Nazipolitik mot äldre i Sverige

I helgen kunde vi läsa att Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket vägrar ge äldre manliga pensionärer medicin mot prostata cancer som gör att de kan överleva lite längre. Motiveringen är en som bara kan jämföras med nazisters motivering. ”De svaga kostar för mycket så låt oss mörda dem”.

”För den här åldersgruppen av patienter tillkommer indirekta kostnader eftersom produktion minus konsumtion resulterar i ett underskott. Förlängd överlevnad för den här åldersgruppen ger därmed upphov till ökade samhällskostnader”.

Hur demokratiska politikerna bakom detta beslutet än må kalla sig, är detta ändå nazipolitkik.

Annonser

One thought on “Nazipolitik mot äldre i Sverige

  1. Visst är det hemskt. Men är det inte märkligt att det aldrig talas om en ”generös äldrepolitik” eller ”allas lika värde” när det handlar om landets pensionärer? Däremot talas det ständigt om att vi ska ha en ”generös integrationspolitik” och stundtals tycker en del riksdagspartier att den ska vara helt fri. Med ”fri” menas utan övre gräns och precis som med ”fri sjukvård” landar kostnaden på skattebetalarna.

    Det här är ett obligatoriskt steg i avvecklingen av välfärdsstaten och det görs under en flagga av ”godhet” när libertarianer och konservativa som inte vill ha någon välfärd förenas med godtrogna vänsteranhängare.

    Det sägs att vi inte får ställa ”grupp mot grupp”, men det tvingas politiker göra varje dag av det enkla skälet att pengapåsen är begränsad. Det 100% rättvisa systemet kan bara uppnås ifall var och en betalar sina egna kostnader och då är vi tillbaka till 1800-talet. Vi kan inte påverka behoven som finns i Sverige idag, men vi kan styra om vår integrationspolitik.

    Självklart ska vi ta emot de som har flyktingskäl, men i övrigt borde vi satsa på att hjälpa på plats och i närområdet. Då skulle vi kunna rädda och stödja betydligt många fler människor i nöd än vad vi gör idag för en bråkdel av kostnaden. I Sveriges riksdag finns det dock bara ett parti som stödjer en human flyktingpolitik och det är Sverigedemokraterna. Det finns inget gott i att stödja en ”generös” politik som bara hjälper ett fåtal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s