Aftonbladet! Lär av interasistmen.se, låt Sd prata till punkt!

Aftonbladets Martin Aagård  skriver idag att det var fel av Dagens Nyheter att publicera debattartikeln med Jimmie Åkesson.

Sverigedemokraternas antiinvandringspolitik forstätter att baseras på lögner och halvsanningar. Skillnaden är att de numera gladeligen publiceras på DN Debatt.

Jag tar mig för pannan. Har Aftonbladet inte lärt sig något av det som skett kring Sverigedemokraterna de sista åren. tror fortfarande tidningen att man kan stoppa Sd genom att ”gilla olika” utan att berätta VARFÖR man bör ”gilla olika”?

Censur stoppar inte Sd.

Jag har själv pratat om detta med flera ledande sverigedemokrater som bekräftat för mig att de inför förra valet hade två scenarion som skulle föra dem mot makten. Det bästa vore att de fick fritt och oemotsagt sprida sin propaganda. Det NÄST bästa alternativet inför 2010 var att de skulle bli censurerade. Censur och negativ särbehandling skulle föra dem in i riksdagen.

Så blev det också.

Sd:s ideer och argument var nästan helt oemotsagda 2010. Många var mot Sd i valkampanjen men få avslöjade myterna och argumenten. Man skulle tysta Sd, inte klä av dem på bara skinnet och avslöja dem när de står där i all sin nakenhet. Därför förblev argumenten obemötta. Det var inte bra!

Har inte media lärt sig något av sajten interasistmen.se? De gör tvärtemot det som AB föreslår. Interasistmen.se låter sverigedemokraterna prata till punkt. Och till och med mer än så. Då kommer all rasism, alla logiska felslut och alla helgalna tolkningar av fakta fram. Och de är mååååååånga!

Och det är exakt det som måste komma fram för att vi ska stoppa Sd 2014. Många svenskar är negativa till invandringen men få av de som är negativa till invandringen vill lägga sin röst på ett helgalet pellejöns-parti som inte kan något om Sverige eller världen.

Varför tror ni Ny Demokrati åkte ur riksdagen? För att folk blev mindre invandringskritiska? Nej! För att folk fick nog av faktavurporna hos clowner som Bert Karlsson. Ja!

Aagård: Var inte deprimerad att Åkesson nu skrivit i DN. Det är något du ska fira med att korka upp en flaska riktigt gott och dyrt vin! Se vad som skedde nu när Åkesson talade till punkt!

 • Som du själv skriver visade det sig att Åkessons kunskaper om somaliers utbildningsnivå ligger på Bert Karlsson och Ny Demokrati-nivå. ”Enligt SCB har 85 procent av somaliska invandrare för- eller eftergymnasial utbildning.”
 • Åkesson ljög eller var grovt okunnig om CSN-miljarderna. ”Under de tre senaste åren har CSN efterskänkt totalt 82 miljoner. Men den takten skulle det ta nio (9) mandatperioder innan CSN lyckats efterskänka en hel miljard.”
 • Åkesson visar sig totalt okunnig om skillnaden mellan asylinvandrare och asylsökande. Dessutom klumpar han ihop all anhöriginvandring till ett och antar att det har med asyl att göra. Det nämnde du också, det har jag och Motargument.se skrivit om på Newsmill. ”Verket räknar med att antalet asyl- och anhöriginvandrare nästa år kan bli 45.000. Det skulle i så fall totalt för åren 2012–13 bli c:a 65.000 asyl- och anhöriginvandrare.Alltså: c:a 65.000 och inte 200.000!”

Så tänk tvärtom. Ropa inte på censur. Låt Sd:s företrädare prata till punkt och låt dem gärna svara på följdfrågor och bre ut sig fritt. Då kommer rasismen fram och de logiska tankevurporna som gör att partiet avslöjas. Det som många ser som ett seriöst alternativ kan då avslöjas som en clownaktigare, och mer rasistisk, variant av Ny Demokrati.

Och tro mig. Folk lägger inte sin röst på ännu en Bert Karlsson!

Istället för att gnälla på DN skulle jag, om jag var du, titta på Sd:s skuggbudget. De har nämligen pratat till punkt i den budgeten. Det har inte AB skrivit om. Tex kan man skriva om att riksdagens utredningstjänst underkänner hela Sd.s tänkande och budgeten.

