Tryckfrihetssällskap med mål att förbjuda koranen och islam?

Sverige har fått ett tryckfrihetssällskap. Det är Ingrid Carlqvist som grundade detta tidigare i år. Men sällskapet har inte tryckfrihet som huvudpunkt på dagordningen, utan counterjihads muslimhat och konspirationsteorier. Man ser detta tydligt på hur de stöder en diskussion om att förbjuda islam och koranen. Vi ska kika närmare på detta idag.

Så här vackert beskriver detta illustra sällskap sig: ”Tryckfrihetssällskapet är en partipolitiskt obunden förening vars främsta syfte är att kämpa för det fria ordet, varhelst det hotas och oavsett vem som hotar det… Föreningens mål är att tillhandahålla stöd och skydd varhelst yttrandefrihet och intellektuell frihet hotas. ”

Tryckfrihetssällskapet har bjudit in den holländska politikern Geert Wilders. Det är så ironiskt med tanke på de stora orden i deras målbeskrivning.

Geert Wilders vill nämligen förbjuda både koranen och islam.

 ‎”Jag har fått nog av islam i Nederländerna: inte en enda mulimska immigrant till borde släppas in. Jag har fått nog av vörnaden för Allah och Muhammed i Nederländerna: Inte en enda moské till här. Jag har fått nog av Koranen i Nederländerna, förbjud den fascitiska boken”.

Om man tittar på deras hemsida har sällskapet en artikel om att islam inte bör ”omfattas av religionsfrihet enligt FN:s förklaring om mänskliga rättigheter”? Argumentet är att islam inte är en religion, utan en ”politisk ideologi med totalitära anspråk.” Och om man tar bort allt skydd för islam, om islam inte längre ses som en legitim religion, vad kan man göra då med religionen? Ja, vad tror ni?

Jag vill i detta sammanhang påpeka att sist någon rörelse sa detta om en religion var på 30-talet då nazisterna hävdade att judendomen inte var en religion utan en politisk rörelse.

Varför sa nazisterna detta om judendomen? Jo, för att de ville demonisera judarna. Genom att utmåla judendomen som en politisk rörelse som arbetade för vad de kallade ”folkmord”, ville de antyda att alla som följde religionen också var onda.

Än idag säger antisemiter samma sak, t.ex. Ahmed Rami.

Samma sak idag med hetsen mot islam och muslimerna.

Precis som i Tryckfrihetssällskapets olika forum på Facebook kan man läsa kommentarer i deras blogg som går ut på att man måste förbjuda islam. Under artikeln om att islam inte är en religion kan man läsa denna läsarkommentar:

Mycket bra uttryckt och här får vi svart på vitt att islam kan aldrig tolereras i ett västerländskt samhälle.

Vill Tryckfrihetssällskapet rädda yttrandefriheten genom att förbjuda islam, och rädda tryckfriheten genom att förbjuda koranen?

Vidare läsning. Läs mer om Ingrid Carlqvist och Dispatch International, som på många sätt kan se som de internationella ”Tryckfrihetssällskapens” tidning här. Dessutom läs om debatten på deras FB-sida: ”Breivik var inte helt fel ute”.

En tanke på “Tryckfrihetssällskap med mål att förbjuda koranen och islam?

  1. Jisses tobbe, du nämner Ingrid utan att en enda gång skriva ut den bisarra fantasin du har kring att hon ska straffa dig.

    Du måste vara dummast på denna planeten. Seriöst Tobbe. Ingrid satt i radio häromdagen och förklarade vad TFS var, vad hon själv ansåg om att förbjuda böcker. Bara du lyckas få det att bli något helt annat.

    Ska jag boka in en tid till en farbror med vit rock? Det känns verkligen som om du behöver prata ut med ngn angående dessa paranoida vanföreställningar du har. Jag börjar ärligt talat bli riktigt orolig för dig.

    Jag kan följa med, hålla dig i handen om det känns otäckt..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s