Laholm: när politik skapar politikerförakt & rasism

Posted on augusti 30, 2012

8


Att det finns rasism beror inte bara på okunnighet och fördomar. Det beror även på politikers dumhet. Ibland gör politiker så korkade saker att man nästan inte tror det är sant. Jag kippar fortfarande efter andan när jag tänker på vad politikerna i Laholm nu gjort.

Det är bostadsbrist i Laholm. Ungdomar har länge klagat över att det inte finns bostäder. Och det byggs inte tillräckligt. ”Var ska vi bo”, undrar folk.

– Var ska unga människor i Laholm bo?, frågade flera talare.

– Själv söker jag lägenhet men här finns inget, sade Axel Wigforss (V) och tillade:
– Min bror tvingades flytta till Halmstad för att få bostad.

Samtidigt köper Laholms kommun in en lyxvilla för att inhysa ensamkommande flyktingbarn. En lyxvilla med privat parkanläggning.

Misstolka mig inte. Jag är för att ta in FLER ensamkommande flyktingbarn till Sverige. Jag är för invandring! Men om det är bostadsbrist, och folk lider på grund av utförsäkringar, fas3 och nedskärningar av socialsystemet, kommer sånt här att skapa stora problem. Folk kommer att tappa tron på politikerna, ännu mer, och rasisterna kommer att vinna terräng. Därför MÅSTE politikerna lösa de problemen också parallellt.

Detta har rasisterna givetvis börjat skriva om. Fria Tider har ett reportage som ni måste läsa, just för att det både innehåller bilder av lyxvillan, och dryper av rasism.

Hur man borde gjort? Fixat fram lägenheter till folk OCH inhyst flyktingbarnen i mer vanliga hus.

Glöm aldrig att Sverigedemokraterna har potentiella väljare även bland folk som inte röstar på SD. Detta som laholmspolitikerna nu gjort kommer att öka stödet till SD. Sverigedemokraterna borde skicka en blomma till de andra partierna i kommunen som tack.

Det allvarligaste är att politikerföraktet ökar. Folk ser: ”inga bostäder i Laholm, men lyxvilla till speciella grupper”. Dessutom skapar detta rasism. Det är inte flyktingarnas fel att politikerna gör så här. Däremot kommer de att få lida av det. Fördomar sprids tyvärr då folk har det dåligt ställt ekonomiskt och då de ser sånt här.

Tyvärr är inte alla människor fördomsfria och vaccinerade från rasistiskt skitprat så en del kommer inte bara att hålla politikerna ansvariga för detta, utan även hålla flyktingarna ansvariga, tyvärr.

 

Advertisements
Posted in: Antirasism