och inte har någon politik för att minska klyftorna i Sverige.
* SD är ett arbetarfientligt parti som vill försämra arbetsrätten, ge arbetsgivarna mer makt och inte bryr sig om arbetslösheten.
* SD är ett kvinnofientligt parti med en omodern kvinnosyn och många förslag som försämrar jämställdheten i Sverige.

* ”I en debatt där SD deltar måste debatten handla om värderingar, om höger och vänster och att SD är ett högerparti som nästan alltid stödjer alliansen.”

* ”SD kallades tidigare högerextrema, men partiet har gjort vissa förändringar i sina politiska program som fört partiet mer mot mitten. Fortfarande finns dock partiet på högerskalan, något som framförallt manifesteras i partiets stora motstånd mot skatter.”

(Utdrag ur Socialdemokraternas interna dokument. )

Problemet med detta var att man legitimiserade Sd genom att jämställa partiet med legitima (men borgerliga) riksdagspartier. Sd:s fascism och rasism blev därför bara nåt liknande högerpolitiken. man sa till och med att Sd inte är högerextrema längre, bara höger, vilket verkligen var att sabotera all strid mot Sd.

Dessutom ledde det till att valarbetarna i Socialdemokaterna inte visste att Sd:s väljare kom från arbetarklassen och var LO-anslutna till stor del. Om man inte vet hur Sd.s väljare tänker, hur ska man då kunna bekämpa dem?

Sen förde det med sig att Sd.s väljare, som ofta är trötta på partipolitiskt käbbel, bara tyckte att partipolitiken var än mer vämjelig efter detta.

Ja, du kanske anser att Sd gynnas av att Socialdemokrater eller Alliansen fört en viss politik de sista åren. Det är helt ok att tycka. Men skriv då det och lägg trycket på att behandla det du anser vara fel i S eller Aliansens politik för sig och Sd för sig. Att klumpa ihop Sd med alliansen eller S är helt fel väg.

Supervalåret 2014 är här. Tyvärr lär vi nog få se en massa skitsnack som det Sd-citat och max Gustafsson sprider. Tyvärr lär Alliansen göra sitt bästa för att använda Sd som vapen mot S och vänstern och Socialdemokraterna lär nog göra samma som de gjorde 2010.

Men visst! Fortsätt att anväda Sd som en knölpåk att dänga i huvudet på de ni ogillar, vare sig Alliansen eller vänstern. Men då får ni ta konsekvenserna. Då blir det ett Sd som får närmare 10-15% i riksdagsvalet i år.

Jag kommer att betrakta alla som beter sig som Sd-citat och max Gustafsson som Sd;s stödtrupper inför valet 2014! Följ detta på den nya taggen Sd-fanclub 2014.

Sd är fascister, inte något legitimt parti som S eller M. När ska ni för böveln lära er se skillnad på fascism å ena sidan och höger samt vänster å andra?


ps

Jag anser också att Sd gynnas av nedskärningar och en politik som skapar fattigdom. Men jag vet att både S och Alliansen fört en sån politik med nedskärningar och som skapat utanförskapsområden, etc. Det är varken en höger eller vänsterpolitik, utan bara ren och skär galenskap.

Annonser