Husby, kravallerna och vänsterns och högerns problem

Debatten kring Husbykravallerna visar tydligt hur enkelspårig delar av debatten är. Det finns delar av vänstern och delar av högern som har stora problem.

Högerproblemet är inte att de inte ser strukturproblemen och rasismen, utan att de säger: ”gaska upp er kids, skärp er och låtsas som om de strukturella problemen inte finns, så går det bra för er”. Mer poliser och mer batonger och friare marknad löser allt här i världen. Polisbrutalitet förnekas…

Vänsterproblemet är att det är JÄTTEMÅNGA som relativiserar om våldet. Visst våld, t.ex. mot oskyldiga kan vara bra, sägs det helt öppet. Rasism kan vara bra om det riktas mot vita och europeer. Rasism om det riktas mot de man uppfattar vara i överläge mot de som man uppfattar vara i överläge. Men är det tvärtom är det ok. Våld från poliser tar man avstånd från med glädje, men våld från de man uppfattar vara i underläge KAN vara ok, speciellt om poliser eller rasister är närvarande. Att bränna sin grannes bil eller demolera äldreboendet KAN vara ok, beroende på situationen. Iallafall är det inget man tar avstånd från eller BER andra ta avstånd från.

HALLÅ! Man kan vara medveten om strukturell diskriminering och fattigdom och arbeta mot det, vara mot polisbrutalitet och FÖR att polisen ingriper kraftfullt mot upplopp och våld samtidigt. Man kan vara mot rasism och mot våld som politisk metod (och mot det meningslösa våldet för våldets egen skull som när man vandaliserar äldreboenden nu) och ändå se att förorterna drabbats av diskriminering och vilja göra något åt det.

Lösningen på strukturell diskriminering är INTE att ungdomar bränner sin grannes bil, sin grannes pizzeria, kastar sten på lokaltrafiken och brandkåren eller demolerar äldreboenden. De som gör sådant är PUCKADE SKITSTÖVLAR och begår brott, punkt slut! Varför har delar av vänstern så svårt att öppet säga att de är mot detta meningslösa våld och tar avstånd från det!

Annonser

One thought on “Husby, kravallerna och vänsterns och högerns problem

 1. Husby är en ”Färdigutvecklad Stad”

  Alla gator, hus och planteringar finns klart.
  Sa att ingen behöver göra nagonting överhuvudtaget.
  Och da det är mycket langtrakigt att göra ingenting, sa kan man gör kravaller.

  Den som ställer upp en kiosk mitt i planterinegn mellan 2 hus far böter och repressalier.
  Och den som försöker nagot annat liknande far oxo problem., det är ju inte tillatet.
  Allt är ju klart , precis som det skall vara, enligt ”Myndigheterna”
  „Sa skall det se ut i Husby“ Husby är klart. „Där behövs inget mera“

  Nu förflyttar vi oss till en förstad i Nairobi t.ex.
  Där finns inga stadsplanerare som bygger en ny stad at folket.
  Utvecklingen gar lite av sig själv. Plats finns för den som vill öppna enn liten verkstad, butik, kiosk etc.

  Eller kan vi förflytta oss till soptippen utanför Mombasa i Kenya.
  Citat ur internet:
  Om man blundar och för en stund glömmer den tryckande hettan kan man nästan tro att man befinner sig på en förskola i Sverige. Barn skrattar på precis samma språk oavsett var de bor och oavsett under vilka omständigheter de lever.

  Husby och Mombasasoptippen, 2 ytterligheter. Vi behöver inget av dem.
  Om vi däremot tar hänsyn till att utvecklingsjobb och sysselsättning stimulerar folket, sa kommer vi till den slutsatsen att folket i Husby (och i andra „Förplanterade färdiga städer“borde fa vissa uppgifter, stimulans o möjligheter att ändra sin tillvaro och sin stad..

  Jag menar nu inte att man skall lägga en soptipp i mitten av husby.
  Men. Hade man haft lite förplanering, sa hade man lämnat fria utrymman o fri plats för folk som vill ha sin egen firma, kiosk, verkstad, butik, eller cykeluthyrning. Till exempel.
  Da hade allt liknat mer en normal stad. Och därmed hade man haft mindre oroligheter.

  Heimerby

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s