Adlibris sprider judehat och muslimhat

Adlibris har i dagarna fått mycket kritik för att de säljer Sions Vises protokoll, boken som sprider myten om en judisk världskonspiration.

Det bra att Adlibris affärsmetoder börjar skärskådas. Så här skriver Adlibris om den berömda hatskriften Sions Vises protokoll.

Förlagets beskrivning av boken: Få dokument har haft så stort inflytande på 1900-talet ändå är det inte manga idag som har läst det. Det har avfärdats som ett falsarium sedan andra världskriget. Men stämmer det verkligen? Det finns även skrämmande likheter med Illuminaternas framtidsvisioner, varför ett extra avsnitt har lagts till om dem. Nu finns Sions Vises protokoll i nytryck på svenska igen for första gången sedan 1934.

Men detta är inte nog. Det sprids oerhörda mängder muslimhat på Adlibris också. (Liksom på andra svenska bokhandlar på nätet) Det finns en myt som är en direkt parallell till Sions Vises protokoll men som riktats mot muslimer: eurabia myten. Böcker om den sprids genom Adlibris.

Eurabiamyten skapades av Bat Yeor. Om man söker på hennes namn finns det många böcker att beställa.

Ett exempel på en som sprider myterna är Bruce Bawer, som även var en av Breiviks favoritförfattare. Sök på hans namn och ni hittar detta.

Dessutom finns det annan form av antisemitisk litteratur. Azzam tamimi försvar av Hamas (som innehåller relativiseringar av antisemitismen) säljs också på Adlibris.

Läs mer om de stora likheter som finns mellan Eurabiamyten och Sions Vises protokoll här!