Eller så kan ni haka på det som jag, och Motargument, skriver om Sd:s målsättning att få ner anhörig- och asylinvandringen till 10% av idag. Det sker ca 18000 giftemål per år mellan svenskar och folk i icke EES-anslutna länder. Då asyl- och anhöriginvandringen var 44000 2011 kan man själv ana vad det skulle innebära om det drogs ner till 4400. Hur många giftemål skulle då tillåtas?

Sd:s skuggbudget är intressant. Den avslöjar att Sd är grovt rasistiska, och vill förbjuda giftemål mellan svenskar och icke EES-medborgare. Den visar också att Sd inte vet ett smack om deras paradämne: invandringen.

Martin Aagård. Kan du vara snäll att sluta ropa på censur. Censur är den lates metod att slippa tänka. Lite som strutsen som sticker huvudet i sanden för att slippa göra nåt åt problemen. Du är skribent på en stor dagstidning. Öppna Sd:s skuggbudget och hjälp oss i Motargument.se och interasistmen att slå håll på lögnerna och bluffmakeriet istället!

När folk ser att jimmie Åkessons Sd är en oseriösare, mer okunnig och clownaktigare variant av John Bouvins eller Bert Carlssons Ny Demokrati, faller deras stöd!

9 tankar om “Aftonbladet! Lär av interasistmen.se, låt Sd prata till punkt!

 1. Jerlerup och Aftonbladet bör ha bättre koll på statistik:
  – SvD 5 november 2012 kl Lättare för somalier få jobb i USA
  ”70 procent av somalierna i Sverige har bara förgymnasial eller okänd utbildning.”
  – Och du själv Torbjörn kan vara så snäll och jämföra antal familjeåterförening ärende i Sverige och i Frankrike.

 2. Jerlerup, det verkar som du har helt snöat in på SD, du känns fanatisk. Liksom Expo, som sover, äter och drömmer SD numera. Bara en tanke, omtanke.

 3. C: Det är väl inte konstigt att man snöar in på SD, det är ett parti som utmärker sig genom att inte vara likt något annat parti i riksdagen. Varför behöva tänka om??
  W: Varför skulle Svenska Dagbladet ha större koll än Statistiska centralbyrån?
  M: Seriös?

  Fortsätt skriva Torbjörn!

 4. Förstår inte riktigt det här, siffrorna för kommande flykting- och anhöriginvandring är tagna från migrationsverket, att en majoritet av somalierna är analfabeter finns det många undersökningar på och CSN-lånen hämtade Åkesson från regeringsbudgeten. Där du har en poäng är nog siffran för det senare där en stor andel återbetalas.

 5. Förstår inte varför skrivkunskaper och utbildningar på människor är så viktiga. Har människovärdet med IQ att göra? Ska vi sortera människor i två köer där en av köerna enbart består av människor som inte kan läsa? Vi känner väl igen detta från historien?

 6. Fredrik, det handlar om Sveriges mottagningskapacitet och begränsade ekonomiska resurser. Invandring av fattiga från tredje världen är en enorm kostnad för samhället. Exempelvis kommer en majoritet av de vuxna somalierna leva på bidrag för resten av livet – att ge sken av något annat är hyckleri. Därför måste vi hela tiden väga den humanistiska nyttan mot hur mycket det kostar, precis på samma sätt som vi gör för biståndsbudgeten. Vi har ändliga resurser eller hur? När det gäller mottagning av humanitära flyktingar ska vi i första hand ta emot de som är mest nödställda. Men detta ska som sagt vägas mot kapacitet och kostnader. Många länder sätter ett tak på hur många flyktingar som kan tas emot varje år men det är nog bättre att sätta ett kostnadstak liknande biståndet. Om det uppstår en kris som i Syrien kan man ju tillfälligt höja taket.

