Vill Sverigedemokraterna tysta mig?

Jag fick en faktura på 13500 idag från Bildombudsmannen tillsammans med ett argt brev som beskrev att Bildombudsmannen är ombud för Sverigedemokraternas pressekreterare Eric Myrin. De kräver mig på pengar för att jag otillåtet använt Sd:s logotyp, blåsippan, två gånger i samband med valet 2010.

Ni kan se sidan där jag använt blåsippan här. https://ligator.wordpress.com/2010/09/09/argument-mot-sverigedemokraterna/

mms_img847685094

Nikke Lindqvist, en annan högljudd kritiker mot Sd har också fått en räkning för en bild han publicerat, för övrigt samma som jag visade sist i mitt blogginlägg. I Politism idag säger han:

Ingen från SD har någonsin hört av sig till mig om den här bilden innan, inte ens en kommentar. Och nu när det är ett år före valet, nästan på dagen, hör de av sig med en faktura

Politism pratade med Myrin från Sd om loggan:

När jag pratar med Eric Myrin från Sverigedemokraterna påpekar han att man får lov att använda SD:s logotyp i journalistiskt syfte, men inte annars…

Men om man håller med er och använder sig av er logotyp, skickar ni en faktura då också? Eller är det bara till era meningsmotståndare?

– Om vi upplever att man vill skada vårt varumärke kommer vi att göra det…

Med andra ord: antirasister som använder sig av Sverigedemokraternas logga kan räkna med problem. Därmed har SD ännu en gång visat att de inte är ett parti som alla andra.

Det blir många stämningar framöver. Så många ogillar Sd och har någon gång länkat till, eller rakt av publicerat, en bild på blåsippan i negativt syfte. Sen kan ju andra partier som vill tjäna en hacka göra samma sak och skicka fakturor till varandras politiker. För säg den moderat som inte visat en sosseros på sin sida i negativt syfte, och vice versa.

Fortsättning följer…

PS

Även interasistmen har fått ett krav från Bildombudsmannen, men det rör en stämning från Dispatch International.