Cecilia Malmström ljuger om EU och REVA

Cecilia Malmström borde ställas till svars och sparkas för sina uttalanden om REVA. Hon antyder att REVA inte har något med EU att göra utan bara är strikt svenskt och strikt polisiärt. Ändå är det HON; som i sin egenskap av EU-kommisionär som har hand om migration, illegal och legal, som är högsta ansvariga för REVA. Faktum är att sedan Schengen har EU, och alla regeringar i Europa, KLART sagt att polis ska öka övervakningen och göra s.k. ”inre utlänningskontroll” och ”mobile identification”, dvs söka illegala invandrare överallt.

Detta sker inte bara i Sverige utan i ALLA Europeiska länder samtidigt, vilket Malmström VET. Malmström vet också att anledningen är att EU har beordrat striktare kontroll.

Fixeringen vid att ansvaret för REVA ligger hos svensk polis gör fel är alltså en något EU:s kommisionärer delar med många i den svenska debatten som tror at ansvaret för REVA ligger hos polisen, inte EU och politikerna.

Låt oss se vad som sker i Europa.

 

I Tyskland har det varit en massiv debatt om REVA (fast där kallas det givetvis något annat) de sista åren. Polisen i Tyskland genomför nämligen undersökningar av pass vid järnvägar ganska ofta,  jakten på ”illegala” invandrare. Domstolarna behandlar ännu detta. En del domstolar förklarar att detta är korrekt och förenligt med både Schengen och  lagarna om inre utlänningskontroll (som är samma i Tyskland som här), andra att det är olagligt. Polisen följer EU:s diktat och diktaten från politikerna i Berlin.

I Holland infördes 2005 en REVA-lag som säger att alla måste visa ID för polis, alltså att i praktiken inre ID tvång råder. Polis får fråga efter ID i jakten på ”illegala”.

I Grekland… Ja, är det någon som missat vad den nazianstuckna polisen där gör egentligen. Om inte här är några REVA-anknutna länkar: här, här, här. Polisen i Grekland stannar alltså ofta folk på öppna gatan som ser utländska ut, och har arresterat och MISSHANDLAT turister och affärsmän som sett ”utländska ut”.

I Italien infördes REVA redan under kriget i Kosovo 1998 då inre utlänningskontroll användes av polisen och papperslösa kosovoalbaner aresterades på tunnelbanan. Politiken i Italien har sett likadan ut sedan dess.

I Ungern tar polisen ofta tag i folk som ser ”utländska ut” för att kontrollera deras pass eller ID för att se om de är ”illegala”. Det gör de på öppen gata.

I Storbritannien gör polisen mest raider för att leta illegal arbetskraft på restauranger.

Etc, etc… Så ser det ut i alla länder. Detta är resultatet av en snabb google sökning på ENGELSKA enbart. De massiva debatterna om polismetoderna i Italien, Spanien, Rumänien, Polen, etc syns givetvis bäst om man läser de lokala språken.

Så ser det ut i HELA EU och att det gör så är inte egendomligt eftersom EU sen 90-talet arbetat för att STÄRKA gränskontrollerna och samtidigt införa fri rörlighet inom EU vilket man har antagit FÖRUTSÄTTER en ”inre utlänningskontroll” som är strikt och som utövas av polisen. Dvs att de jagar ”papperslösa” med allt hänsynslösare metoder.

Återigen. Det är INTE svensk polis som beslutat om att polisen i hela EU ska införa REVA samtidigt. Så det vore bra om ilskan för REVA riktades mot POLITIKERNA i ALLA EU-länder som styrt sen 1990-talet, samt EU-byråkraterna själva.

Och Cecilia Malmström ljuger när hon, som är yttersta ansvarige för att alla EU-länder samtidigt gör samma sak (REVA), försöker skjuta skulden på svenska polisen.

PS

Det bör noteras att även USA har en REVA-lag nuförtiden och polisen där gör samma som Sverige och Tyskland. Man letar efter folk som begår mindre brott, tex plankar på tunnelbanorna.

4 tankar om “Cecilia Malmström ljuger om EU och REVA

  1. Och så är det i de flesta länder i världen. När jag bodde i Japan var jag tvungen att alltid ha mitt ”gaikokujin tourokushou” (utlänningsID) på mig. Det hände bara någon gång att jag blev kontrollerad men kränkt kände jag mig aldrig.
    Detta är numera avskaffat eller snarare överfört till en annan myndighet och kopplat till folkbokföringen. Som jag förstår det så handlar det fortfarande om ett sorts ID som är nödvändigt. Fast det kallas inte längre för ”utlänningsID”…

    Att upprätthålla gränskontroll är nödvändigt för en stat som har ambitionen att ha något som liknar välfärd.

  2. Pingback: Bästa Jonas Hassen Khemiri: migration och välfärd går hand i hand | Calandrellas blogg

  3. Och jag vill bara lägga till att Spanien förmodligen också har ett REVA liknande system. Man kollar ofta ID hos folk med utländsk utseende, gör raider vid tunnelbanor och patrullerar oftare i områden där det bor större andel människor med utländsk bakgrund. har bott i Madrid i flera år och ser dagligen personer som stoppas för sitt utseende, själv blir jag aldrig stoppad som en blond kvinna med utländsk bakgrund…så det är helt klart att man går på hudfärg och etnicitet, inget annat.

  4. Pingback: Människor dör på grund av REVA – och vapenexporten | Calandrellas blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s