Myten om de ”våldsamma muslimerna”…

En av Avpixlats krönikörer, Hera Lamppu Maduro, efterlyser medmänsklighet och kärlek och gör det genom att hacka på de s.k. MENA-länderna, dvs de muslimskt dominerade länderna.

MENA-länderna har t.ex. aldrig någonsin tänkt på vad de kan bidra med för något gott till världen, bidragit med fred och mänskliga rättigheter har de ju knappast gjort. Istället bidrar de med våld och åter våld.

Det är den gamla myten om att muslimer är terrorister som hatar demokrati som går igen. Jag har redan visat att de flesta terroristattentat som skett mot USA utförs av ickemuslimer. Samma gäller för Europa där ytterst få av terrordåden utförs av muslimer.

Hur ser folk i Mellanöstern på terrorismen då?

I december 2006 gjorde University of Maryland en studie om attityder till attacker på civila mål. Då fann se att bara 46% av de amerikaner som tillfrågades anser att attacker på civila mål aldrig kan rättfärdigas.

När samma studie undersökte attityderna i Indonesia, Pakistan och Bangladesh, och Nigeria fann de att 74% av folket i Indonesien sa att attacker på civila mål aldrig kan rättfärdigas. För Pakistan var det 86% och Bangladesh 81%.

Det är alltså en myt att folket i MENA-länderna ska vara mer våldsamma.

Hur kommer det sig att folk i MENA-länderna är mot attacker på civila mål? Det kanske beror på att 90% av offren för islamistisk terrorism är… muslimer, de flesta civila!

7 tankar om “Myten om de ”våldsamma muslimerna”…

 1. University of Maryland borde göra om studien om attacker på civila mål.
  Men omformulera frågan till om man kan rättfärdiga attacker på
  1. civila muslimska mål
  2. civila icke-muslimska mål

 2. Snacka om att du är desillusionerad som skriver denna bloggen.
  Vinklar saker till din egen övertygelse.

  Du bor förmodligen i ett tryggt område långt från sviterna av en av världens mest extrema invandringspopulistiska länder, Sverige.

  När skall man istället lägga pengar på vårt eget folk, skola, vård och omsorg.
  Inte konstigt att det är bostadsbrist om man tar in en så stor mängd invandrare varje år. År ut och år in. Finns ju inget ledigt, samt socialen i många fall har förtur på en del lediga objekt.

  Inte konstigt att Svensken skaffar färre barn.
  Man ser ingen framtid samt skolorna är helt förstörda som i Malmö av en massa missanpassade elever från multikulti idyllerna. Flera klasser har knappt Svenskar. Och har dom är dom i minoritet. Finns ett bostadsrättsområde där man har skickat över invandrarelever. Skolans rykte är nu totalförstört. Från ca. 90% med gymnasiebehörighet 1999 ner till 2010 67%. Tjejerna blir dåligt behandlade pga elever från den kvinnofientliga religionen islam som första antagonism.
  Och detta är bara kanske en procent av vad multikultiprojektet du vurmar för har ställt till med och blir än värre för varje dag.

  Ja det finns bra invandrare absolut men det tar inte bort sanningen att pk adeln som kört landet i botten emotionellt och socialt fortfarande inte lever och bor som man lär och har varken förmåga att räkna ut vad deras beslut har för framtiden.
  Kunde dom verkligen inte för 20 år sedan se vad som komma skulle?
  Och man undrar varför folk är förbannade..

  Svenska snällheten och dess fredliga väg att lösa saker krockar med MENA folks aggressiva sätt. Dom klarar inte kritik och allt skall lösas med höga röster, släktingar, våld osv.

  Vad har vi att sätta emot. Vi har inte 25 släktingar att ringa och få hjälp av.
  Vi är i underläge och det blir än tydligare för varje dag som går.

  Bara en tidsfråga innan vi ser gated community i form av villaområde som i USA. Ligger nog inte längre än 10-15 år framåt i tiden nu.

  Och nu 28 000 somalier som är analfabeter ovan på övriga ca 32-38 000 invandrare som kommer varje år. Dom kommer ju aldrig att betala sig själva plus alla problem som följer med dom. Hjälp dom i hemlandet istället. Vi är inte världens socialbyrå.

