Brev till Gina Dirawi (och alla andra med fördomar om sionister)

Gina Dirawi, du har gjort det igen. Det blev en massa debatt om dig förra året då du jämförde Israel och sionisterna med nazisterna och påstod att Israel ”förintar” palestinier. Nu har du postat en bild på förintelseförnekaren Lasse Wilhelmssons bok om sionismen på sin blogg som du tydligen läser just nu

Lite koll på världen får man faktiskt begära att folk har, Gina, det gäller även för dig. Eftersom du är muslim får jag dra en liknelse som du kanske förstår. Det finns författare och debattörer som anser att Mecka bör bombas och att alla muslimer är galna nazister. Vad hade du ansett om en programledare gått ut på sin blogg och hållit en bok i handen av någon av dessa kända muslimhatare? Det du gjort är nu exakt samma sak!

Jag känner folk som känner dig så jag har fått berättat för mig att du inte är antisemit, du bara ogillar sionister och Israel väldigt, väldigt mycket. Du anser säkert själv att du inte är antisemit alls. Du kommer att få höra många som säger att du är det de närmaste dagarna. Om man publicerar en bild på sig med Lasse Wilhelmssons bok, ett år efter att man sagt att Israel är nazister, så får man faktiskt skylla sig själv.

Du har ett stort problem som du delar med stora delar av vänstern och med många med palestinska sympatier. Det är att du drar alla sionister över en kam och att du klumpar ihop allt som är ”israel” till en oformlig klump som du hatar. Du är kritisk till Israels bombningar i Gaza. Att dra alla sionister över en kam är ganska korkat eftersom du då bland annat drar sionisterna som är kritiska till Israels bombningar över en kam också. Alla sionister tänker inte på samma sätt. Att påstå det är att visa total okunnighet.

Dessutom stinker det antisemitism…

Det är inte ok att dra sionister över en kam och demonisera dem. Efter andra världskriget började gamla antisemiter, som varit med om HItlers judeutrotningar, ändra sin polemik mot judarna. De maskerade det. Samma personer som tidigare gnällt över judarna började nu gnälla över sionister istället.  Att dra sionister över en kam och börja prata om sionistiska världskonspirationer blev det nya sättet att smutskasta judar.

Och du vet det själv. Du har säkert reagerat över Eurabia myten. Dvs då någon muslimhatare påstår att muslimer konspirerar för att erövra Europa. En del muslimhatare brukar säga att ”islamister håller på att ta över europa, att Obama i Washington är islamist och att alla moskeer och invandrare ”från Mellanöstern” de ”sprider islamism”. Att kasta ordet islamism på alla muslimer har blivit en del av muslimhatet.

Det funkar inte annorlunda när man gnäller på sionistiska världskonspirationer eller säger att sionismen är som nazismen.

Så grattis Gina! Du beter dig exakt som muslimhatare som säger sig ”gilla” böcker om att bomba Mecka, och som säger att ”islamism/islam är nazism och alla invandrare från Mellanöstern är islamister” gör. Fast du har riktat dig mot judarna.

Det är helt enkelt inte ok att idiotgnälla på alla sionister, lika lite som det är ok att idiotgnälla över alla muslimer (som man gör när man demoniserar islam genom att påstå att alla muslimer är islamister).

Så vad råder jag dig till? Den gamle antisemiten Mohammed Omar som nyligen sa sig ta avstånd från antismeitismen gav jag rådet att turnera i landets moskeer med informationskampanj mot förintelsen och hatet mot judar och sionister, om han ville bli tagen på allvar igen. Det du har gjort är inte lika illa, men något i den riktningen vore inte fel!

Annonser

21 thoughts on “Brev till Gina Dirawi (och alla andra med fördomar om sionister)

 1. Sveriges älskling Gina Dirawi är en katastrof. Bara i Sverige får sådana ignoranter fortsätta göra kariär.

 2. Nu är väl alla vänsterpartister och andra flummare och haschrökare uppe och försvarar denna obildade antisemit – Gina Dirawi. Quo Vadis Suecia?

 3. Antisemitism är INTE ok! Välkommen till världen Sverige, så här fungerar det. Muslimer är rasister de med, liksom en rad andra olika folkgrupper. Rasism förekommer inte bara från ett håll, dvs de ”vita”, men det tror man i Svedala. Såväl judar, muslimer, svarta som en rad andra har fördomar mot andra. Även mot europeer.

