Tintindebatten och avhuggna afrikaners huvuden…

Vi ska nog vara glada att det bara är Tintin i Kongo vi har problem med här i Sverige just nu. Det hade varit värre om vi haft avhuggna muslimska afrikanska huvuden på vårt statsvapen…

För det är faktiskt det både Korsika och Sardinien har. ”Morer”, och inte bara det. Fångna morer och enligt experterna avhuggna morhuvuden. (Morer var vad man kallade nordafrikanerna förr.)

Korsikas vapen

Sardiniens vapen

Visst har de haft dessa statsvapen sen medeltiden, men vad fan, nån gräns får det väl finnas ändå!

En påminnelse om att Europa faktiskt har en ganska kuslig rasism att göra upp med.

(Tipstack till mitt nätverk på Facebook som även påpekat att bilden på en vildman i Lapplands landskapsvapen troligen har en rasistisk bakgrund.)

3 tankar om “Tintindebatten och avhuggna afrikaners huvuden…

 1. Jag vet inte vad Vildmannen har för ursprung… det är en europeisk heraldisk figur, tydligen
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Vildman
  Som länk mellan civiliserad mänsklighet och vild natur kan man väl bli lite putt på den – civiliserad mänsklighet har inte funnits däruppe *mutter mutter* men idag används den som symbol, folk håller inte på och ältar. Den korsikanska banditen – huvudet brukar kallas så – brukar ses som en symbol för det upproriska, frihetslängtande Korsika. När man nu har en symbol är det väl lika bra att reclaima den… finns det verkligen inte någon urkig symbolism i svenska flaggan? Vår nationalsång är i alla fall förjävlig med sin artonhundratalsnordism, men det är väl lika bra att omfamna den som symbol ändå…

 2. Att morerna inte var så särskilt populära på Korsika och Sardinien är nog inte så konstigt. Under många hundra år utsattes öarna av attack på attack av expanderande muslimer. De tog slavar och underkuvade folket.
  Det var ju inte så att islam spreds runt Medelhavet med fredlig mission. Den spreds med svärdet. Korstågen var ett knappt tiotal och en reaktion på angreppen, medan muslimernas angrepp runt Medelhavet och långt upp i Europa kan räknas i många hundra.

 3. Det pågår mycket intressant psykogenetisk fenomen.
  Herge, Tintins ritare, var svuren nazist och rasist.
  Under kriget, uttryckte han enl. närstående beundran för att nazisterna bildade einzatstruppen i syfte att massmörda samtliga civila judar i öst.

  Dessa enheter formades till 95% av vanliga ordnings och gatupoliser samt -polisspanare från Tyskland- som anmälde sig frivillgt till att massmörda civila obeväpnade nyfödda bebisar, kvinnor och män, med motivering att rensa gatorna i framtida Ostreich från ”buset” (känns uttrycket igen?)-ej av regelrätta SS medlemmar som många tror.
  Dessa tappra poliser mördade över 2 500 000 obeväpnade offer i Öst

  Herge kallade privat dessa einsatztruppen för ”prima sanitetsstyrkor som ska lösa en gång för alla 2000 årig europeisk problem”- (judarnas existens)

  I Herges serier förekommer Tintin som ska rädda den fredstörstande arisk-germanska rasen på ett flygplan från axemaktenas luftwaffe, från amerikansk-judisk diversions båt bemannad bl.a. av judisk besättning vars syfte är att starta förintelsekrig och anställa oerhörd massmord på ariska germaner.

  Tala om att vända på steken

  Efter kriget har man försökt vid flera tillfällen ställa Herge inför rätta för propaganda och glorifiering av massmord och brott mot mänsklgheten, dock räddades denne var gång av flamländska nazister som var numerärt mycket starka, med egna SS förband och helt behärskade rättsväsendet och polis i Belgien.lång tid efter kriget

  Om Herges naziststiska karktär förutom att propagera i serier massmord i Kongo vet varje skolbarn i Europa

  Det visste inte om och aldrig omnämndes av någon av våra debatörrer varken pro eller emot Tintin, vilket omigen bekräftar faktum att våra kvartsintelligenta opinionsbildare både fr. höger ell. vänster ej tillhör till, eller har minsta aning om Europeisk kultur, historia eller bakgrund- deras streesmarta intellektuella rötter är från världsmetropoler som Burträsk och Blackeberg, och kännedom om historia sträcker sig till 70 talets Konsum.

  Det som var dock ytterst intressant är att Tintins kritiker bestod av barn och barnbarn till etnisk underlägsna grupper ,som (utan att ha en aning om att Herge var veritabel nazist) GENOM HUDEN kände att serien är skapad av en ond rasist dold bakom barnsliga textremsor- kanske p.g.a. rasistförförföljelserna som deras förfädrar utsattes för och som finns inpräglade i deras genetiska minne.

  Samma gäller de uppburna ”pulitiker och skribenter” som i sin bottenlösa okunskap säkert visste ej om vem Herge var, men försvarade hans verk med näbbar och klor , p.g.a. av samma genetiska minne – de känfde igen i genetiska minnet Herges verk som en verk av ”egna”, av samma sort som deras far och ,morföräldrar som applåderade, nazismen, profiterade på nazismen och samarbetade hand i hand i planeringen av Förintelsen med nazismen- ex.(rött J i passen)

  Generna talar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s