Omar Mustafa och konsekvent antirasism

Posted on april 9, 2013

5


Det där med konsekvent antirasism kan vara ganska jobbigt ibland. Det betyder verkligen att man måste använda samma måttstockar då man bemöter hat mot judar som då man bemöter hat mot muslimer och samma måttstockar då man bemöter demoniseringar av islam som då man bemöter demoniseringar av judendomen.

Jag noterar idag att Omar Mustafa valts till suppleant i Socialdemokraternas partistyrelse. Det anses inte kontroversiellt av en del eftersom han ju är ”god antirasist”. Han bara bjöd in folk med tvivelaktiga ideer till en konferens, han är ”givetvis” mot antisemitism.

För att se det vidriga i detta. Tänk er att någon person valts in i Moderaternas partistyrelse som bjudit in ökända muslimhatare som Breiviks idoler Pamela Geller och Geert Wilders  och hållit fram dem som ”experter” och förebilder.

Det som nu skett i Socialdemokraterna är lika illa.

Geert Wilders och Pamela Geller anser att muslimerna i Bosnien hade sig själva att skylla för att de slaktades.  Salah Sultan som bjöds in av Omar Mustafa anser att judarna hade sig själva att skylla för att Hitler slaktade dem.

Konsekvent antirasism betyder att man INTE ger kända internationella muslimhatare eller judehatare legitimitet. Aldrig någonsin.

Mer läsning

Expo

SKMA 1 och SKMA 2

PS

Eftersom Per Gudmundsson kommit ut öppet som muslimhatare länkar jag givetvis inte till honom här. Jag har slutat länka till honom för att vara konsekvent. Och jag förväntar mig att ni som är mot det S gjort är lika konsekventa mot Gudmundsson som mot Omar Mustafa, annars är ni inkonsekventa själva.

Advertisements
Posted in: Uncategorized