Kasta ut AFA och våldsförepråkarna från den antirasistiska rörelsen!

Det händer ganska ofta att folk från med bakgrund i det s.k. AFA, Antifascistisk Aktion, som inte tagit avstånd från AFA, bjuds in som vördade gäster till antirasistiska evenemang. Det är problematiskt eftersom AFA anser att man måste använda våld. hot och ickedemokratiska metoder för att ”stoppa rasismen”.

WÅG TWITTERPå lördag händer det igen. ABF har bjudit in Wåg från Researchgruppen (fd Afa ”ledare”), väl medvetna om att Wåg ännu förespråkar våld.

Nu ligger AFA, som sådant, mer eller mindre vilande som informellt nätverk. Men en del av de som var ledande personer i detta nätverk arbetar vidare med samma idéer, utan att ta avstånd från dessa. Och tanken att man bör använda våld och ickedemokratiska metoder för att stoppa rasismen sprid bland många ungdomar ännu.

När man pratar med folk som är inblandade i att bygga evenemangen dit folk som tidigare stått upp för AFA, och som ännu sympatiserar med de ideer AFA stod för, bjudits in, får man ofta höra att det inte är så viktigt vilka man bjuder in. ”SAKEN” och ”KAMPEN” är viktigare än frågan om några av de som bjudits in som hedersgäster eller talare har en bakgrund som är antidemokratisk. ”Vi bygger den stora antirasistiska koalitionen”, kan man höra…

Suck!

Det är bara att om man bygger en rörelse, och inte exkluderar våldsaktivisterna och de som är mot demokrati, så bygger man sin rörelse på fel sätt.

Gud, ja jag tänkte ofta på samma sätt förr i tiden. ”Men det spelar väl ingen roll art Mugabe är ett svin, vi kan samarbeta med honom för att bygga den stora koalitionen mot IMF och Världsbanken”… Det spelar väl ingen roll att Panamas Noriega langar knark och är diktator, han är ju mot George Bush. URK, vad jag ogillar de kompromisser jag själv gjort.

Och Sd… Ni vet att Sd har ju en del konstiga typer i sina led. När man pratar med aktiva inom Sd hör man ofta at ”det spelar väl ingen roll vad de gjort eller om de är lite konstiga, det är SAKEN som är viktigast, att vi bygger det nya Sverige”…

Nej, tyvärr… Jag anser att det inte är oviktigt HUR man bygger upp en antirasistisk rörelse. Jag bjuder gärna in alla, men INTE de som är mot demokrati eller förespråkar våld, där går en gräns, eller de som inte tar avstånd från det. Dr går min gräns. Och jag kompromissar inte mer om detta. Det har jag gjort förr, tvinga mig inte att göra det igen!

När arbetarrörelsen på ett lyckat sätt slogs mot nazismen i Sverige på 30-talet var man noga att undvika våld som metod, man distansierade sig från grupper och personer inom vänstern som ville använda våld och man vägrade förbjuda nazistpartierna. Demokratin var viktig, som de såg det! SÅ bygger man en antirasistisk rörelse!

Jag har ägnat delar av dagen åt att försöka få veta om Wåg tar avstånd från Afa, Afa:s metoder och från att man använder våld som metod mot rasister, eller icke demokratiska metoder. Wåg svarar med att prisa Afa. Till slut skrev han att ”allt är våld”…

Jag deltar INTE på samma konferens som Wåg!

16 tankar om “Kasta ut AFA och våldsförepråkarna från den antirasistiska rörelsen!

 1. Ja vi kastar ut de som gjort mest för(i praktiken är den antirasistiska rörelsen) den antirasistiska rörelsen i Sverige de senaste 20 åren från den ”antirasistiska rörelsen”!

 2. Kasta ut liberalerna, några hycklare som aldrig gjort någonting för antirasismen i Sverige, enbart spätt på skillnaderna och segregationen.

 3. Jag tror inte heller att Torbjörn lyckas med sitt uppsåt att nu pest och terrostämpla ett avsomnat AFA.

 4. Hahahaha, alltså en liberal som snackar om den antifascistiska rörelsen i Sverige på 30-talet, herregud. Vi hade 600 svenskar som reste till Spanien med vapen i näven varav 250 aldrig kom hem. Hur många av er liberaler åkte dit? Håll käften tack.

