EU:s porrförbud hotar den svenska lagstiftningen mot våldtäkter

Posted on mars 7, 2013

6


I EU kommer det att röstas om ett förbud mot porr nästa vecka. Ett förslag som om det går igenom betyder att EU förklarar att kvinnors frivilliga åsikter är nåt man ska skita i. Principen att ett ja är ett ja och nej nej om en kvinna uttalar sig vill de kasta i papperskorgen. Nåt mer kvinnofientligt än detta har jag aldrig sett!

Det läser vi på Rick Falkvinges hemsida idag och hos Christian Engström.

Lägg märke till att rapporten bakom omröstningen är tänkt att bekämpa stereotypa könsroller. Men den antar att det är MÄN som vill se KVINNOR nakna, och att kvinnor är ”offer” för porr. Det antas alltså att kvinnor på något sätt njuter mindre av att se bilder på nakna män, eller andra kvinnor. En djupt fördomsfull syn på kvinnan som antyder att kvinnan är en mindre sexuell varelse.

Dessutom är det intressant att rapporten jämställer tvång med frivillighet. Sexturism och att delta FRIVILLIGT i porr jämställs. Diskriminering och tvång mot barn anses jämställt med porr.

19. Calls on the Member States to establish independent regulation bodies with the aim of controlling the media and advertising industry and a mandate to impose effective sanctions on companies and individuals promoting the sexualisation of girls;

20. Calls on the Commission to assist Member States in combating the sexualisation of girls not only by compiling the necessary data, promoting good practices and organising information campaigns, but also by providing financial support for measures taken in the Member States, in particular for women’s organisations fighting against sexualisation and violence against women and girls;

”Sexualisering” av kvinnor anses jämställt med våld mot kvinnor.

Men vad gör man om någon kvinna VILL vara sexualiserad, gentemot sin älskare eller kanske tänder på att visa upp sig naken?

Då jämställs denna FRIVILLIGA SEXUALISERING med tvång.

Den svenska lagstiftningen mot våldtäkt, hela debatten mot samtyckeslagen är med andra ord hotad. Debatten om samtyckes lagen går ut på att sätta FRIVILLIGHETEN främst. Samtycket. Ett ja är ett ja och ett nej är ett nej.

EU går emot detta och säger att man kan strunta i samtycket. EU vill ha makt att förklara att ett ja inte alls behöver betyda ja. Det hotar vårt synsätt på kvinnors och mäns rättigheter.

Frivillighet är inte samma sak som tvång. När ska moralpoliserna lära sig detta?

Stoppa EU:s vansinniga porrförbud innan det är för sent. Efteråt kan du bli straffad för att skicka en nakenbild på dig till din älskare eller älskarinna.

Advertisements
Posted in: Uncategorized