Man får dansa med Hamas men inte med PJAK, varför?

Evin Cetin dansade med terrorister i PJAK nyligen. Organisationen har gjort terrordåd som drabbat oskyldiga, s.k. collateral damage, under sina operationer i Iran och Turkiet. Så det är helt rätt att kritisera en riksdagskvinna som dansar med dem, även om kanske är lite väl att gå så långt som att kräva avgång.

Men dubbelmoralen stinker.

Socialdemokraterna tillåter att man både dansar och dinerar med den grovt antisemitiska terrororganisationen Hamas. Socialdemokraterna tillåter att man samarbetar med Ship to Gaza som inte än idag fördömt Hamas pga deras terroraktiviteter eller deras orden i Hamas partiprogram om att utrota alla judar. (Ship to Gaza vill till och med ta bort blockaden mot Gaza, och därmed stoppa Israels möjligheter att hejda vapenimport till en grupp som vill utrota alla judar.)

Pierre Schori har öppet medgett att han ätit middag med Hamas. När kritiserar partiledningen i Socialdemokraterna honom?

Nima Dervish skriver:

 Stefan Löfven säger: “Socialdemokraterna ska inte ha kontakt med organisationer som är terroriststämplade.” S är snabba med att reagera här, men är de det alltid? Har ingen S-politiker någonsin haft kontakt med Hizbullah, Hamas eller PFLP? Pratat om “vikten av att bibehålla dialog” med dem? Aldrig? Någonsin? Ingen som följt med Ship to Gaza och skakat tass med fel skäggig snubbe?

Hasan Döleks lögner fångades tydligt och klart på film. Han uppmanade svenskturkar till våld. Och fångades på bild [skrolla ner i länken] tillsammans med Meral Akşener, politiker i nationalistpartiet MHP (Nationalist Movement Party) vars ungdomsorganisation är ultranationalistiska, neofascistiska Grå vargarna som har följande liv på sina samveten. Behövde han ta omedelbar time-out? Efter att Döleks fusk uppdagades hade Carin Jämtin tvärtom fortsatt förtroende för honom.

När Palmecentret år 2008 anordnade en konferens om Israel/Palestina under rubriken ”Med sikte på hållbar fred” hade de bjudit in extremisten Azzam Tamimi (som öppet stödjer självmordsattacker, anser att Israel är en cancer och att Khomeini är en fin herre). Carin Jämtin och Lena Hjelm-Wallén var bägge på plats och efteråt gav Palmecentrets ledning en bok av Palme till Tamimi med orden: ”Tack för att du presenterade din vision, även om jag inte håller med om alla dina åsikter”. Jag minns inte att någon behövde ta time-out efter det där.

Låt oss inte fastna i S. Erik Ullenhag har haft möte med Helena Benaouda vars svärson var anklagad (och senare dömdes) för terrorism. Han är kvar.
Eller bättre upp, Abdirisak Waberi har ju gjort en massa finfina islamistiska uttalanden, men är fortfarande kvar som riksdagsledamot (M) och i försvarsutskottet.

Konsekvens är viktigt. Om Cetin ska tvingas ta timeout ska Carin Jämtin och Lena Hjelm-Wallén och Pierre Schori också tvingas ut i kylan!

Dessutom har ju både Socialdemokraterna och Alliansen dansat med Saudiarabien och exporterat vapen till  dem. Kan vi prata om det?

Annonser

3 thoughts on “Man får dansa med Hamas men inte med PJAK, varför?

  1. Sydafrika blev också fritt från Apartheid. När det skedde tävlade högern om att ”alltid ha stött Mandela” vilken högern såg som terrorist.

  2. Och apropå monarkidiktaturen och kvinnoförtryckets Saudiarabien, så har ju t o m den svenske kungen horCarl XVI Gustaf varit där och delat ut ordnar och fjäskat för kungahuset där. Inte heller speciellt snyggt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s