  Texten ovan är i princip ett luftslott som andas desperation och en närmast religiös övertygelse om den nuvarande invandringspolitikens rätta inriktning. Sanningen är ju att Sverige är ett skräckexempel när det kommer till invandrings- och integrationspolitik. Det finns inget utvecklad land som misslyckats så kapitalt med att få ut invandrarna i samhället. Det Jerlerup kallar orealistiskt och rasistiskt är i grova drag redan implementerat i övriga utvecklade världen. Faktiskt har många länder en betydligt stramare invandringspolitik än vad Sverigedemokraterna förespråkar. Att sätta tak för den humanitära invandringen och fokusera den övriga invandringen på självförsörjning är inte rasism – det är en ekonomisk nödvändighet för att inte slå sönder det rikare landets ekonomi och sammanhållning. Siffrorna för utanförskapet i kommuner som tagit emot många flyktingar och anhöriga är alarmerande och visar att Sveriges unikt generösa politik inte är långsiktigt hållbar. Det är bara en tidsfråga innan Sverige också måste rätta in sig i ledet och gå över till Sverigedemokraternas/övriga världens invandringspolitik.

 7. Ny Demokrati var ett beställningsarbete från Europeiska Arbetarepartiet, som är finansierat av bröderna Koch och vars generalsekreterare Ian Wachtmeister då var. Syftet var dels att etablera en svensk tokhöger för att normalisera den redan existerande svenska högern i allmänhetens ögon, dels om möjligt få ut MP ur Riksdagen. Detta lyckades rätt bra. När Ian Wachtmeister fick besked om att partiet inte längre behövdes avgick han varpå strukturen föll sönder. Man hade också en tam mediaman, Siewert Öholm, som även har starka band till Livets Ord, och det hela var tämligen genomskinligt eftersom Öholm ständigt förde fram just Greven och Betjänten i sina program.
  SD: förhållande till normalmedia är betydligt smartare och farligare. I stället för Öholm finns Per Gudmundson i SvD. Han är mannen som uppfann begreppet ”Göteborgskravallerna”, och som gick från våldsvänster till just tokhöger. Med sina islamofobiska och fantasilösa kommentarer som framför allt präglas av avståndstagande mot all politik som vill föra samhället framåt får han SD att jubla varje gång han fattar pennan.

 8. Lars, naturligtvis har Sverige begränsade ekonomiska resurser, hela världen har begränsade ekonomiska resurser, det är en av gruderna i det ekonomiska systemet kapitalism.

  Men att dessa begränsade resurser skulle stjäpas av invandring är jag kritisk till. Vi i Sverige har inte ont om pengar, vi är ett mycket rikt land. Vi har asfalterade vägar, sjukvård, vi bor i välisolerade hus, äter på restaurang, julschoppar för tusenlappar, köper platt-TV, IPads och revoverar våra kök för glatta livet.
  Nej, det som gör att en del människor har det sämre ställt än andra är vår egen villiga snedfördelning av resurser. Vi väljer helt medvetet att vissa människor ska få köpa Ipads, medan andra knappt har råd till hyran. Vi väljer att minska skatter och att då dra ner på sjukersättning. Det är en politisk monetär strategi, inget annat, och den påverkas marginellt av ifall vår befolkning ökas med folk utanför ESS-länder. Eller tror du på allvar att regeringen skulle lägga mindre pengar på t.ex. försvaret och mer på skolorna om invandringen minskades?

  Vad det gller påståendet om brist på förvärvsarbete hos invandrare, så bygger du din egen framtid. Människor med ditt politiska ställningstagande där ute på arbetsmarknaden föder ett samhälle som gör det svårt för invandrare att just försörja sig. Grattis till dig för det.
  Dessutom är enligt statistilk en av åtta småföretagare utlandsfödda, och bland utlandsfödda kvinnor är procentsatsen av företagare högre än hos svenskfödda kvinnor. Hur är det dåligt för Sveriges ekonomi om vi tittar på det ur ett tillväxtperspektiv?

  Så, som avslut, visa mig gärna tillförlitliga siffror på den enorma kostnad för samhället du pratar om, om du kan. Visa mig vetenskapligt förankrad fakta som stödjer att invandringen är det stora hotet mot vår ekonomi. Och medan du letar efter det, så tycker jag att du kan reflektera över värdet i att en pappa och hans dotter får återvända till ett liv med ständigt hot om tortyr och verkställande av våldtäkt, så att du, din granne och killarna i fikarummet har råd att köpa en ny digitalkamera eller det nya spelet till PS3:an.

  Min mamma lärde mig att man ska dela med sig.
  Tack o bock för ordet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s