Omar Mustafa och konsekvent antirasism

Det där med konsekvent antirasism kan vara ganska jobbigt ibland. Det betyder verkligen att man måste använda samma måttstockar då man bemöter hat mot judar som då man bemöter hat mot muslimer och samma måttstockar då man bemöter demoniseringar av islam som då man bemöter demoniseringar av judendomen.

Jag noterar idag att Omar Mustafa valts till suppleant i Socialdemokraternas partistyrelse. Det anses inte kontroversiellt av en del eftersom han ju är ”god antirasist”. Han bara bjöd in folk med tvivelaktiga ideer till en konferens, han är ”givetvis” mot antisemitism.

För att se det vidriga i detta. Tänk er att någon person valts in i Moderaternas partistyrelse som bjudit in ökända muslimhatare som Breiviks idoler Pamela Geller och Geert Wilders  och hållit fram dem som ”experter” och förebilder.

Det som nu skett i Socialdemokraterna är lika illa.

Geert Wilders och Pamela Geller anser att muslimerna i Bosnien hade sig själva att skylla för att de slaktades.  Salah Sultan som bjöds in av Omar Mustafa anser att judarna hade sig själva att skylla för att Hitler slaktade dem.

Konsekvent antirasism betyder att man INTE ger kända internationella muslimhatare eller judehatare legitimitet. Aldrig någonsin.

Mer läsning

Expo

SKMA 1 och SKMA 2

PS

Eftersom Per Gudmundsson kommit ut öppet som muslimhatare länkar jag givetvis inte till honom här. Jag har slutat länka till honom för att vara konsekvent. Och jag förväntar mig att ni som är mot det S gjort är lika konsekventa mot Gudmundsson som mot Omar Mustafa, annars är ni inkonsekventa själva.

Annonser

5 thoughts on “Omar Mustafa och konsekvent antirasism

 1. Jag gillar inte heller att S bjöd in honom. för jag har också sett vilka han inviterat och vad de sagt. Däremot tror jag att dialog mellan grupper är nödvändigt för att vi ska kunna komma vidare. Galningar och extremister finns i alla grupper och extremismen är alltid farlig. Det gäller också dubbla tungor, att säga en sak i ett sammanhang för att verka snäll, men ha en dold agenda och säga något helt annat till andra är också förkastligt. Men ack så vanligt. Ändå måste vi komma vidare, eller hur? Jag för min del har aldrig varit antisemit och lär inte bli det heller. Jag försöker bara bidra till brobyggande och ett modern samhälle.

 2. Ping: Islamist i Socialdemokraternas nya partistyrelse | Petterssons gör skillnad

 3. Bjöd Omar Mustafa in Salah Sultan ? 2010 var Abdirizak Waberi ordförande för Islamiska förbundet och Omar Mustafa tillträdde 2011 enligt DN.

  http://www.dn.se/sthlm/antisemitisk-talare-bjods-in-av-islamiska-forbundet

  Hur man än vänder och vrider på det så kan man aldrig säga att Omar Mustafa bjöd in Salah Sultan eller Ragheb al-Serjany som ordförande för Islamiska förbundet 2010 utan det var Abdirizak Waberi.

  2011 säger Waberi så här till DN

  – Jag är förvånad över hur han uttrycker sig. Vi har bjudit in honom i god tro.

  Han säger också

  – Vi kan inte veta vad föreläsarna säger i tusentals sammanhang. Vi är en liten organisation och har inte kapacitet att kolla det. Vi vet att både judar och araber säger dumma saker om varandra. För vissa arabiska palestinier är judarna demoner. För vissa judar är araberna demoner, det kan man höra på vad ortodoxa i Israel säger.

  När Waberi får frågan ”Om ni sett klippen hade ni bjudit in Salah Sultan?”

  så svarar han

  – Förmodligen inte. Inte om han inte ångrar sina uttalanden.

  Så här kommenterar han Salah Sultans föreläsning 2010

  Abdirizak Waberi hävdar att Salah Sultan inte uttryckte något antisemitiskt budskap under sina framträdanden i Stockholm under julhelgen.

  —-

  Det finns ju ingen som jagar Waberi idag för att han bjöd in Salah Sultan och Ragheb al-Serjany. Kan det bero på att han är Moderat riksdagsledamot ?

  Tittar man på expos länk som du också visar ovan så skriver de så här.

  ”För två år sedan rapporterade Dagens Nyheter att Islamiska förbundet, där Omar Mustafa är ordförande, bjudit in egypterna Salah Sultan och Ragheb Al-Serjany. Båda har spridit antisemitisk propaganda. Salah Sultan hävdade i tv-kanalen Al-Jazeera att judar under påsken begår ritualmord på kristna för att använda blodet i osyrat bröd. Han påstod även att judarna försöker erövra världen och hänvisade till det antisemitiska falsariet Sions vises protokoll. Ragheb Al-Serjany har sagt att judar kontrollerar internationella medier.”

  Du har DN länken ovanför och det var inte han som bjöd in egyptierna.

  Expo vet själv om att Abdirisak Waberi var ordförande för Islamiska förbundet när Salah Sultan och Ragheb Al-Serjany bjöds in för det skrev de när de refererade till händelsen 2011.

  http://expo.se/2011/antisemit-inbjuden-av-islamiska-forbundet_3871.html

  Varför har Abdirizak Waberi fripass i diskussionen ?

  Willy Silberstein säger så här i expos artikel.

  – Är det okej med personer som bjuder in och därmed ger legitimitet åt personer som hävdar att Sions vises protokoll är verkliga dokument och att judar mördar barn för att använda deras blod? Är det förenligt med socialdemokratiska värderingar?

  Jag antar att han hänvisar till de saker som Salah Sultan och Ragheb Al-Serjany sagt.

  Eftersom detta hände under tiden som moderaten Abdirizak Waberi var ordförande och Silberstein frågar sig om det är förenligt med socialdemokratiska värderingar då bör diskussionen vidgas och han borde fråga om detta är förenligt med moderata värderingar.

  Grejen är den att nu när Expo skrivit det och alla refererar till den länken så blir det till slut en sanning att det var Omar Mustafa som bjöd in Salah Sultan och Ragheb Al-Serjany. Om det är ordförande som sköter dessa grejer och godkänner dessa saker då låg inte ansvaret personligen hos Omar Mustafa 2010 utan hos Abdirizak Waberi.

  Jag tror inte det finns någon som är på högersidan som vill kräva något ansvar från Waberi i denna fråga och det tar liksom udden ur det focus som ligger på Omar Mustafa.

  Självklart skall man adressera de saker som Omar Mustafa har gjort men man skall inte klistra på grejer som var på någon annans ansvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s