Myten om de ”våldsamma muslimerna”…

Posted on augusti 24, 2012

7


En av Avpixlats krönikörer, Hera Lamppu Maduro, efterlyser medmänsklighet och kärlek och gör det genom att hacka på de s.k. MENA-länderna, dvs de muslimskt dominerade länderna.

MENA-länderna har t.ex. aldrig någonsin tänkt på vad de kan bidra med för något gott till världen, bidragit med fred och mänskliga rättigheter har de ju knappast gjort. Istället bidrar de med våld och åter våld.

Det är den gamla myten om att muslimer är terrorister som hatar demokrati som går igen. Jag har redan visat att de flesta terroristattentat som skett mot USA utförs av ickemuslimer. Samma gäller för Europa där ytterst få av terrordåden utförs av muslimer.

Hur ser folk i Mellanöstern på terrorismen då?

I december 2006 gjorde University of Maryland en studie om attityder till attacker på civila mål. Då fann se att bara 46% av de amerikaner som tillfrågades anser att attacker på civila mål aldrig kan rättfärdigas.

När samma studie undersökte attityderna i Indonesia, Pakistan och Bangladesh, och Nigeria fann de att 74% av folket i Indonesien sa att attacker på civila mål aldrig kan rättfärdigas. För Pakistan var det 86% och Bangladesh 81%.

Det är alltså en myt att folket i MENA-länderna ska vara mer våldsamma.

Hur kommer det sig att folk i MENA-länderna är mot attacker på civila mål? Det kanske beror på att 90% av offren för islamistisk terrorism är… muslimer, de flesta civila!

Advertisements
Posted in: Antirasism, Islam