Är privata alternativ verkligen vidrigare än offentliga?

Det är bra att det debatteras när pennalism och mobbning sker. Men debatten om Lundsberg gör mig lite illamående. Det finns en tendens just nu att en del vänsterdebattörer piskar upp mediadrev och opinion när det är privata intressen som gör något fel, medan debatten är tyst då samma saker sker i kommunala skolor.

Privat vård debatteras och hånas jämt men att EXAKT samma fel sker i offentlig omsorg som privat, märker man inte. Många anser säkert att privat vård är sämre för att dreven hetsar mot privata utförare och privatfinansierad vård. Det är nästan noll debatt om problem o vanvård i offentlig vård.

Missförhållanden i privata skolor verkar också debatteras mer än de i kommunala skolor. Lundberg i all ära men kommunala skolor kan ignorera mobbning och leverera usla resultat och usel utbildning utan flexibilitet utan att det blir opinion och drev. Många hundra skolor, de flesta offentliga, skulle behöva möta samma tuffa konsekvens som Lundsberg!

Ideologi förblindar. istället för en debatt om INNEHÅLLET och om RAMVERKEN och möjlighet för insyn i ALLA skolor har vi en debatt om privat och offentlig vård. Absurt!

PS

Drevets hets mot lundsbergsbarn gör att jag mår illa. Debattörer i sociala medier använder nu samma metoder för debatt som Avpixlat. Man drar lundsbergsbarn över en kam och hånar dem fritt! Det är inte ok, det är barn för tusan! Man bekämpar inte mobbning och pennalism på Lundsberg genom att utsätta ALLA barn där för pennalism och hån!

brats 1 brats 2

brats 3

För övrigt bör resursskolorna räddas, både de privata och de kommunala! DET bör vi debattera om!

Annonser