Några ord om Socialdemokraternas uttalande om Hamas och Israel

Jag läser att Socialdemokraterna uttalat sig om att de menar att Israel måste respektera valresultatet från 2006 och inleda förhandlingar med Hamas. Detta uttalande kom någon dag efter att Pierre Schori uttalat sig i SVT-debatt och lyckats förminska hotet med antisemitismen med att palestinska politiker alltid gör sånt, och det betyder inget. (Vilken rasism!)

Vad ska man göra åt eländet.

Först. SKILJ mellan Palestina och Israel frågan och frågan om Hamas. Fall inte i den fälla som gillras av Israeliska hökar, av Hamas självt, Iran och andra aktörer. Israel och palestinafrågan är en sak, Hamas en annan. Kritisera gärna blockad, bombningar, dödande av civila, bosättningar och allt annat. Men inse att en grupp som anser att alla judar måste utrotas, en grupp som vägrar erkänna Israel som stat, en grupp som skickat mängder av självmordsbombare och raketer över gränsen, är ingen man förhandlar med, någonsin. Man isolerar dem.

Det går bra att kritisera Israels regering för den vanvettiga politiken att döda de civila som Hamas håller som levande sköldar. Så beter sig inte en civiliserad nation. Men glöm inte ATT någon håller dem som levande sköldar! Någon skjuter raketer mot Tel Aviv från bostadsområden i Gaza…

Det är givetvis ett dilemma att de valts i ”fria val”. Men det dilemmat med grupper som vill utrota alla judar och som väljs i fria val har vi varit med om förr, eller hur?

Sen, återanvänd arbetarrörelsens olika förslag från 30-talet för hur man stoppar nazismen. Dilemmat känner vi igen. Delar av arbetarrörelsen på 30-talet ansåg att nazisterna i Tyskland skulle bemötas med nolltolerans. Förslagen var många. En del föreslog bojkott, andra blockad och åter andra sa att Tyskland borde kastas ur Nationernas Förbund.

Det är fullt legitima lösningar på frågan hur man hanterar något sådant som Hamas.

Det är ett demokratiskt dilemma vad man ska göra då någon extrem grupp som vill utrota andra grupper vinner makten i ett land. Det enda vi vet från historien är att man inte kompromissar med sådana grupper. Nolltolerans!

Men om en sådan grupp visar en vilja att ändra politik, och ångra vad de gjort kan man förhandla med dem. Som PLO runt 1993 eller som med PKK i Turkiet idag. Visar Hamas någon sådan vilja?

Nu kan man inte jämföra Sydafrikas ledarskap med Hamas, Hamas är mycket galnare. Men Socialdemokraterna borde kika lite närmare på bojkotten och blockaden mot Sydafrika. Den var legitim. Och jag vet inte vad S skulle säga nu, men hade jag levt 1933 hade jag sagt: ”BOJKOTTA OCH BLOCKERA NAZITYSKLAND”.

Det tredje är frågan om demokratiska val. Det ska påpekas att S själva skriver detta i sin pressrelease:

Hamas tog över makten i Gaza med våld 2007. Hamas styre är brutalt och de mänskliga rättigheterna kränks mer och mer.. Trots detta anser Socialdemokraterna självklart att fria och rättvisa val ska respekteras, och de partier som vinner folkets förtroende ska kunna ingå i en regering

Sen när blev ”ta makten med våld” demokratiskt?

Det påstås att Hamas har demokratisk legitimitet. Det har de INTE. Valet har blivit inställt, så egentligen saknar både Fatah och Hamas all legitimitet.

Sen har vi frågan om konsekvens. Det är inkonsekvent att särbehandla Israel negativt. Att klaga på det israel gör och blunda för hur grannländerna är är INTE acceptabelt. Jag har sett debatter om Israels sk. rasism, om Israels giftemålsregler, om Israels demokratiska problem och behandling av minoriteter där debattörerna ”glömt” att det är sju resor värre i grannländerna som de aldrig klagar på.  (Givetvis är inte heller Israel utan problem. Att gnälla på grannländer och glömma bort den egna politiken är inte vidare snyggt!)

