Cecilia Malmström ljuger om EU och REVA

Posted on mars 11, 2013

4


Cecilia Malmström borde ställas till svars och sparkas för sina uttalanden om REVA. Hon antyder att REVA inte har något med EU att göra utan bara är strikt svenskt och strikt polisiärt. Ändå är det HON; som i sin egenskap av EU-kommisionär som har hand om migration, illegal och legal, som är högsta ansvariga för REVA. Faktum är att sedan Schengen har EU, och alla regeringar i Europa, KLART sagt att polis ska öka övervakningen och göra s.k. ”inre utlänningskontroll” och ”mobile identification”, dvs söka illegala invandrare överallt.

Detta sker inte bara i Sverige utan i ALLA Europeiska länder samtidigt, vilket Malmström VET. Malmström vet också att anledningen är att EU har beordrat striktare kontroll.

Fixeringen vid att ansvaret för REVA ligger hos svensk polis gör fel är alltså en något EU:s kommisionärer delar med många i den svenska debatten som tror at ansvaret för REVA ligger hos polisen, inte EU och politikerna.

Låt oss se vad som sker i Europa.

 

I Tyskland har det varit en massiv debatt om REVA (fast där kallas det givetvis något annat) de sista åren. Polisen i Tyskland genomför nämligen undersökningar av pass vid järnvägar ganska ofta,  jakten på ”illegala” invandrare. Domstolarna behandlar ännu detta. En del domstolar förklarar att detta är korrekt och förenligt med både Schengen och  lagarna om inre utlänningskontroll (som är samma i Tyskland som här), andra att det är olagligt. Polisen följer EU:s diktat och diktaten från politikerna i Berlin.

I Holland infördes 2005 en REVA-lag som säger att alla måste visa ID för polis, alltså att i praktiken inre ID tvång råder. Polis får fråga efter ID i jakten på ”illegala”.

I Grekland… Ja, är det någon som missat vad den nazianstuckna polisen där gör egentligen. Om inte här är några REVA-anknutna länkar: här, här, här. Polisen i Grekland stannar alltså ofta folk på öppna gatan som ser utländska ut, och har arresterat och MISSHANDLAT turister och affärsmän som sett ”utländska ut”.

I Italien infördes REVA redan under kriget i Kosovo 1998 då inre utlänningskontroll användes av polisen och papperslösa kosovoalbaner aresterades på tunnelbanan. Politiken i Italien har sett likadan ut sedan dess.

I Ungern tar polisen ofta tag i folk som ser ”utländska ut” för att kontrollera deras pass eller ID för att se om de är ”illegala”. Det gör de på öppen gata.

I Storbritannien gör polisen mest raider för att leta illegal arbetskraft på restauranger.

Etc, etc… Så ser det ut i alla länder. Detta är resultatet av en snabb google sökning på ENGELSKA enbart. De massiva debatterna om polismetoderna i Italien, Spanien, Rumänien, Polen, etc syns givetvis bäst om man läser de lokala språken.

Så ser det ut i HELA EU och att det gör så är inte egendomligt eftersom EU sen 90-talet arbetat för att STÄRKA gränskontrollerna och samtidigt införa fri rörlighet inom EU vilket man har antagit FÖRUTSÄTTER en ”inre utlänningskontroll” som är strikt och som utövas av polisen. Dvs att de jagar ”papperslösa” med allt hänsynslösare metoder.

Återigen. Det är INTE svensk polis som beslutat om att polisen i hela EU ska införa REVA samtidigt. Så det vore bra om ilskan för REVA riktades mot POLITIKERNA i ALLA EU-länder som styrt sen 1990-talet, samt EU-byråkraterna själva.

Och Cecilia Malmström ljuger när hon, som är yttersta ansvarige för att alla EU-länder samtidigt gör samma sak (REVA), försöker skjuta skulden på svenska polisen.

PS

Det bör noteras att även USA har en REVA-lag nuförtiden och polisen där gör samma som Sverige och Tyskland. Man letar efter folk som begår mindre brott, tex plankar på tunnelbanorna.

Advertisements
Posted in: Uncategorized