  Har redan tre vänner som har flytt Sverige och skaffat sig nya liv utomlands.
  Dom blir lika ledsna varje gång dom kommer på besök när dom tar sig en sightseeing och ser hur det ligger till i deras städer dom har vuxit upp i.

  Färre skattebetalare ger högre pensionsålder.
  Varför skall jag i framtiden behöva jobba två- tre år extra för att betala för något som jag och dom flesta andra aldrig har bett om?

  Arbetskraftsinvandring är bra samt dom som kommer enligt FN konventionen definition av flykting . Det är 5% av det totala som tas in i Sverige.

  Vi har 400 000 arbetslösa i Sverige plus en massa i olika åtgärder med lönerabatt.
  Invandrare har mer rabatt än Svenskar btw.

  Kan man inte få dessa i arbete så skall man heller inte få vidöppna gränser då¨man tydligt visat att man inte har en fungerande integrationsmodell.

 3. Vet Torbjörn vad MENA står för?
  MENA=Middle East North Africa

  Varken Indonesia, Pakistan, Bangladesh eller Nigeria ligger i mellanöstern eller nordafrika. Möjligen kan Pakistan enligt vissa definitioner sägas tillhöra mellanöstern.

  Det verkar vara ganska signifikativt för Torbjörn att använda statistik ifrån vidare områden (i rum och tid) för att få bättre siffror.

  Dessutom kan man disskutera frågeställningen ”civila mål”. Många terrorister (t.ex Breivik) anser att deras mål är militära även vi övriga skulle klassa dessa som civila.

 4. Terrorattentat där ett pangat fönster hos en politiker är inräknat i den statistiken du uppger. Räkna in antal dödsoffer istället, då kommer de islamistiska terrordåden i nytt ljus.

  Sluta ljug!

 5. Suck ..

  Självfallet är civila muslimer helt emot terrordåd mot andra civila muslimer. Finns nog t.om Shia-muslimer som är emot attacker mot Sunni-muslimer – men det är långt ifrån alla.

  Nazister stöder inte angrepp på andra nazister, Israeliska bosättare stödjer inte attacker mot andra Israeliska bosättare osv etc. Vart är det du vill komma egentligen?

  Som en annan kommenterade: Den relevanta frågan är vad de tycker om måltavlor utanför den islamistiska delen av världen, och vad deras heliga skrifter OCH de som predikar ur dem förespråkar.

  Sen ska vi vara väldigt tacksamma för att antalet islamistiska terrordåd varit ganska få i Europa. Ändå så ligger antalet dödade och skadade av islamister på runt 90% av alla terror-offer, och de hade varit än högre om Breivik hade stoppats av säkerhetspolisen innan sina vidriga dåd.

  En uppsjö av planerade dåd har vi iaf lyckats att förhindra, men det går oss i Svedala ganska obemärkt förbi. Då vår ädla journalistkår anser att en minibuss, full med svenska medborgare beväpnade till tänderna. Stoppas på väg till en tidningsredaktion i Danmark (med mål att döda så många de öht kunde). Har mindre nyhetsvärde än när en myndig kvinna som tjuvåker tåg blir avkastad av en konduktör som sköter sitt jobb.

  Men men, man har upphört att förvånas längre. Men – du gör dig tyvärr onödigt naiv i det här fallet Torbjörn.

  Fridens Liljor!

 6. Du förstår väl att allt våld inte är terrorism?!! Var i Heras citerade text står det att det handlar om terrorism? Tror du senaste tidens händelser, med skjutningar i eskilstuna, södertälje, norrköping, göteborg m.fl är utförda av personer vid namn johansson, nilsson och svensson? Då är det nog dags att vakna upp ur rödvinskoman och öppna ögonen…

 7. Det är förbluffande att de som kommenterar här tycks lägga ner sådan möda på att resonera kring varför Torbjörn har fel, utan att – till skillnad från Torbjörn – ange en enda källa för sina argument. Men det kanske inte är ett krav om man mestadels fraterniserar med likasinnade…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s