På 30-talet var det många som ansåg att Tyskland och nazisterna var samma sak. En del ansåg att man inte kunde bojkotta nazisterna, för det skulle skada Tyskland. Andra sa att man måste stödja nazisterna eftersom de var de legitima härskarna i Tyskland just då. Det misstaget får vi inte göra om.

Och om det där med Israel och Hamas. Jag hatar det som den brittiska kolonialismen stod för och Churchill har jag inte mycket till övers för. Men jag hade aldrig tvekat en sekund att stödja Churchill mot Hitler, och britterna mot nazityskland. Blanda inte in andra saker i det. Vad Churchill gjorde mot afrikanerna och indierna hade inget med Churchils strid mot det enormt större hotet, Tyskland, att göra.

Det låter ofta som om jag tar ställning mellan Israel och Palestina. Det låter så för att de flesta drar likhetstecken mellan Hamas och palestina. Jag tar INTE ställning i en konflikt som är en så pass idiotisk och komplicerad soppa av hat och galen politik. Jag kan ge MÅNGA exempel på hur galet parterna handlat. Men mellan Israel och Hamas har jag tagit ställning. Där stöder jag utan en sekunds tvekan Israel och Israels försvar (IDF). Och mellan Israel och antisemitismen har jag också tagit ställning MOT antisemitsmen.

Man normaliserar inte relationen med något sådant som Hamas, lika lite som man normaliserar relationen med något sådant som Gyllene Gryningen i Grekland. Men man bekämpar inte heller något sådant som Hamas så att civila  palestinier hotas till liv och lem.

Och… Det finns inget naziparti i Europa som öppet medger att de vill utrota alla judar. Hamas har det i sitt partiprogram, paragraf sju. Det går längre i sin retorik än till och med nazipartier i Europa.

Annonser

6 thoughts on “Några ord om Socialdemokraternas uttalande om Hamas och Israel

 1. Dina avslöjanden av antisemitismen är berömvärda och , dock frågan är om det förändrar något.
  Eftersom Judarna var helt konstituerade som nation, när de flydde undan Titus förintelse
  till Europa för 2000 år sedan , medan dagens nationer bestod av små lokala stammar, är Judarna som nation- de äldsta Europeerna.
  Europas historia består av oavbrutna makabra blodiga krig, oerhörda massmord,grymheter, total hänsynslöshet och utdrivningar av de SVAGARE.
  Orsaken till denna bestialiska historia är som SD med stolthet understryker, den blodiga NEDÄRVDA ESSENSEN hos Europeerna vilka 1000 år efter Judarnas ankomst började få antydan till intellekt, konstituera nationer och sedermera drevs av sin makabra mordiska INRE ESSENS till att förslava, mörda och utplåna både grannfolk och folk på andra kontinent. ‘
  En uppskattning av antalet mordoffer för Europeiska NEDÄRVDA ESSENSEN under denna tid uppgår till 700-800 milioner.-minst.
  Judarna som p.g.a. tuseårig bildningstradition var icke agressiva, resonerande och obeväpnade samt fanns tillhanda utgjorde perfekt måltavla för den djuriska NEDÄRVDA ESSENSEN och blev därför utdrivna, ihjälhackade, ihjälbrända, gasade skjutna och dränkta samt förintade i miljontals under denna tid av förfädrar till Europeer som befolkar Europa idag -med genetiskt ärvda makabra NEDÄRVDA ESSENS..
  Därför är det givet för varje Jude att han omges av genetiska antisemiter, som ingen resonemang biter på.- Europeernas antisemitism är en bevisat under 2000 år mordisk instinkt-lika stark som en drift.
  Därav tiotusentals antisemitiska kommentarer till tidningartiklar och bloggar från samtliga partisympatisörer fr, extrem vänster till extrem höger- alla förenas av enorm judehat-generna talar.

