Gör inte näthatet till en könsfråga

Posted on februari 11, 2013

7


Nu när vi ÄNTLIGEN håller på att bli av med sekler av sneda könsmönster där kvinnorna tog hand om hem och barn och män politiken och ekonomin… Nu när vi ÄNTLIGEN börjat uppmärksamma den situation så många kvinnor haft under seklerna med misshandel och förtryck, och den galna situationen att män så ofta nekats och nekat sig själva en roll i barnuppfostran. Nu när ÄNTLIGEN vi börjar se till MÄNNISKAN inte till könet. Nu när vi änrligen håller på att skrota tanken om mannen som ”familjeöverhuvud” (gud, vad jag hatar det ordet).

Då vill en del hålla fast vid könsorättvisor…

Snälla, snälla, snälla ni, gör inte näthatsdiskussionen till en könsfråga. JA, det kan kanske vara en majoritet män som syns och hörs mest i näthatet men det näthatet drabbar män också. Och det finns kvinnor som näthatar lika mycket som de män som näthatar.

Synliggör gärna de vidrigheter som manliga näthatare skriver till kvinnor, det är bra. Det engagerar jag mig i också. Men för guds skull, synliggör inte näthatet mot ett kön genom att osynliggöra det mot ett annat kön.

Näthat drabbar MÄNNISKOR, inte kvinnor och inte män, och näthatare är KVINNOR OCH MÄN; inte bara män.

PS

Är sexualiserat näthat värre än näthat som antyder våld eller som antyder att nån är dum i huvudet? Knappast. 

Om man tittar på Avpixlats debattsidor (det har jag gjort) så ser man att hat om att nån är dum i huvudet eller borde utsättas för våld drabbar båda könen lika. Hat med antydningar att nån är homosexuell, pedofil eller sexuellt pervers drabbar oftast männen. Hat som handlar om att våldta drabbar oftast (men inte alltid) kvinnorna. Hat som handlar om att skära av könsdelar drabbar oftast (men inte alltid) männen. Hat som går ut på att nån fått för lite kuk drabbar kvinnor, medan hat som antyder sexuell impotens drabbar män.

Advertisements
Posted in: Uncategorized