Om counterjihad och Breiviks ”revolutionära nationella konservatism”

Idag vill jag ge några länkar till information om vad den mest extrema delen av counterjihad håller på med; nämligen de som öppet stöder Breivik. 

Jag tycker mig se att det växer fram en viss skillnad mellan counterjihad i allmänhet, och de som följer Breivik.

Counterjihad är mest intresserat av bekämpa det de kallar fienden: islam, kulturmarxismen, romer etc. De som följer Breivik håller med om hur problemet, fienden, ser ut men verkar intresserade av att ta fram det de ser som positiva alternativ, för vad de kallar europeiska religiösa och kulturella rättigheter. Om counterjihad mest är intresserade av frihet FRÅN (det de ser som hotet, t.ex. islam) är Breiviks grupp också intresserade av alternativet, vad man vill ha istället: en sorts revolutionär europeisk konservatism, som de kallar det.

Båda grupperna använder ett extremt bildspråk och brukar prata om att Europa ÄR ockuperat av islam (de nya ”nazisterna”) och deras allierade (kulturmarxisterna) eller att vi är hotade av ockupation och ”folkmord” i Europa. Men de flesta drar sig för att stöda Breivik öppet. Dels för att han är för kontroversiell att stödja, men sannerligen också för att inte alla har samma intresse för att utveckla en ny politiskt strömning och prata om så kallade ”positiva lösningar”.

Här i denna artikel pratar vi om öppna sympatisörer till Breivik.

Det finns några sidor där man kan följa de öppna sympatisörernas arbete. Breivikreport t.ex, som även innehåller påstådda brev från Breivik och en samling av rättegångsprotokoll. För den som vill se hur öppna sympatisörer till Breivik arbetar i Sverige kan ni se på Percy Rosengrens blogg ”Demokratbloggen” och för bildspråket hos denna rörelse se Chamber of Manifestation, den fd SDL medlemmen Richard Abrams blogg.

Det har skrivits en del om engelsmän från counterjihad (EDL) som stöttar Breivik på sistone. Nick Greger tillhör de aktivister från EDL, English defence League, som beundrar Breivik. The Guardian har skrivit en hel del om dem. Harrys Place skriver också.

I sociala medier ser man ganska ofta anhängare till Breivik. Som 2083 resistance. I svenska Facebooksidor har även anhängare visat sig med jämna mellanrum.

Jag avslutar med detta exempel hämtat ur facebookgruppen Tryckfrihet – är det värt att diskutera?

2 tankar om “Om counterjihad och Breiviks ”revolutionära nationella konservatism”

  1. Ingen som nappade på dina planterade trollinlägg Torbjörn?
    Vill du verkligen ha respons från de som hylllar en massmördare är det bara att vända sig till Twittervänstern och de typer som går omkring och stoltserar med Che Guevara på sin T-shirt.
    Självklar kommer du aldrig att ifrågasätta denna idoldyrkan. Varför? Förklara gärna!

  2. ABB vilken patetisk organism. Jag kan bara känna medlidande för han mentala efterblivenhet, vilket även Stefan Månsson verkar att ha drabbats av. Han står på samma nivå som båtflyktingen Kent Ekeroth, som måste ha ljugit för att få sitt Svenska medborgarskap. Eftersom EK:s mamma har begått brott i Sverige så ska han utvisas till Polen, där ifrån hon kommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s