ABC om demokrati för Aftonbladets kultursida

Om en grupp säger sig vilja bekämpa kapitalism med ”antidemoratiska metoder”, är de demokrater då?

Tänk er att det skrivits en artikel i Aftonbladet om något nazistiskt parti, t.ex Svenska Motståndsrörelsen. Tänk err att budskapet är att det inte är nåt fel på nazisternas värderingar, bara deras metoder. Tänk er att Aftonbladet skrivit att Svenska Motståndsrörelsen må vara brottslingar, men antidemokrater är de inte eftersom de faktiskt talar om att de vill ha nåt form av folkstyre.

Låter det absurt? Det var det Petter Larson gjorde på Aftonbladets kultursida i veckan. Fast han pratade om det vänsterextrema Revolutionära Fronten, inte om nazister.

Det är inget fel på RF:s idéer, som är fulla av goda tankar om direktdemokrati och kamp ”kapitalismen”, det är metoderna som är fel, menar Petter.

Suck, kan man bara säga! Alla partier som hatar demokrati i Sverige idag säger sig vara för nån form av folkstyre, även alla nazipartier. är verkligen kunskapsnivån så låg  bland Sveriges journalister? Ska man ta reda på om ett parti hatar demokrati får man gå djupare.

Man kan se om ett parti är antidemokratiskt eller inte på om de vill förbjuda vissa grupper eller åsikter att göra sig hörda i samhället.  nazister vill förbjuda visa folkgrupper att göra sig hörda, breivik vill att kulturmarxister och muslimer inte ska få göra sin röst hörd. RF vill inte att fascister, homofober och kapitalister ska få göra sin röt hörd på lika villkor som RF.

Jag gjorde en sån genomgång för nån månad sen (som ni kan läsa här).

RF anser att man måste använda antidemokratiska metoder (som våld) mot grupper som de anser vara ”antidemokratiska”.

…vi kommer att bemöta, med all vår förmåga, alla attacker mot arbetarklassen. Detta inkluderar allt från statliga attacker i form av lagförslag till att konfrontera nazister och fascister som nu växer sig starkare och gör allt för att splittra vår klass och hota våra intressen. Att bekämpa antidemokrater med demokratiska medel ser vi som idealistiskt och naivt. Vi har istället valt att vara militanta och rakryggade i vårt motstånd mot den statliga och utomparlamentariska rasismen… Vi kommer aldrig att ställa oss bakom en helt fredlig linje. För många gånger har vi sett hur sådana rörelser kvävs av handlingsförlamning och deras krav pressas tillbaka. Vi hävdar istället att vi kan välja att agera precis som vi vill. Vad nöden kräver, och vad som är taktiskt rimligt och genomförbart… Revolutionära Fronten kämpar mot kapitalism, sexism, homofobi och rasism/fascism i alla dess former.

Lägg märke till vilka rörelser de ”bekämpar” och som de anser vara antidemokratiska. Jo, bland annat ”kapitalism”.

Så jag frågar hur Sverige skulle se ut om RF kom till makten? Jo, kapitalismen skulle bekämpas likt fasicsmen, med ”antidemokratiska metoder”.

Sen noterar jag att RF är för ett klasslöst samhälle. Som alltid när man vill införa absolut jämlikhet är frågan HUR man ska införa det, eftersom alla männikor är olika, och VEMS syn jämlikhet som ska anses vara ”normen”. Och hur ska man förhålla sig till de som inte accepterar de styrandes ”norm” på vad som ska vara jämlikt?

Nej Petter. När vi pratar om vänsterextremism och nazism är det inte bara metoderna som är problemet, även åsikterna och värderingarna.

Revolutionära Frontens ideer och värderingar medför att de använder antidemokratiska metoder, som våld . Det är ideerna och värderingarna som är problemet!

En tanke på “ABC om demokrati för Aftonbladets kultursida

  1. Pingback: Vänsterextremismen: idag fascisterna imorgon kapitalisterna! | Sverige är inte världens navel!

Kommentarer är stängda.