”Front mot rasism och gryende fascism” med moraliska problem…

Det håller på att skapas en enhetsfront mot rasism på Facebook: Front mot rasism och gryende fascism. Jag blev inbjuden. Det tog 15 minuter sen var jag attackerad av vissa personer som ansåg att jag borde kastas ut från gruppen eftersom jag betraktar kommunism, vänsterextremism, Sovjetbeundrare och Antifascistisk Aktion som lika illa, eller nästan lika illa, som fascister, nazister och Sverigedemokrater.

Jag var ”liberal fascist” och ”högerextremist” för att jag inte inser att vänsterextremister INTE KAN vara lika onda som högerextremister, fick jag höra. Vänsterfolk är alltid demokratiska per definition, även om de tillhör den kommunistiska eller anarkistiska extremvänstern, sa man. (Det är lika absurt som att påstå att all höger per definition är demokratisk, även extremhögern.) Jag fick höra att man inte får kritisera Sebbe Staket eller hans prat om att döda moderater, sverigedemokrater eller homosexuella. jag fick höra att Kommunistiska partiet är fina goda demokrater och antirasister. Jag fick se mängder av försvar för Revolutionära Fronten och Antifascistisk Aktion. Det diskuterades om våld mot motståndare var legitimt. En tjej skrev att hon ofta kastar flaskor på högerextrema.

Jag försvarade mig. jag fick frågan om det var lika illa som att försvara nazister att försvara Kommunistiska partiet eller revolutionära Fronten. Jag sa ja, och blev då attackerad med krav att jag skulle kastas ut för att jag var störde ordningen. ”du förolämpar mig genom att påstå att det är lika illa.”

Och där fanns VÄLDIGT många antirasisiter i gruppen. En del väldigt kända namn. En del protesterade mot galenskaperna (heder åt er!). Men det gjorde inte de flesta. De kända namnen protesterade inte då Revolutionära Fronten prisades. De protesterade inte då flaskkastning och mord och våld nämndes i positiva termer. De protesterade inte mot åsikten att Kommunistiska partiet, RF och AFA är legitima aktörer i antirasitiska rörelsen. De protesterade inte åt påståenden att Sebbe Stakset är en ”god antirasist” och att hans ord om att ”döda bögen” bara var ett ”talessätt”…

De protesterade inte ens mot antisemitiskt hat, som prat om att alla sionister är onda rasister som vill utrota alla palestinier.

Fast moderatorn försökte rensa lite, det ska ägas. En av de som spred antisemitism pratade väl om revolutionära Fronten och hade en profil med en kvinna med gevär på sin FB-sida. Hon blev utslängd. Men kommentarerna förblev ganska obemötta. Den antisemitiska kvinnan försvarades av några debattörer. hennes medlemskap i RF försvarades så här:

Nu var vi där igen.
Samma kamp, samma mål, samma fiender.
VEM BRYR SIG??

***

Samma kamp, samma mål, samma fiender.
Jag anser mig nog tryggare runt RF med min mörka hy och mitt svarta hår än bland SvP.
Samma kamp, samma mål, samma fiender.

Om att vänsterextrema kan vara antidemokrater hette det:

Det finns ingen antidemokratisk extremvänster! Visa mig den. Din tolkning gör den inte till antidemokratisk. Vänstern är per definition demokratisk i alla dess former. Det är dina definitioner vi har problem med. Om du anser att vi ska ut kan jag gå ut. Allt. Jag tappar hoppet om den här skiten om vi ska ha såna attitydsproblem.

Eller detta:

 Det finns ingen ”konsekvent” antirasism. Antingen är du emot rasister eller så är du det inte. Jag fattar inte vart ordet konsekvent kommer ifrån, det är helt verklighetsfrånvänt och ologiskt. Alla som kämpar mot rasism och fascism är antirasister oavsett om det är RF, AFA, socialister, kommunister, liberaler, moderater, KD, kristna, muslimer, what ever.  Den som använder uttrycket konsekvent rasism måste ju även tycka att det finns en inkonsekvent antirasism? Vari står denna inkonsekvens?

***

Vänstern – oavsett VART på skalan – Vill UTÖKA demokratin.  Fascism/rasism/nazism – vill BEGRÄNSA demokratin.   Hur kan du koppla samman de bägge?? Du pissar ju på halva den antirasistiska rörelsen.

***

Håll käften ditt djävla blockmongo. Du kan ge fan i att kommentera saker du inte vet ett skit om. Far dit pepparn växer och ta idiotin med dig.

(Citaten kommer från David Sällström, eftersom han uttryckte sig tydligast. Det sista om Mongo, härrör dock från en känd ”antirasist” i Uppsala.)

(Lägg märke till skällsordet ”mongo”. Detta sagt av en antirasist.)

Detta är bara ett litet axplock av hundratals inlägg. En del debattörer protesterade mot vänsterextremisterna men inte alla.

Jag kastades ut till slut. ironiskt nog när jag i strid med mitt samvete, bestämde mig för att ligga lågt ett tag och bete mig artigt mot de som spottade på mig.

De flesta antirasisterna var tysta… För att hålla ihop det antirasistiska initiativet valde man största möjliga tyssssstnad.

Den antirasistiska rörelsen i Sverige har STORA problem. Stora moraliska problem.

Och de enda som kan glädjas åt att vi släpper in vänsterextrema galningar i den antirasistiska rörelsen är rasisterna, nazisterna och Sverigedemokraterna. De applåderar väl varje gång den antirasistiska rörelsen kompromissar med knäppvänstern.

/T

PS
Och den vanliga disclaimern. Nej jag har inget emot vänstern. Tvärtom! Vänster är inte samma sak som vänsterextremism. Både Vänsterpartiet och Socialdemokraterna tar avstånd från Revolutionära Fronten, för övrigt.

och… Man kan vara mot Sd, rasism, fascism, nazism, kommunism och glasflaske kastande revolutionärer samtidigt!

Jag reagerar bara över att man talar väl om Kommunistiska partiet (som beundrar Stalin) och revolutionära Fronten (som vill utöva våld mot kapitalister och fascister) på en antirasistisk sida. jag hade blivit lika ilsk om nån från en fascistisk grupp försökt tala väl om sin extremism i gruppen.

Vänsterpartiet tar till exempel kraftfullt avstånd från revolutionära Fronten. Så här skrev de om Allard

– Han har skadat partiet allvarligt då han har försvarat Revolutionära Fronten och deras politiska våld han har även förminskat betydelsen av deras våld, säger Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler

Men Vänsterpartiet är kanske högerextrema också och vill skada vänstern, i en del extremisters ögon?

Detta inlägg kan diskuteras på min Facebooksida!

En tanke på “”Front mot rasism och gryende fascism” med moraliska problem…

  1. Pingback: Torbjörn Jerlerup använder sig av mina citat för att smutskasta vänstern. | sallstromism

Kommentarer är stängda.