Slutord om bajset i den antirasistiska grytan

Detta skrev jag och Thabo Muso på Motargument nyss. Jag klistrar in texten och bevisen här också.

_______________________

På SVT-debatt bad Torbjörn Jerlerup och Thabo Muso Researchgruppen att ta avstånd från AFA idag. Detta med anledning av debatten efter att Mathias Wåg, f.d. AFA-ledare, talat på en antirasistisk konferens på ABF-huset i lördags.

Svaret lät inte vänta på sig.  Researchgruppen tar inte avstånd från AFA.

RG

Att påstå sig vara mot våld, som de gjorde igår på SVT debatt, och vägra ta avstånd från AFA är inkonsekvent. Jag lämnar det till läsarna att avgöra hur konsekvent det är att försvara en grupp som så ofta hotat och misshandlat och försökt mörda högerextrema.

AFA är, och var, inga gullebarn. Vem minns inte deras affisch inför toppmötet i Göteborg 2001? Då lovade de att vara ”mad and mean” och gå fram som godzillor i Göteborg och krossa allt i sin väg.

Detta har gjort att BRÅ och många experter, bland andra Anna-Lena Lodenius, varnat för den farliga vänsterextremismen i de autonoma nätverken

Läs detta ur en  en åtta år gammal ”aktivitetsguide” som AFA gett ut, och ställ frågan om varför det är så svårt att ta avstånd från detta?

Först och främst bör understrykas att våld är en metod vi väljer att ibland använda oss av. Våldet i sig är inte målet, men vi kan använda våld för att nå våra mål, exempelvis stoppa en nazistdemonstration. Vår militans grundar sig i att vi är beredda att försvara oss själva, våra kamrater och det vi tror på. Militansen innebär också att vi för en kompromisslös kamp, där vi själva bestämmer vad som är rätt och fel.

Först och främst, välj era egna strider. Låt er inte luras in i strider med polis eller nazister där de sätter villkoren, är på hemmaplan och har vapnen.

Hur man bäst slåss finns det många åsikter om, men några välbeprövade grundknep kan ni ta med er:

a. Det är ibland (ofta?) svårt att träffa struphuvud, knän och ögon i ett slagsmål. Satsa på att slå mot ansiktet i stort, solar plexus och, om du slåss mot en kille, kuken…

(…)

c. Få ned personen ni ska slå på marken så fort som möjligt. Det är svårt att försvara sig om man ligger, och det är lätt att sparka utan att själv ta skada om man står upp.

Det slutar inte med detta. Researchgruppen gick på twitter nu i eftermiddags längre så. Som motiv till att de inte tar avstånd från AFA lämnar de följande förklaring på Twitter i en dialog med en nazist, Nicadori.
 RG2 vld

Dessutom lägger twittraren från Researchgruppen till att de, och den anonyme twittraren bakom deras konto själv, “är där vi är idag tack vare min bakgrund Tänker inte göra våld på mig själv”.

Vid sidan av vår övriga kritik ser vi det som beklagligt att Researchgruppen anger som skäl till att inte ta avstånd från AFA, att de har  ”feta löner”…

Researchgruppens svar på Twitter är det bästa beviset för att de och AFA är i symbios med varandra.
Annonser

4 thoughts on “Slutord om bajset i den antirasistiska grytan

  1. Tyvärr Jerlerup så är det allt för få med ditt civilkurage. Du har skaffat dig mäktiga fiender inom den antirasistiska rörelsen nu. Jag råkar veta att Researchgruppen har sitt sikte inställt på dig just nu och de har dessutom satt dig på bevakning i sin databas (Piscatus). Allt för att skandalisera dig om du råkar hamna i problem i framtiden.

  2. Ping: En spännande debatt! | bloggbert

  3. Har varit ANTIrasist i hela mitt liv. Dels pga att jag vet hur illa det är att falla offer för den vidriga rasism som växer allt starkare i vårt sk politiskt korrekta samhälle. Men att bekämpa rasism med rasism är verkligen inte rätt lösning. Den är lika fel som när radikala feminister bekämpar kvinnohat med manshat. Vi har spytt ut orden rasism, svenskfientlig och sexist så ofta att vi inte ens vet innebörden av orden längre. Antirasism för dom allra flesta invandrare handlar om att få leva i Sverige på samma villkor som svenskar, att få söka jobba på samma villkor, att få bemötas på samma villkor, att få leva sina liv på samma villkor. Det har aldrig handlat om hurvida man ska få ha pepparkakor i luciatåget, om dockorna på kalles jul ska tas bort, eller om svenska flaggan ska få hissas eller inte. Visa mig en invandrare som har sagt att dom vill ta ifrån svensken sin rätt till att få vara svensk? Visa mig en invandrare som har sagt att dom vill byta ut deras rättigheter mot svenskarnas? Ingen, absolut ingen. Det är en påhittad skrämseltaktik från rasisterna och tyvärr lägger svenska antirasister till mycket av grädden på moset. Rasismen börjar bli så otroligt tröttsam. Den är utjatad och den börjar sjunga på sin sista vers. Jag förstår att invandrare oavsett om dom är muslimer, afrikaner, flyktingar eller icke-européer är otroligt trötta på den ständiga smutskastning och kränkning som dom får utstå. Själv håller jag på att spricka! Och jag är inte förvånad över resultatet vi nu ser. Dom vita kränkta männen bakom rasismen är inga fromma lamm som fallit offer för mångkulturen som dom så gärna vill påstå. Dom är i alla högsta grad gärningsmän som gladeligen ger sig på kvinnor och invandrare. Just nu vinner rasismen i Sverige alldeles för mycket sympatier och sympati är det sista ordet man borde koppla ihop med rasism. Oavsett vart den kommer ifrån!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s