 5. Sicket skitsnack. AFA är en brokig skara, och har därtill bidragit något oerhört till den antirasistiska kampen. Det är helt enkelt inte rimligt att ställa alla som haft samröre med AFA till svars för vad en liten grupp som också delat den anknytningen gjort.

 6. Det är stor komik när extremister som från V och MP babblar om ”antirasim”, det är så skrattretande att man kiknar när Extrema extremistextremister så som AFA nötter öppnar munnen över huvudtaget………….

 7. Problemet med AFA är att de alienerar vanliga ”Svensson” från det antirasistiska arbetet.

  Utan jämförelse i övrigt så är det lite som RAF i Tyskland på 70-talet, de tyckte att de skulle vara ett avantgarde och ”ta kampen” och att folk i allmänhet skulle ”vakna”. Effekten blev bara att folk i allmänhet blev rädda och stödde mer befogenheter för polisen och minskad rättssäkerhet..

  På i princip samma sätt skrämmer AFA bort vanliga människor från manifestationer mot rasismen.

 8. olle w:
  Men han hade antagligen förlorat om inte folk hade gjort motstånd mot honom?
  Eller vad försöker du säga? Nazi-tyskland förlorade ju tillslut, var det tack vare de många skarpa argument som riktades mot honom, eller de många t-34orna?

 9. Men kamma er ffs. Ni ska vara jävligt glada att Sverigedemokraterna åkte på så mycket däng under 90-talet att vi inte sitter i den sits som man t.ex. gör i Italien, där fascisterna utgör en social rörelse. Istället för som här – ett gäng forumtroll.

 10. Om AFA inte har rätt att använda våld mot våldsamma fascister, då antar jag att du inte vill att polisen ska få använda våld för att hantera våldsamma antifascister? Eller våldsamma kriminella gäng? Sluta se saker så jävla svart och vitt, sjukt barnslig logik: dom slå, dom dumma!

  Fascismen är mer än ett ideologiskt problem, folk åker på stryk, folk blir mördade, folk tvingas leva otrygga liv när en fascistisk rörelse tillåts växa. Då uppstår ett behov att försvara sig. Och det är inte en slump att det är liberaler som sitter och ojar sig sen, för det är aldrig ni som blir nerslagna eller mördade av fascister.

  Hur långt ska fascismen tillåtas gå innan det är legitimt att sätta hårt mot hårt? Eller var det fel av republikanerna att ta till vapen mot Franco? Var det fel av partisaner och andra motståndskämpar att döda nazister? Det var ju våldsamt. Det här är frågor du är tvungen att svara på: när är våld legitimt, hur legitimeras det och hur många av ens vänner och kamrater ska man behöva se bli offer för fascistiskt våld innan man har rätten att slå tillbaka för att skydda sig som kollektiv?

 11. En sak Jerlerup: du har INGEN, förstår du, INGEN som helst rätt att avgöra vem som hör hemma i den antirasistiska rörelsen. Vem fan är du egentligen? Jävla tönt, har du storhetsvansinne eller vad är grejen?

  Ursäkta mitt språk, läs mitt sakligare inlägg ovan om du inte pallar ta det här, men du är så sjukt provocerande när du kastar omkring dina moralkakor och snackar om vem som hör hemma i den antirasistiska rörelsen. Gå och gosa med Billström istället din jävla pajas.

 12. ”När arbetarrörelsen på ett lyckat sätt slogs mot nazismen i Sverige på 30-talet var man noga att undvika våld som metod, man distansierade sig från grupper och personer inom vänstern som ville använda våld och man vägrade förbjuda nazistpartierna.”

  Ursäkta, men det där var väl ändå lite väl historierevisionistiskt? Nazisterna på 30-talet åkte ofta på däng. Ofta av SSU:are eller andra inom S och vänstern.

 13. Pingback: ABF och bajset i den antirasistiska grytan | Sverige är inte världens navel!

 14. Pingback: » Sabotage mot den antirasistiska kampen

 15. Pingback: Antirasister och vänsterextremister. Ändamålet helgar inte medlen. | Sverige är inte världens navel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s