Dubbla måttstockar

Hade Sven Wollter kunnat bli lika känd om han varit mångårig medarbetare i NRP, Nordiska Rikspartiet, som gillade Hitler och nazityskland? Jag tror inte det. Men nu har han varit medaarbetare i en kommunistisk sekt, det nuvarande Kommunistiska Partiet, som gillar Stalin, Sovjet, Nordkorea, Cuba, Lenin, Mao, Khmererna och många andra av historiens värsta förtryckare. Då är det lättare att bli betraktad som rumsren. 

Hade han blivit stor om han insisterat att bära hakkorset? Nej, men nu bär han hammaren och skäran.

Varför är det så?

Garvade antirasister från vänstern som utan att tveka avslöjar det personer kopplade till rasistiska och nazistiska partier gör, reagerar negativt då jag ställer frågan om vad en av de fd ledande antisemitiska förintelseförnekarna, Mohamed Omar, gör idag, om han är ärlig.

Varför är det så. Reaktionen är likadan trots att jag idag visat att Omar blivit aktivist för samma gäng som Wollter är med i,  Kommunistiska Partiet, och delar det partiets ideer. Jag smutskastar… jag försöker splittra antirasisterna…

När jag ställt samma fråga om folk som hoppat av från Sd eller nazismen och fortfarande verkar vara rasister får jag en klapp på axeln. Jag har många gånger gjort exakt samma som jag gjort idag i min artikel om Omar, avslöjat opinionsbildare och politiker som varit rasister och antidemokrater, trots att de påstår annorlunda.

Hade reaktionen blivit samma om det varit en nazist jag skrivit om, och inte Omar? Tror inte det. Omar är ju gudbevars ”antirasist” numera. Vänster. ”En av oss”, tänker visst några. Eller så tänker de inte, de bara omedvetet använder andra måttstockar för folk som kallar sig vänster.

Ture Nerman och Zeth Höglund, de stora socialistiska kämparna mot Sovjetkommunism och nazism på 30-talet och 40-talet, hade vänt sig i graven om de vetat… En antirasism och antinazism som inte agerar lika konsekvent mot vänsterextremism.

Jag funderar mycket på detta nu när jag ser hur personer som arbetar med extremkommunisterna ändå ses som ganska rumsrena.

Jag är inte vänster, men mina främsta förebilder som antirasist är vänster. Så tro mig, man behöver inte vara vänster för att hata extremkommunism, men det underlättar!