  P.S. Det var en de-javu upplevelse ,att se hur sveriges mest representativa figurer-riksdagsledamöter för Sverigedumekraterna med vokabulär bestående endast av grova könssvordomar,drivna av den ädla ariska NEDÄRVDA ESSENSEN, som ger självklar juridisk och moralisk rätt att straffritt mörda och förinta obeväpnade SVAGA offer, stal tunga stålrör på byggarpetsplats och marscherade för att slå ihjäl en obeväpnad lallande sjuk man, och obeväpnad liten tunn ung flicka.
  Det är precis likadant baltiska nazister utrustade med järbalkar och järnspett slog ihjäl 200 000 obeväpnade Judar på gatorna i de baltiska städerna.
  De drevs av samma makabra, blodiga ariskt-folkliga NEDÄRVDA ESSENS som hos SD som just därför tveklöst bli största och mest omtyckta parti senast vid valet 2018 och kommer att styra sverige

 2. Hamas är ett rätt vidrigt gäng, ja.

  Check.

  Det kommer aldrig gå att bomba bort dem, med mindre än att man är beredd att acceptera enorma civila förluster. Även om Israel skulle asfaltera över både Gaza och Västbanken, skulle i så fall Hamas överleva och växa utanför landets gränser.

  Och medan konflikten fortsätter på det här sättet kommer hatet Hamas lever på att fortsätta växa, och fler människor kommer att se Hamas som det enda sättet att slå tillbaka.

  … Men Lieberman och Netanyahu kommer för all del att göra sina väljare glada, och kanske vinna över ett par till. Hamas kommer att ha ännu fler förbannade unga palestinier som vill gå med när krigsdammet lägger sig.

  Så vad göra?

  Svenskarna kan för all del fortsätta välja sidor i konflikten och kasta ‘antisemit’ respektive ‘arabhatare’ på varandra. Vi kan fortsätta uppröras mer över vad en framtida värdinna för VM i mellanstadiedisco säger än över vad vår egen regering sysslar med.

  Jag står över.

  Idiotkonflikt.

 3. Ganska intressant. Men väx upp, ta bort känslorna! ”Israel ”bildades i Palestina med våld! Palestinierna kördes bort och när arabvärlden gick in började ett fruktansvärt krig. Nu finns Israel där de facto, Israel är den starkare parten, Israel har hela fredsprocessen i sin hand. Israel har makt över liv och död i regionen. Ja, Hamas skjuter 1000-tals raketer in över områden, mestadels föredetta palestinska, men också israeliska områden, men använd hjärnan, VEM skall ta det första steget? Israel, eller Hamas? Man kan, som du de det genom känslor, eller ett retionellt, det känslomässiga – koncentrationsläger för palestinier, eller det rationella, en tvåstatslösning/federation. Israel måste backa med stöd av oss alla och Palestina måste få finnas med stöd av oss alla! Hur svårt kan det vara? Det är svårt bara om man vill och låter det vara! Det är ytterligare en konflikt i ”stormaktskonflikterna”, tänt större än så, bägge har existensberättigande och bägge bör få stöd av oss alla. Djävla rasism och stater. BÄGGE HAR EXISTENBERÄTTIGANDE!!!!

 4. Kan man kommentera era artiklar på Motargument? Där hävdar du att muslimer jämförs med kackerlackor på Avpixlat. Jag sökte igenom men jag hittade bara inlägg om att SD och Åkesson liknats vid kackerlackor. Var hittade du det du påstår?

 5. Jag håller med dig Jerlerup. Det är fakta att Hamas använder de civila som sköldar, med eller utan deras tillåtelse låter jag vara osagt dock. Vill dock bara återigen påpeka att palestinaproblemet och hatet mellan araberna och judarna inte uppstod med israels bildande som jag ser det. Den blossade upp högre på hatskalan i och med massinvandringen av judar till det osmanska ”landskapet” palestina. Det är inte så att det blodiga våldet mellan grupperna började med israels bildande, undrar varför denna uppfattning om att israels bildande skulle vara grundproblemet aldrig ifrågasätts i debatten?

  Judarna tog inte det som kallas ”palestina” med våld, de flyttade in och köpte upp mark lagligt och flyttade in i så stor mängd såpass att de främlingsfientliga krafterna i ”palestina” började använda våld.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s