 4. Har du läst Wilhelmssons bok, Torbjörn? Den är faktiskt rätt så okontroversiell i sitt innehåll och lever inte alls upp till det hiskeliga rykte som Wilhelmsson kommit att få i vissa kretsar.

  http://www.juancole.com/ är en bedömare av den konkreta sionistiska politiken som landar i ungefär samma slutsatser på tämligen utförliga grunder.

  Det är billigt att hacka på Dirawi med begreppet antisemitism, antagligen också kontraproduktivt.

  Vad avser Mohamed Omar så ägnar han sig ju sedan år tillbaka åt att ge sig på salafister och andra våldsamma och hatiska grupper under islams paraply. Vi som har funnits med i hans bekantskap under den påstått antisemitiska exkursion han gav sig ut på delar heller inte uppfattningen att han själv skulle varit antisemitiskt lagd, med det inte sagt att han inte torgförde en och annan antisemitiskt präglad ståndpunkt och liknande material. Någon kappvändning har det alltså egentligen inte varit.

 5. Hon har i en publicerad papperstidning svarat att hon har sin perofit Mohammed som förebild nr.1. I grund och botten är hon en ung oerfaren flicka vars uppväxt har infekterats av pappans gamla världsbild. Med andra ord är hon bara en papegoja/megafon där hon tror sig att hennes värderingar är självskapta och inte ärvda. Känslan som hon känner för sitt moderland ”Det islamska riket” är ungefär såsom ministerdråparen Mijajlo Mijajlovic kände för sitt sönderbombade mormorsland. Hon är härlig och vild på ett oskuldsfull sätt men å andra sidan finns det många ersättare för alla program. Hon är inte unik på det sättet.

  Det är inte heller fel att lära sig mer om motståndarens böcker. Den fria tanken skall vara fri på ett filosofiskt sätt. Det hon säger skrivs inte ner i sten. Utan den är allmänna förutfattade tankar som finns runtomkring oss.

  Det finns många unga muslimer av andra generationen som kanske har mindrevärdeskomplex och det är här Gina Dirawa kommer in i bilden. Hon ska stärka invandrarnas självförtroende. SVT arbetar med utgångspunkten -mångfald-.

  Förresten så ljög hon i en TV-intervju om vad hennes namn ”Gina” betyder, i koranisk-språk så betyder det -paradiset-. Alltså ett bibliskt/koraniskt namn. Men hon påstådde att hon inte visste vad hennes namn betyder.

 6. Jerlerup…Exakt vad i boker av Wilhelmsson är det som är antisemitiskt? Står det t ex i boken att Israel ska bombas och att alla judar är galna nazister? Förklara dig gärna..

 7. Om man är ateist då? Skall man bry sig om sånt här? Eller skall jag uppfatta detta område som lika tabu och infekterat som att nämna ”the n-word”?. Du som bloggade det inlägg som jag nu kommenterar, du skrev inte speciellt tydligt vad du egentligen ville ha fram. Skrev du i affekt eller? Kan du inte förklara dig mer specifikt så vi vanliga dödliga förstår? (och vi alla dör väl – förr eller senare – oavsett om vi är muslimer, judar palestinier, araber, israeler, antisemiter, sionister eller ”gud vet vad”, svenskar också).

  Att läsa på innan man (o)medvetet tar ställning är ju aldrig fel, det kan man ”pungslå” Gina med. Hon är ju knappast en icke-kändis numera än hemma i ”youtube”-kammaren där hon var självironisk och ung.

  Så länge jag har levt har det varit ”krig” där nere i den region där israeler och palestinier bor, och enligt min tes gäller ”det är inte ens fel att två träter”. Det handlar väl att ingendera är speciiellt förnuftig, hatare eller ej. Tack för mig,och hej! (ja, det rimmar på slutet..)

 8. Norman Finkelstein är jude och håller föredrag världen över om den djävulska sionismen som ni i sionistiska media hyllar,

 9. Ping: Brev till Gina Dirawi (och alla andra med fördomar om sionis… « Samlade saker

 10. ”Dessutom stinker det antisemitism…”

  Nej det stinker ingen antisemitism att hata staten israel. Det är är bara ett sätt för et högerspöken att tysta debatten. Det finns många judar som håller den ståndpunkten. När tillräckligt många judar, tiotals tusen, håller den ståndpunkten blir det svårt att dra högerns antisemitkort? Det går med andra ord inte att förklara verklighen på det sättet. Förstår du eller envisas du

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s